איך עבר ערב החג?

solitaryshell

New member
איך עבר ערב החג?

אני כל כך רציתי שערב החג יעבור בקלות, כל כך רציתי שיהיה שמח, התאמצתי כל כך בכדי לגרום לכולם אושר, אבל לא הצלחתי... את ארוחת החג עשיתי אצלי בבית, במטרה להוריד מהורי את המתח של החג. קיויתי שאם אני אקח על עצמי את כל המעמסה של החג, ההכנות, הבישולים, ההגשה, האירוח, והניקיון יהיה לכולם יותר קל והערב יהיה פחות טעון. טעיתי!!!! לי נמאס מה"צורך" להתאבל דווקא בחגים, לריב דווקא בחגים... הכאב הפרטי שלי מלווה אותי בכל יום, וילווה אותי בשארית חיי, יש ויהיו ימים קלים יותר או קלים פחות... אני לא צריכה את החגים כדי לכאוב. אחותי אהבה את החגים, היא הייתה מאושרת בחגים, מבחינתי זה חלק מהצוואה שלה - להיות מאושרים, להנות מהחיים, הם קצרים, למה לעבור אותם בסבל??? מוריה, הייתה ילדה מאושרת, היא ידעה להנות מהחיים, ואין לי ספק שזה מה שהיא הייתה מאחלת לכולם לכבוד השנה החדשה. אז אני מאחלת לכולם את אותו הדבר, לדעת לחיות למרות הכאב, לדעת להנות מכל רגע. ושהחגים יפסיקו להיות ימים כואבים.

בר03

New member
לי היה כייף בחג

וכך גם להורי ולאחיי. הרגשתי שמחה , הרגשתי מלאה , הצחקתי את כולם .... הרגשתי שהוא איתנו , יושב במקום הקבוע ומספר את הבדיחות הטיפשיות שלו... דווקא בחג הזה שהוא כל כך טעון מבחינה רגשית הרגשתי "משוחררת" מהכאב... צחקתי ושרתי ואכלתי ושמחתי והייתי מאושרת לרגעים - והוא היה איתי שם דואג שלכולם יהיה חיוך על הפנים - כמובן שהוא היה חסר מאד , הוא תמיד היה "הכי הכי" בכל ארוע משמח שכזה, כל שנותר לי לקוות זה שגם לו היה חג שמח... היכן שיהיה....

solitaryshell

New member
אני שמחה לשמוע שהיה לך כיף בחג

ואני חייבת לומר שזה נותן לי תקווה!!! תודה רבה שסיפרת לנו
שנה טובה

חג מגעיל

זה נורא שאתה כל כך מתאמץ להיות בסדר לא לבאס בגלל שלך לא בא חג. ואז מה קורה בסוף ארוחה מטומטמת שהמתח גואה ועולה מישהו באה ואומר "בו נעיף את המתח ונדבר על הכל" ואז ריב השנה והוא מגיע במיוחד לשנה החדשה בשביל שהייה לנו מענין וכייף (כן בטח) אז זהו החג נגמר אני לא מדברת עם סבתא שלי והכל פשוט מושלם (או שלא)

למעלה