איך עוזרים להתרכז

odeia

New member
איך עוזרים להתרכז

בת 7+ עדיין לא מאובחנת. יש לה אחות בת שנה וחצי שאוהבת לראות קלטות אחה"צ, בסלון. היא לא אוהבת להכין שיעורי בית בחדר שלה, מתעקשת על הסלון, אבל הפעילות בסלון והקלטות מפריעות לה להתרכז. מה עושים?

putmusicon

New member
אצלי יש את אותה בעיה

הקטן רואה טלויזיה עם אוזניות. אבל אצלי הוא בן 5. מצד שני, אם הקטנה שלך תבין שרק כך היא גם שומעת, אולי היא תוריד את האושניות ממנה. וגם... צריך לקנות אוזניות עם כבל ארוך או לחילופין חוט מאריך לאוזניות. בהצלחה

odeia

New member
אין סיכוי שהקטנה תשים אוזניות

על האוזניים, היא בסך הכל בת שנה וחצי, היא מאוד מאוד פעילה, לא יושבת במקום אחד הרבה זמן.

יש אוזניות אלחוטיות (כך שלא צריך

כבל ארוך) והילדים שאני מכירה נורא אוהבים את זה ! (וגם המבוגרים)

zivadina

New member
כדאי לעשות "חלוקת זמנים"

מתי הסלון הוא "של" הגדולה ומתי הוא "של" הקטנה. זה ילמד אותן גבולות והתחשבות. אני משערת שעם הקטנה זה יהיה יותר קשה, ואז את תצטרכי לקחת אותה לשחק בחדר או בגן המשחקים. בכל אופן, זה שעור ממש טוב ללמוד שלכל אחת יש זכויות ויש חובות, וצריך ללמוד להסתדר ביחד.

odeia

New member
אני עם שתיהן לבד בדר"כ

הגדולה רוצה שאהיה איתה צמוד. גן משחקים לא בא בחשבון כי הגדולה לא נשארת לבד וגם נורא קר אצלנו עכשיו.

שירZ

New member
העברת הטי וי?

אם יש באפשרותכם להעביר טלויזה לחדר אחר,או לחבר טלווזיה נוספת בחדר אחר זה יכול להקל לדעתי. ליצור פינת צפייה בבית,ובמקביל שזה לא יפריע לריכוז בזמן עשיית שיעורי הבית, אפשרות נוספת.

חוטהשני

New member
מה עם פינה להכנת שיעורי בית שתהיה במקום מרכזי בבית- אבל לא בסלון (למשל שולחן המטבח.. ??)

odeia

New member
אין לנו בית עם שולחן מטבח. הבית

מאוד מאוד קטן, ללא ארונות מטבח וללא אפשרות לפינות כאלו או אחרות. אנחנו גרים בשכירות.

zivadina

New member
מציעה לך לשוחח עם בתך הגדולה

ולהגיד לה, שאו שהיא תכין לבד שעורי בית בסלון, או לבד בחדר, או עם אמא ביחד עם הבת הקטנה. ואולי לה יש הצעה אחרת? אולי כשהקטנה ישנה? פעם פסיכולוג ידוע אמר שההורים צריכים לחנך את הילד להסתגל למציאות החיים שלהם. זה טוב מאוד לילד להתחיל להבין את האילוצים כבר מגיל צעיר ולדעת להסתדר אתם. זה שעור טוב להסתגלות בעתיד. אשמח לשמוע איך הסתדרתם.

odeia

New member
בנתיים המצב נשאר כמו שהוא עם

התפרצויות נוראיות שלה, שאז אני מחבקת חזק בחדר אחר. מזל שעדיין מפחדת לא לקבל תעודת שבח מהמורה בגלל אי הכנת שיעורים.

חוטהשני

New member
הבנתי האמת שגם אני תוהה מה יהיה בהמשך אצלנו.. כי הסלון הפך למרכז הפעילות של הודיה.. ואני תוה מה יהיה בשעה הבאה - אני לא כ"כ ארצה שהיא תעשה שיעורים בסלון (ביחוד שב"ה יש לנו בבית די חדרים..) ואני לא בטוחה שהיא תרצה לעשות שיעורים בחדר שלה.

חוטהשני

New member
..ברור מצד אחד זה מאד ברור.. מצד שני זה גורם לעתים למלחמות עולם - כשהילדה עקשנית מאד....

zivadina

New member
עקשנות

אצלנו גם אני עקשנית, ולא בדרך החכמה, אלא עם הראש בקיר. בעלי מלמד אותי לעקוף את העקשנות של הילדים בדרך הרכה, כלומר: להקשיב לרצונות שלהם. אני עדיין לומדת... בכל מקרה, הילדים יודעים שיש לאמא קווים אדומים שאסור לעבור אותם.

חוטהשני

New member
אני למדתי שלהיות עקשן זה באמת דבר לא שווה.. בכלל יש המון דברים בחיים שלנו שלא שווה להתעקש עליהם - ועדיף להיות סלחן בהרבה דברים. (אולי אני טועה במינוח שלי..) אני לא רואה בסלחנות איזה חולשה - אלא פשוט לקבל את הדברים כמה שפחות בצורה חד משמעית, ואם יש צורך לשנות ולהשתנות.. אז זה לא הכי נורא בסופו של דבר ../images/Emo39.gif

למעלה