איך עובד האקמול?

18יעלי

New member
איך עובד האקמול?

אני נערה בריאה בת 18, לא הייתי חולה מאז שהייתה לי חזרת בגן טרום חובה- אבל אתמול הרגשתי נורא. חום גופי עלה ל-38.5 מעלות, הראש שלי כאב, השתעלתי והתעטשתי, לא היה לי תאבון, (דבר מאוד נדיר!!!) היה לי לחץ באוזניים, הגרון כאב--- הקייצר, חשבתי שאני הולכת להחזיר את נשמתי לבורא. הלכתי אל רופא המשפחה שאמר שיש לי שפעת כתוצאה משינוי מזג האוויר הקיצוני. (אני עובדת ב-40 מעלות חום, וחוזרת הביתה לחדר הממוזג ב-15 מעלות) הוא רשם לי אקמול. ותוך חצי שעה מלקיחת התרופה, הרגשתי הרבה יותר טוב. ואחרי חצי יום, הבראתי. אז מה יש בתוך התרופה הזאת ואיך היא עובדת? תודה לכל מי שעונה יעל

אז ככה...

שלום יעלי אקמול פועל לשיכוח כאבים ולהורדת חום בשני מנגנונים שונים. לגבי שיכוח הכאבים: האקמול מעכב באיזור המוח יצור של חומרים בשם פרוסטגלנדינים. פעולה זו גורמת באופן הישיר לפעולת שיכוך הכאבים. היתרון של אקמול הוא שעיכוב היצור הנ"ל נעשה רק במוח ולא בכל הגוף ולכן אין לאקמול השפעה על קרישת הדם והוא אינו מגרה את הקיבה (בניגוד למשל לאספירין). לגבי הורדת החום: האקמול פועל על בלוטת ההיפוטלמוס ובעיקבות כך נגרמת התרחבות של כלי דם ועליה בזרימת הדם. העליה בזרימת הדם גורמת ל"בריחה" של חום מהגוף ובין היתר גם דרך הזעה. רק בריאות ישראל

למעלה