בת 7+ עדיין לא מאובחנת. יש לה אחות בת שנה וחצי שאוהבת לראות קלטות אחה"צ, בסלון. היא לא אוהבת להכין שיעורי בית בחדר שלה, מתעקשת על הסלון, אבל הפעילות בסלון והקלטות מפריעות לה להתרכז. מה עושים?
הקטן רואה טלויזיה עם אוזניות. אבל אצלי הוא בן 5. מצד שני, אם הקטנה שלך תבין שרק כך היא גם שומעת, אולי היא תוריד את האושניות ממנה. וגם... צריך לקנות אוזניות עם כבל ארוך או לחילופין חוט מאריך לאוזניות. בהצלחה
מתי הסלון הוא "של" הגדולה ומתי הוא "של" הקטנה. זה ילמד אותן גבולות והתחשבות. אני משערת שעם הקטנה זה יהיה יותר קשה, ואז את תצטרכי לקחת אותה לשחק בחדר או בגן המשחקים. בכל אופן, זה שעור ממש טוב ללמוד שלכל אחת יש זכויות ויש חובות, וצריך ללמוד להסתדר ביחד.
אם יש באפשרותכם להעביר טלויזה לחדר אחר,או לחבר טלווזיה נוספת בחדר אחר זה יכול להקל לדעתי. ליצור פינת צפייה בבית,ובמקביל שזה לא יפריע לריכוז בזמן עשיית שיעורי הבית, אפשרות נוספת.
ולהגיד לה, שאו שהיא תכין לבד שעורי בית בסלון, או לבד בחדר, או עם אמא ביחד עם הבת הקטנה. ואולי לה יש הצעה אחרת? אולי כשהקטנה ישנה? פעם פסיכולוג ידוע אמר שההורים צריכים לחנך את הילד להסתגל למציאות החיים שלהם. זה טוב מאוד לילד להתחיל להבין את האילוצים כבר מגיל צעיר ולדעת להסתדר אתם. זה שעור טוב להסתגלות בעתיד. אשמח לשמוע איך הסתדרתם.
הבנתי האמת שגם אני תוהה מה יהיה בהמשך אצלנו.. כי הסלון הפך למרכז הפעילות של הודיה.. ואני תוה מה יהיה בשעה הבאה - אני לא כ"כ ארצה שהיא תעשה שיעורים בסלון (ביחוד שב"ה יש לנו בבית די חדרים..) ואני לא בטוחה שהיא תרצה לעשות שיעורים בחדר שלה.
אצלנו גם אני עקשנית, ולא בדרך החכמה, אלא עם הראש בקיר. בעלי מלמד אותי לעקוף את העקשנות של הילדים בדרך הרכה, כלומר: להקשיב לרצונות שלהם. אני עדיין לומדת... בכל מקרה, הילדים יודעים שיש לאמא קווים אדומים שאסור לעבור אותם.
אני למדתי שלהיות עקשן זה באמת דבר לא שווה.. בכלל יש המון דברים בחיים שלנו שלא שווה להתעקש עליהם - ועדיף להיות סלחן בהרבה דברים. (אולי אני טועה במינוח שלי..) אני לא רואה בסלחנות איזה חולשה - אלא פשוט לקבל את הדברים כמה שפחות בצורה חד משמעית, ואם יש צורך לשנות ולהשתנות.. אז זה לא הכי נורא בסופו של דבר ../images/Emo39.gif