איך עוזבים בית?

angelblues

New member
איך עוזבים בית?

שלום חברים, אני בבעיה.

זה מתחיל בזה שאני נשוי לשטן. פשוט ככה. אישה כלכך מרוכזת בעצמה, שאין לה בעיה להתנהג כלפיי בצורה אלימה וקיצונית מול בנותינו הצעירות. שזרקה עליי את כל פרנסת המשפחה אבל צווחת עליי כל פעם שאני צריך לעבוד (אני עובד מהבית). כל ניסיון של נגיעה בה יסתיים בדחייה מיידית ואלימה (היא עברה לישון בחדר אחר לאחרונה אז אין מי שידחה אותי יותר), כל ניסיון פיוס יסתיים במונולוג על כמה שאני חרא והיא מלאך. ואם חשבתי שאוליי משהו בי לא בסדר, אפילו המטפלת הזוגית אליה הלכנו לקחה אותי הצידה פעם ואמרה לי - תברח ומהר.

ופה הבעייה - יש לנו 3 בנות, ואנחנו גרים בבית חלומות שבנינו יחד מול הים. ברור לכל מי שמביט מהצד שאני צריך לעוף מהאישה הזו, אבל אני פשוט לא מצליח לנתק את עצמי מהבנות שלנו. לחשוב על לקום בבוקר בלי לראות את התיקים שלהם ליד הדלת, להיות לבד בסופי שבוע, לא מצליח להתנתק. הבנות כלכך קשורות אליי, המחשבה על זה שאני הולך לצמצם להן את הקשר איתי מאד מקשה עליי, ובכלל - מרגיש לי כלכך נכון להיות כאן בבית שאני בניתי. עד שהשטן פותח את הפה ושוב אני נכנס לדיכאון. כבר עזבתי את הבית פעם אחת אבל כשחזרתי לאסוף דברים, ובדיוק כולם נכנסו בקריאות של שמחה וצחוק - נמסתי במקום.

לעזוב את הבית מרגיש לי קצת כמו התאבדות קטנה. ואני אדם שכלכך אוהב את החיים.

אנחנו יחד 12 שנים, תמיד היו סערות איתה, אבל מאז שנולדה ביתנו השלישית היא הפכה להיות רעה כלכך שפשוט אני נמצא בדיכאון תמידי.

המלצות? רעיונות?

A

מריוס זכריה

Member
מנהל
אהבתי מאוד את איך שהצגת את הדברים

עשית מאמץ להיות אובייקטיבי, ענייני, ועם זאת נשארת מלא בחמלה!
היטבת לתאר אותה כאדם תלת ממדיף חי ונושם, על הטוב והרע שבה, וגם את עצמך תיארת בצורה אובייקטיבית, ולא בצורה קורבנית, כמו שרבים במקומך היו אולי מציגים את הדברים. אתה מודע היטב לשגיאות שאתה עושה בזוגיות, ורואים שעשית מאמץ מודע גדול להתגבר עליהן. כל הכבוד לך!

אופס. רגע. סליחה. זה לא אתה. התבלבלתי עם הודעה של מישהו אחר.

התאור שלך נגוע בחוסר בהירות, חוסר מודעות, חוסר אמפתיה, חוסר הבנה וקצת חוסר רגישות אליה כאדם (אם אני קורא אותך בין השורות...).

אין לי בעיה שתציג את הדברים איך שאתה רוצה, אבל בדרך כלל איכות התשובות קשור ישירות לאיכות השאלות. כשמציגים מצב בצורה עומק, מקבלים תשובות חסרות עומק, כמו התשובה הזאת.

מה שאני בכל זאת מציע לך זה קודם כל לנסות לכתוב את הסיפור מזווית אובייקטיבית, שכוללת גם את הסובייקטיביות שלך וגם את שלה. שחושפת קצת פחות קורבנות וקצת יותר אמת. ואז יהיה תענוג לענות לך תשובה של ממש.

Aski7

New member
משאירים לה הכל

כולל עזרה חודשית נוספת והולכים!

כי באמת שנראה לי שמגיע לה יותר.
גבר שפשוט לא מקשיב! זה נוראי.
כמה פעמים היא ניסתה לדבר איתך על מה מפריע וכואב לה?
כמה פעמים היא ניסתה לפתור, לשתף? התעלמת ואז הית בא להתחנף כשהיא היתה רוגזת.
נמאס לה! ועכשיו היא רק רוגזת ומנסה לפגוע חזרה.
היא לא מאמינה בך, לך או שמשהו יהיה טוב ביניכם.
והיא די מתפללת שכבר יהיו לך ביצים לעזוב!
כדי שלא תהיה לה ברירה אחרת.
ואגב אם אתה שואל איך ולמה זה מה שאני מהמרת עליו?! אז בדיוק כמו שמריוס מהסגנון כתיבה שלך.
מלאכי משהו.
סחטת אותה לגמרי.

גילה118

New member
אולי....

שלום angelblues ,
לפי דעתי, אולי אשתך נמצאת במצב של דכאון שלאחר לידה ולכן המצב החמיר? אולי היא צריכה לערוך בדיקות דם המשקפות את תפקוד הבלוטות בגוף מפני שאי איזון כימי בדם כמו בעיה הורמונלית יכולה לגרום למצבי רוח משתנים ולקפריזות העושים את חיי הנישואים לבלתי נסבלים? אולי לכו לייעוץ זוגי? לפעמים אחד מבני הזוג עובר משבר והנישואים יכולים להסתיים וחבל. לפעמים כדאי להשקיע ולהציל ואם לא תצליחו אז לפחות תדעו שניסיתם הכל ואז העזיבה אפשרית וקלה יותר. בברכה, גילה

V i n a

New member
יש משהו מאוד אינפנטילי

בצורה בה אתה בוחר להתבטא ולספר לנו את הסיפור מהצד שלך..

