איך נקבע שם של תינוק?

פולספגן

New member
איך נקבע שם של תינוק?

יש לי שאלה תאורטית - איך נקבע שם של תינוק, מי מכוון את ההורים? האם זו תמיד תהיה הבחירה הנכונה או שההורים יכולים לטעות? לפני הולדת ביתי התלבטנו לגבי מספר שמות ולבסוף החלטנו לקרוא לילדה בשם שמוסכם על שנינו, לאחר הלידה חמותי התנגדה לשם כי הוא מזכיר שם של קרובת משפחה חיה (אמונות תפלות) וכך במשך יומיים הילדה היתה בלי שם כשכל קרובי המשפחה מציעים שמות. חמי ירה מספר שמות ואחד מהם הצטלצל לי נעים באוזן ואמרתי כך נקרא לילדה, בעלי לא הסכים כל כך אך לבסוף ויתר, יש לציין שזמן רב הוא הרגיש שהוא לא "מתחבר" לשם. האם טעיתי שנתתי לביתי שם שלא היה נעים לאביה? האם הוא צודק/ אני? האם שם לתינוק צריך להיות מוסכם על שני ההורים. או בקיצור איך נקבע שם לתינוק?

גל סופר

New member
רוח הקודש

הקב"ה שם בפי האם- בדר"כ- את שם התינוק ממש בסמוך ללידה. יש מקרים יוצאי דופן [כמו בכל דבר אחר בעולם], בהם זה נעשה דרך האב או נעשה לפני הלידה. אני מאוד מתנגד להתערבות של חיצוניים בנוגע לשמות. רק ההורים קובעים את השם, ולא אף אחד אחר. בהצלחה

פולספגן

New member
כשאתה אומר בסמוך ללידה

זה יכול להיות גם יומיים אחרי הלידה כמו במקרה שלנו, האם דחיית מתן השם כפי שעשינו בעצם גרם לשיבוש? האם יכול להיות שפיספסנו את חלון ההזדמנויות למתן השם הנכון?

גל סופר

New member
זה יכול להיות גם יומיים אחרי הלידה, נכון.

בנוגע לשאלתך.... התשובה היא חד משמעית- לא. לילה טוב

פולספגן

New member
עוד שאלה תאורטית...

מה המשמעות של זמן נתינת השם - למשל, למה לפעמים יש עיכוב, כמו במקרה שלי? למה לבנים נותנים שם רק בברית המילה, ומה קורה אם נותנים לפני? למה יש מקרים שקל לתת שם ויש מקרים שקשה לבחור שם? האם האשמה בהורים או במשהו גדול יותר?

גל סופר

New member
מכיוון שאני מגיע מן הגישה היהודית

עליי לציין שעיכוב נגרם בדר"כ בגלל אי "נקיון רוחני". לפעמים, וזה קורה פעמים רבות יותר, גורמים חיצוניים מבלבלים ומפריעים לתהליך. - איך אפשר לתת שם לפני ברית המילה? - ראי תשובתי למעלה. - לא הייתי קורה לזה "אשמה", ואם כן, הייתי תולה אותה בגורמים המבלבלים או בנקיון הרוחני של האדם.

מדברייה

New member
עיכוב שם

קראתי את הודעתך, ואני יכולה לומר כי לפי מה שהבנתי, ע"פ היהדות, התינוק חשוף למזיקין כשהוא נולד.לא נותנים לו שם עד שהוא בא בברית במרטה "לבלבל" את הכוחות המזיקין.

למעלה