איך עוזרים לאח שלי?

natan123456

New member
איך עוזרים לאח שלי?

מקרה קצת שונה, אבל בטוח שכבר קרה בעבר.

יש לי אח אחד ( מתוך כמה ) שסובל ממה שנקרא "פיגור קל" ( האבחנה שלי ). בגיל 43, גרוש עם ילדה, הוא ממשיך לנהוג כמו שהוא התנהג תמיד.
זה אומר שיש לו בעיה מהותית להסתדר עם כסף, עם סידור החדר, ועם יציבות לאורך זמן. הוא לא מקשיב לאף אחד, וחיי מעבודות מזדמנות.

כל ההאחים התרחקו ממנו מזמן.

כעת ההורים הולכים לחלק לילדים סכום כסף משמעותי. כל הכספים שקיבל בעבר הוא איבד במהירות מטורפת.
ההורים רוצים לעזור ולא ידועים איך.

כמה מהאחים רוצים להתארגן ולבקש ממהורים שלא יתנו לו את הכסף. אלא שישמרו אותו ויתנו לו אותו במנות קטנות.
כמו כן, וזה הכי חשוב - אנחנו רוצים להכריח אותו ללכת לאיזה יעוץ. וזה ההזדמנות היחידה שאפשר, כי הוא מאוד ירצה את הכסף.

האיש חייב מאות אלפי שקלים. כל הרשויות רודפות אחריו. גם אנשים.

איך מוצאים מישהו שיעזור במצב כזה ?
אולי גם אפשר להפנות את ההורים ליעוץ ? איך בכלל נגשים לזה ?

גרא.

New member
natan123456,אפשר וכדאי לפנות לאק"ים,האגודה

הישראלית לקימום אנשים עם פגור שכלי.אין לי מושג אם הוא מתאים לאוכלוסייה בה האגודה
מטפלת,אבל אפשר לשאול (רצ"ב קישור) ויתכן שאפשר יהיה גם לקבל ייעוץ והכוונה.

http://www.akim.org.il/

המממ...

לפי התיאור לא נשמע שהאיש באמת מפגר -- במובן של IQ ירוּד. נשמע כמו סתם בנאדם חסר אחריות או בעל בעיה תפקודית (לא אורגנית) כלשהי.

בטוחה?

אני אף פעם לא בטוחה 100%. בטח לא באינטרנט.

אבל אם הבעיות היחידות של האח הן שהוא לא מחזיק לאורך זמן מקום עבודה או מערכת יחסים, אז סביר שהבעיה שלו היא לא ה- IQ, ואז אקי"ם לא יעזור.

לפעמים, בשפת דיבור, אומרים "אוף החבר שלי לא התקשר - אני בדיכאון". ואז לא מתכוונים לדיכאון קליני אלא לסתם "באסה". ככה אומרים לעתים בשפת הדיבור "מפגר" על אדם עם IQ תקין.

גרא.

New member
עופרה עם כל הכבוד,זו א ב ח נ ה ספקולטיבית..

שאסור לעשותה דרך האינטרנט.

מישוהית

New member
לא הבנתי

אתה החלטת שהבעיה שלו היא פיגור קל? זה לא משהו מאובחן? או שלא הבנתי אותך...

natan

הסיטואציה שאת המתאר נשמעת סבוכה ולא נעימה כלל.

מה שניסינו להבין הוא:
האם לאח שלך יש איזושהי אבחנה רשמית?
פיגור? דיכאון? הפרעת קשב?
האם הוא קיבל בעבר טיפול או שיקום כלשהו?
קצבה?

אם לא, אז כדי לקבל אבחנה וטיפול, הוא יצטרך להגיע לאיש מקצוע כלשהו: רופא, פסיכולוג וכו'.
מאחר שמדובר על אדם בוגר, זה יכול להיעשות רק בהסכמה שלו.

האם נראה לך שיש סיכוי שהוא יסכים מרצונו החופשי?

natan123456

New member
תודה לכולם

תודה לכולם.

אין לו אבחון מסודר עד כמה שאני יודע.

הוא לא ילך לשום טיפול ולא מכיר בשום בעיה.

הוא לא טיפש.

אבל הוא חסר אחריות בצורה מפחידה.
אני חושב שהוא כן סובל מפיגור קל. או משהו שאני לא יודע לזהות.

פעמים רבות

כשאי אפשר להביא את האדם הבוגר לטיפול, מי שצריך טיפול הם האנשים בסביבתו הקרובה ומערכת התמיכה שלו.

נשמע שאם הוריך ייגשו לייעוץ ולימדו איך להתנהל איתו, הוא לא ישתנה אבל לפחות תהיה להם איזה שהיא שליטה על הסיטואציה.

כשהסביבה משנה את ההתנהגות כלפיו, לא תהיה לו ברירה והוא יצטרך לשנות את ההתנהגות שלו גם.

נתן, לדעתי, ייעוץ לא באמת יעזור לו

בפרט אם הוא סובל מאיזו לקות כלשהי.
מה שיכול לעזור אולי זה לאבחן את הלקות ולספק סיוע מתאים, אם זה טיפול תרופתי, ריגשי, או איזה מלווה שיסייע לאדם להתנהל עם ענייניו.
דבר ראשון, על האדם להכיר בכך שיש לו בעיה, ולהיות בעל מוטיבציה לטפל, ולא רק על מנת לרצות מישהו.
אם הוא בחובות, במידה ויקבל כסף, הכסף כנראה ילך לנושים.

מסכימה.

אולי ההורים יכולים להתנות את מתן הכסף בפנייה של האיש לאבחון?
כלומר, שההורים יגידו -- "עד עכשיו בזבזנו כל סכום שנתנו לך. אנחנו נותנים לך סכום נוסף רק אם אתה פונה לטיפול".

מי יודע -- אולי האח יסכים לפנות לפחות לאבחון?
הרי גם הוא בטח לא נהנה מהרדיפה של הנושים...

למעלה