איך נקראת הפעולה

בי

New member
איך נקראת הפעולה

של העברת האוכל מן הסיר לצלחת? את המרק מוזגים במצקת, אבל מה עושים לאוכל המוצק בדרכו מהסיר לצלחת???

גנגי

New member
נותנים / מציעים / מגישים

אני זוכרת את ההלם שלי כששמעתי בפעם הראשונה אנשים ש"מוזגים אורז"... נהוג להציע אורז ומאכלים אחרים מוצקים, או לתת, או להגיש אותם. ככל הידוע לי אין פועל שמתייחד לפעולה זו.

מוגג

New member
יוצקים

לשם כך יש מצקת אפשר גם להערות או לערות מכלי אל כלי מה זה להציע אורז? לא נשמע לי אכיל. ואגב למזוג זוהי פעולת המהילה של היין במים כדי שלא יהיה סמיך. כיום משמש בהוראה - לשפוך אל תוך הכוס/הספל.

גנגי

New member
הי,הי, מזון מוצק לא יוצקים!

תיצוק לי קצת בשר, בבקשה... נשמע לך אפשרי?! נו, באמת... בירושלים מוזגים אוכל, ובקיבוצים כנראה יוצקים אותו. אצלנו פשוט מגישים אוכל. או מציעים. זכותך לסרב.

מוגג

New member
רגע, אם הוא מוצק

אז זה לא סימן שיצקוהו? תפציקי (תפסיק להציק, מתחדישי רזי ספקטור 1986).

בי

New member
הבנתי...

שנשארנו באותו מקום. גם אני הייתי בהלם בפעם הראשונה ששמעתי שמוזגים אוכל, ובאמת המקור של המשפחה המוזגת מירושלים. עכשיו הכל ברור... אצלינו (בחיפה) פשוט נותנים או שמים, בטח לא מוזגים ולא יוצקים. בכל אופן תודה.

shellyland

New member
ואצלנו פשוט

אוכלים, בלי לשאול יותר מדי שאלות (ובגלל זה אנחנו גם נראים כפי שאנחנו נראים
)

vegan

New member
בירושלים לא מוזגים אוכל

עד לשרשור זה, מעולם לא שמעתי מישהו משתמש בפועל למזוג או בהטיותיו לגבי מוצקים. זה בשום אופן לא עניין ירושלמי. בירושלים יודעים עברית ויודעים שלורדים אלה הדקים. אצלנו אומרים לשים, להגיש או לתת. ואצלי זה גם נכון לגבי מרק, כי את המרק שלי אי אפשר למזוג.

תלוי - אם מדובר במחית תפו"א

כמו של בית חולים - כזאת שמספיק נוזלית, אז אפשר גם ליצוק אותה
ואם מדובר באורז שבושל יותר מדי ביותר מדי מים אז אפשר להשתמש בו בתור תחליף ליציקת בטון. בקיצור - כדאי לדעת אצל מי כדאי ללכת לאכול. אם אפשר ליצוק שם את האוכל שבד"כ הוא מוצק, אני לא הייתי אוכל שם, אבל זה כבר ענין של טעם אישי

מוגג

New member
מאותתים לי באזנייה כי לא הבנתי

את השאלה. סליחה. אוכל נוזלי יוצקים אוכל מוצק מניחים בצלחת.

nutmeg

New member
יוצקים גם מוצקים?

גם אני די נדהמתי בפעם הראשונה ששאלו אותי אם אפשר "למזוג" לי ארוחת צהרים - כשהכוונה היתה להגיש לי, או יותר נכון לשים לי בצלחת. לא ידועת מה זה הטרנד הזה!

כמו שמוגג אמר

המקור הלשוני של הפועל למזוג הוא לערבב (ראו מיזוג אוויר) - אבל הוא עבר כמה חילופי משמעות. המזג של הבנאדם - זה מצב הרוח בהתאם לכל הנוזלים שמתערבבים אצלו בגוף (מרה שחורה, מרה לבנה, וכו,) מזג האויר זה מצב הטמפרטורה בהתאם לערבוב כל הגורמים במפה הסינופטית. אבל היום כשאומרים "למזג את החדר" - מתכוונים בעצם לקרר אותו. כשהמשנה בפסחים מדברת על ליל הסדר, היא אומרת "מזגו לו כוס שני" ומתכוונת כנראה שערבבו את היין שלו עם מים, כך שהוא יוכל לשתות אותו (כי היינות היו נורא חזקים). אבל עם הזמן אנשים עברו להבין מזיגה כשפיכה של נוזלים לכוס. ומה שקורה היום זה שאנשים בכל מיני מקומות בארץ (אני שמעתי שמדרום נפתחת רעה זו) מתחילים להבין שלמזוג זה פעולה כללית להעברה של אוכל לכלי הגשה. אבל זהו כנראה תהליך טבעי של השפה, ומה לנו כי נלין? (טוב, נו, זה באמת שיבוש נורא...)

גנגי

New member
נלין, נלין.

כי זה נשמע נורא ואיום. אני גם מכירה אנשים שקוראים לכתונת לילה "חלוק" ולכף "כפית גדולה", או אולי להיפך (לכפית - "כף קטנה"), לא ממש זוכרת. בכל אופן, יש גבול לצמצום אוצר המילים של אדם, לא?

גנגי

New member
לא ככה.

כשאומרים "תמזוג לי" לא מוסיפים "בבקשה". זה חלק מהעניין.

shellyland

New member
../images/Emo124.gif יובלי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

רק רצית להשב את תשומת לבך להודעה על הנקניק
D-:

למעלה