איך עדיף לכתוב?

noalone

New member
איך עדיף לכתוב?

שאלה, איך לדעתכם עדיף לכתוב ...ולא יסיים בבניית מקטע חדש לכביש או ...ולא יסיים בבניית מקטע כביש חדש ?

daviduuu

New member
לפי אב"ש

קשה להאמין שהמשפט הזה תקין... הוא כותב שמִקְטָע זה מונח בהנדסה המתאר: 1) חלק משטח העיגול הנתון בין הקשת ובין המיתר המחבר את קצותיה. 2) חלק מנפח הכדור הנתון בין מישור ובין כיפת הכדור. איני מצליח להבין כיצד זה מתחבר לכביש... (בדרך כלל). הייתי מציע לכתוב "בבניית קטע חדש לכביש". (או: בבניית קטע כביש חדש).

noalone

New member
כן... ( עוד שאלה אם אפשר)

עוד משפט שלא מרגיש לי טוב. סיבי אקטין הינם פולימר הנוצר על ידי הוספה של יחידות.... ההינם הזה לא מרגיש לי מתאים.

לגבי השאלה השנייה

אתה יכול להשאיר את המשפט כמו שהוא. אני מעדיפה: סיבי אקטין הם פולימר הנוצר באמצעות הוספת יחידות. ולגבי שאלתך הראשונה: בשונה מדוידו, לי יש מילון אב"ש חדש (וגם בלעדיו - כך אני מכירה את המילה), ולפיו: 'מקטע - 1. כל חלק מדבר שלם'. כך שהמילה מתאימה בהחלט למשפט. ולגבי ניסוח המשפט כולו, אם תיתן קצת יותר הקשר יהיה קל יותר לעזור לך.

ואולי עדיף:

סיבי אקטין הם פולימרים הנוצרים... (עדיף עובדתית, מבחינה לשונית המשפט שהצעת ללא דופי).

צודק

ואגב, האקדמיה ללשון החליטה

שהמונח העברי ל- actin filament הוא "קוּר אקטין", אך מעולם לא שמעתי מישהו שמשתמש בצירוף הזה.

למעלה