איך עושה גמל?

אטיוד5

Active member
האנקה נואקת לודאי

ואפרופו, הסוס. הוא לא צוהל. הוא חושב. רגע, רגע, עוד מעט זה יבוא לי.

אטיוד5

Active member
אז ככה ...

הענק תולה לצואר הגמל. לא מאמינים? שופטים ה' כו' והגמל נוער כנראה, כמו החמור או גור האריות, במיוחד כשנאקתו נאנקת. כבר מברר.

האלו זה רדיו?

אנחנו בחו"ל ואין איתי אבן שושן. אי שם יושב ילד ושואל "מה עושה גמל", לא מנומס להיתחכם לי ככה. שרון

shellyland

New member
ומי זורד? ומי חונב?

ואיך עושה הפיל שהוא בעצם בז? ולמה החזיר של גלי לא עושה יותר כלום? כל זאת ועוד, בארכיון הפורום.

shellyland

New member
ועוד משהו:

מקובל היום לשאול "איזה קול משמיע גמל" ולא "איך עושה גמל", כי "איזה קול" זה הרבה יותר פלצני ולפיכך ברוח התקופה.

אני לא הולכת מפה

כשילד ישאל אותי איזה קול משמיע גמל, אני אשרבב שפתי התחתונה ואעשה "פפפפפפפפפפ" (הפ' הראשונה תהיה ללא ספק דגושה). אני לתומי חשבתי, שכאן אפשר למצוא תשובות לשאלות כאלו... שרון

גנגי

New member
אני אגיד לך,

לא נעים לי להיות אנטי-חינוכית ככה, אבל אני ממליצה להמשיך לגדל את הילד כאילו לא קרה כלום, כאילו בכלל לא שמעת את השאלה. לפעמים חרשות-זמנית יכולה להיות עניין הישרדותי.

יגאל מוסינזון

יהודה איש קריות או חטאיו של גרימוס הקדוש/ עם עובד/ עמ' 57 ככה עושה גמל אמא'לה. עכשיו תהיי בשקט?

אטיוד5

Active member
נו, מלשות, היכית את התקליטיה ...

ואת המומחיה, שני ציפורים, באיבחה קצרה אחת. קראתי בסיור הנוכחי שהגמל לא כ"כ נחמד. במיוחד הזכר, בזמן יחום הנאקה, משתוללן ידוע לשמצה. יש לו איזו שלפוחית באיזור האא"ג שמשמיעה קולות נוראים. איזו נאקה לא תירא? ואולי בגלל זה הוא שואג באנגלית. לסיכום, אם לא יודעים איזו מין שאגה או נעירה מרביץ הגמל, תמיד אפשר לומר בעברית די יפה: נותן קולו.

hillelg

New member
ואגב, להשתוללות דווקה יש שם

"גמל האוחר בין הגמלים" (בבא בתרא צג, א). ולקול שלו הייתי קורא: גרעפס-ממושך-מאוד.

shellyland

New member
איפה גלי כשצריכים אותה?

למישהו נשאר אולי קישור לאתר ההוא שלה עם הקולות של החיות בכל מיני שפות? המשקיענים מוזמנים לחפש בהיסטורי של הפורום, פעם קישרתי לשם.

Idan91

New member
מה זאת אומרת?

ממתי התקופה שלנו נהייתה פלצנית יותר מאחרות?

ניסיתי וזה מה שהצלחתי

הכבשה פועה והפרה גועה הסוס צוהל והתן מיילל ציפור מצייצת וצפרדע מקרקרת תרנגול קורא ואריה שואג החמור נוער והצרצר מצרצר הכלב נובח והעורב צורח הזבוב מזמזם וזה לא מתחרז (וגם קודם החרוזים לא היו משהו..) ומה עם הגמל? אה, כן. לא מצאתי עדיין סימוכים מלאים אבל אני חושבת שהוא נוהק. לפי אבן שושן זהו קולו של החמור (כך באיוב ו,ה: "הינהק פרא עלי דשא אם יגעה שור על בלילו") אבל אותו איוב מזכיר שוב את הנהיקה גם בלי קשר לחמור/פרא "בין שיחים ינהקו" (איוב ל,ז) ואיפשהו זה מצלצל לי גם כשייך לגמל. אשתדל לקבל מחר תשובה בדוקה, הילד מוכן להמתין?

למעלה