natan123456
New member
איך עוזרים לאח שלי?
מקרה קצת שונה, אבל בטוח שכבר קרה בעבר.
יש לי אח אחד ( מתוך כמה ) שסובל ממה שנקרא "פיגור קל" ( האבחנה שלי ). בגיל 43, גרוש עם ילדה, הוא ממשיך לנהוג כמו שהוא התנהג תמיד.
זה אומר שיש לו בעיה מהותית להסתדר עם כסף, עם סידור החדר, ועם יציבות לאורך זמן. הוא לא מקשיב לאף אחד, וחיי מעבודות מזדמנות.
כל ההאחים התרחקו ממנו מזמן.
כעת ההורים הולכים לחלק לילדים סכום כסף משמעותי. כל הכספים שקיבל בעבר הוא איבד במהירות מטורפת.
ההורים רוצים לעזור ולא ידועים איך.
כמה מהאחים רוצים להתארגן ולבקש ממהורים שלא יתנו לו את הכסף. אלא שישמרו אותו ויתנו לו אותו במנות קטנות.
כמו כן, וזה הכי חשוב - אנחנו רוצים להכריח אותו ללכת לאיזה יעוץ. וזה ההזדמנות היחידה שאפשר, כי הוא מאוד ירצה את הכסף.
האיש חייב מאות אלפי שקלים. כל הרשויות רודפות אחריו. גם אנשים.
איך מוצאים מישהו שיעזור במצב כזה ?
אולי גם אפשר להפנות את ההורים ליעוץ ? איך בכלל נגשים לזה ?
מקרה קצת שונה, אבל בטוח שכבר קרה בעבר.
יש לי אח אחד ( מתוך כמה ) שסובל ממה שנקרא "פיגור קל" ( האבחנה שלי ). בגיל 43, גרוש עם ילדה, הוא ממשיך לנהוג כמו שהוא התנהג תמיד.
זה אומר שיש לו בעיה מהותית להסתדר עם כסף, עם סידור החדר, ועם יציבות לאורך זמן. הוא לא מקשיב לאף אחד, וחיי מעבודות מזדמנות.
כל ההאחים התרחקו ממנו מזמן.
כעת ההורים הולכים לחלק לילדים סכום כסף משמעותי. כל הכספים שקיבל בעבר הוא איבד במהירות מטורפת.
ההורים רוצים לעזור ולא ידועים איך.
כמה מהאחים רוצים להתארגן ולבקש ממהורים שלא יתנו לו את הכסף. אלא שישמרו אותו ויתנו לו אותו במנות קטנות.
כמו כן, וזה הכי חשוב - אנחנו רוצים להכריח אותו ללכת לאיזה יעוץ. וזה ההזדמנות היחידה שאפשר, כי הוא מאוד ירצה את הכסף.
האיש חייב מאות אלפי שקלים. כל הרשויות רודפות אחריו. גם אנשים.
איך מוצאים מישהו שיעזור במצב כזה ?
אולי גם אפשר להפנות את ההורים ליעוץ ? איך בכלל נגשים לזה ?