מצד אחד אתה מכנה את אשתך (ואם בנותיך) "שטן" וטוען שהיא כ"כ רעה שאתה כבר בדיכאון..
מצד שני אתה סוג של מתלונן על חוסר באינטימיות ועל העובדה שהיא לא ישנה אתך באותו החדר יותר.
מצד שלישי אתה אומר שכשאתה מנסה לגעת בה היא דוחה אותך באופן מיידי ואלים. (למה אתה מנסה לגעת בשטן, ילד?)

מצד רביעי המטפלת אומרת לך "תברח ומהר".. (מלאכית המטפלת הזו) אבל אתה לא רוצה לעזוב "בגלל הילדות"...

אם הייתי אשתך גם אני לא הייתי רוצה לישון אתך, גבר שקורא לי שטן ומתנהג כמו ילד רביעי בבית, ובטח שלא לשכב אתך.
לא שמעתי אפילו רמז לאהבה מהצד שלך, לא שמעתי איך היא מתפקדת כאמא, מה היתרונות שלה ומה החלק שלך במצב שנוצר בבית.

ממליצה לך להפסיק לרחם על עצמך ולספר לעצמך כמה אתה מסכן, לארוז את הפקלעות שלך ולעזוב את הבית.
אתה מחרטט על הילדות וכמה קשה לך לעזוב בגללן.. בולשיט, אתה פשוט פחדן ואתה מעדיף להמשיך להיות "הקורבן" מאשר לעזוב.
אל תדאג, מבטיחה לך שהבנות שלך יהיו בסדר והשטן לא יאכל אותן לארוחת בוקר.

תתבגר, זה פאתטי.

גארוטה

New member
יופי של ניק בחרת לך

מלאך
אבל, כמו שהקפדת כל כך לתאר למה היא שטן אולי תספר למה אתה מלאך?
הרי העובדה שהיא שטן לא הופכת אותך במיידי למלאך וכשהכרת אותה, כמלאך, היא בטח לא
היתה
, אז מה קרה בדרך שכל אחד מכם קיבל תואר כל כך מחייב?

seeyou

New member
האם גם לפני 12 שנה היא היתה מתנהגת אותו דבר?

אני חושב שהרבה נשים הופכות ל"סטן" אחרי כמה שנות נשואים וכמה ילדים ותיסכולים מינים.

לפרק את המסגרת כפי שאתה מתאר זאת תוצאה של משבר גיל 40

תבין שכול צעירה (מלאכית)שתיקח במרוצת הזמן תתנהג בצורה דומה (פחות או יותר)

יוסי

אייבורי

New member
בעיה

אתה בטח נשוי לאישה רצינית
שלקחה אותך לבנות בית חלומות ליד הים.
ואני חושב
שעדיף לגור בדירה מגניבה בתל אביב, שם האוויר מפוייח
ומסעדות, בתי קפה, תאטראות קולנוע הם דבר שבשיגרה
שלא נדבר על בחורות אוהבות השמחות למגע גברי.

אבל לכל בחירה בחיים יש מחיר
אתה יכול לבחור לגור בבית הזכוכית עם הילדות על בסיס יומיומי
ולחיות עם השטן
(במקרה כזה ננפיק לך אישור מסודר למאהבת)
או שאתה יכול לבחור לגור בדירה מגניבה בתל אביב
ולשלם את המחיר של לראות את הילדות רק מחצית מהזמן.

בחירה נעימה

נומלה

New member
בנות כמה הבנות?

איך היא מתנהלת איתן? מה התפקידים שלך בבית ואיך אתה עושה אותם?

לא טוב לבנות

אני קוראת שאתה חושב שאישתך ואם בנותך היא שטן ואני חושבת איך מרגישות הבנות במצב הזה? הן בטוח מרגישות את המתח הנוראי בינך לבין אישתך ובטוח שזה לא עושה להן טוב וזה בלשון המעטה. זו האמא שלהן שילדה אותן וגם אם הן קשורות אליך, זאת אמא שלהן וזה חלק מהזהות שלהן. לכן לדעתי, אם אתה לא רואה שום תקנה למצב, תעשוב כמה שיותר מהר. כך יהיה להן אבא מאושר, שלא יראה אותן כל יום אבל כשכן זה יהיה תענוג. גם לך תהייה הזדמנות לפתח לעצמך חיים חדשים וממלאים כשאתה לא איתן. ככל שאתה תהייה יותר מלא ומאושר יהיה לך יותר מה להעניק להן מבחינה רגשית. אני אפילו לא רוצה לחשוב מה עושה להן אם מה שאתה רואה כקשורות אליך, הוא למעשה שהן רואות את המצוקה שלך ומרחמות עליך....
אם אתה בכל זאת לא מוכן לוותר על המכלול של החיים שאתה חי בהם, אני מצטרפת להמלצות שניתנו לך כאן, לנסות לבחון נקודת מבט מאוזנת יותר ולא להקצין עד כדי שטן. אם בחרת בה, כנראה שהיו בה גם דברים טובים. אם תוכל לראות את הגם וגם אולי הטיפול הזוגי יוכל להועיל....
בהצלחה!!

שכחת לציין שהיא לא עושה כלום בבית,

מזניחה את הילדים, מבזבזת כספים בלי הכרה ואם לא אתה, שעושה כביסות, מבשל ודואג לבית, הבנות היו מסתובבות מלוכלכות, לבושות בלויי סחבות מטונפות ורעבות.

למעלה