איך נפתרים מפרעושים?

הנסיך.

New member
איך נפתרים מפרעושים?

שלום כולם.. יש לי שני כלבים קטנים-בינוניים - דקלית וטרייר... הם חיים איתנו בבית פרטי, ישנים איפה שבא להם ועושים בערך מה שהם רוצים... הכל היה ממש נפלא, אלא שמאז לפני שבועיים הופיעו עליהם פרעושים... אני משתגע מזה... מה אני יכול לעשות נגד זה? - האם מישהו ניסה פה את המכשיר ההוא שמוכרים דרך ערוץ הקניות? האם זה עובד? האם מישהו מכיר משהו אחר שווה להשתמש בו? אגב, המצב הוא ממש קשה כרגע... מצאתי פרעושים אפילו באוטו שלי... זקוק לעזרה .. רון

amichai58

New member
הפתרון הטבעי לפרעושים

שנו טיפול טבעי נגד פרעושים. הטיפול הזה לא יעיל נגד קרציות. חסר לנו קצת ניסיון על הטיפול הזה, וחשוב שאנשים ישתפו בנסיון שלהם. לא מוכר עדין נסיון עם כלבים שכבר היתה להם נגיעות גבוהה. אם למישהו ניסיון, חשוב שיספר. הינה החומר הידוע - רובו כפי שפורסם בכמה מקורות טיפול טבעי נגד פרעושים לכלבים (פורסם בפורום בעלי חיים) שן השום יש לתת פעם בשבוע. לשים מרוסק באוכל. שן שלמה לכלב גדול. חצי לבינוני. רבע לקטן ולחתול. אפשרות נוספת חומץ תפוחים בנוגע לחומץ במים - להוסיף תמיד. מה המינון - זה תלוי מאוד בגודל הכלי. לכלי בינוי כפית ולכלי גדול כף חומץ תפוחים. זה יכול גם להשתנות מחיה לחיה, לשים את המינון הנמוך ביותר שנראה לך שעובד. בעצם כל תוספי המזון יוצרים הפרשה דרך העור של החיה שאומרת לפרעושים "אל תיגעו בי" ובמקום תבחרו חיה טעימה יותר להיטפל אליה. חוץ מזה (כתוצאה מנושא לימודי) הייתי ממליצה להתחיל במינון יותר נמוך במים כיוון שאחרת החיה עשויה לא לרצות לשתות כיוון שפתאום הטעם השתנה (ואני משערת שלא לטובה), ובהדרגה לאחר שהחיה התרגלה להעלות עד כפית. בדיוק כמו עם האוכל - שאת לא מחליפה לחיה פתאום את המזון - אלא מערבבת למשך תקופה את שני המזונות, שיהיה לו את הטעם המוכר ויכיר גם את החדש. דרך אגב - בענייני מזון - קראתי המלצות תמיד לערבב שני סוגי מזונות כיוון שכמה שלא יודעים להכין את טוב, אף מזון לא מספק לגמרי את כל צרכי הכלב או החתול ולכן רצוי מאוד לגוון את המזון ואף להגיש כל פעם מעורבבים שנ מזונות (שזה מה שאני עושה). יש כאלה שאפילו מערבבים כל פעם 4 סוגי מזונות... --- בפורום ווטרינריה באתר "דוקטור", כתבה הווטרינרית ד"ר טליה מור כאן: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=165&i=43425&t=43366 שמעתי על השפעת השום כדוחה פרעושים ותולעים. שמעתי על בעלי כלבים שניסו והתרשמו לטובה. לא נתקלתי במאמר מדעי בנושא. בצל בכמויות גדולות אכן יכול לגרום לאנמיה המולטית , כלומר אמניה הנגרמת מהמוליזה - הרס - של כדוריות אדומות. (היא אינה מתיחסת לרעילות של בצל, לא של שום)... (תשובה מה07/06/2003, השאלה מיום לפני כן). אם כן כדאי לדעת - יותר מדי שום יכול לגרום לאנמיה שנקראת אנמיה המוליטית. (שום, ברוקולי ובעיקר בצל.( לא נמצא מקור מחקרי לכמה שום זה מזיק. אבל הכמות שצויינה לא מזיקה. וגם עם בטעות נותנים פעם אחת יותר מדי, הכלב או החתול יחלימו אם יפסיקו עם זה גם לא ידוע על מחקר השוואתי מול החומרים הרגילים נגד טפילים שהם במהותם רעל, בעוד שחומץ ושום, לפחות לבני אדם זה אוכל. וכך אם נשמע לעיתים ווטרינר שמזהיר מהשום - הוא לא יודע לציין כמויות, או שאומר שהכמות הזו בסדר. הרחבה בהמשך. חוץ מזה - למי שחשוב לא רק הכלב הפרטי שלו, אלא בכלל כדור הארץ, אז צריך להשוות, וגם כאן לא ברור מי אסף נתונים, אבל סביר להניח שהתעשיות הכימיות שבהן עושים את הריסוסים מזהמים ומרעילים את הסביבה הרבה יותר ממה שכרוך בגידול שום ויצור חומץ. בכל מקרה חשוב לא לעבור את המינון שכתוב. ולא להשתמש בחורף, כשממילא אין פרעושים. לגוון עם חומץ מדי פעם – כלומר חומץ במקום. יצויין כי טיפול זה אינו יעיל נגד קרציות. הרבה אנשים שרוצים מצליחים להיפטר מקרציות באופן ידני אם כמעט כל יום הם בודקים את הכלב ומוציאים את הקרציות באופן ידני. הריח שדוחה את הפשפשים הן מהשום, והן מהחומץ, אינו מורגש על ידי בני אדם. על הסכנות מהשום - הינה להרחבת הידע. בכתובת: http://www.petalia.com.au/Templates/StoryTemplate_Process.cfm?specie=Dogs&story_no=257 מופיע הסבר מדוע שום ובצל רעילים. כתוב איזה כמות של בצל רעילה, אך לגבי שום לא כתוב, למעט זה שהוא פחות רעיל. למקרה שזה יוסר, הינה המקור באנגלית, עם תרגום של 2 פסקאות עיקריות: Onion and garlic poisoning Onions and garlic are other dangerous food ingredients that cause sickness in dogs, cats and also livestock. Onions and garlic contain the toxic ingredient thiosulphate. Onions are more of a danger. Pets affected by onion toxicity will develop haemolytic anaemia, where the pet’s red blood cells burst while circulating in its body. חיות מחמד שנפגעות על ידי הרעילות של הבצל יפתחו אנימיה המולטית (של תמס הדם) שבה תאי הדם האדומים מתפקעים בזמן הסירקולציה בגוף שלהם. At first, pets affected by onion poisoning show gastroenteritis with vomiting and diarrhoea. They will show no interest in food and will be dull and weak. The red pigment from the burst blood cells appears in an affected animal’s urine and it becomes breathless. The breathlessness occurs because the red blood cells that carry oxygen through the body are reduced in number. The poisoning occurs a few days after the pet has eaten the onion. All forms of onion can be a problem including dehydrated onions, raw onions, cooked onions and table scraps containing cooked onions and/or garlic. Left over pizza, Chinese dishes and commercial baby food containing onion, sometimes fed as a supplement to young pets, can cause illness. Onion poisoning can occur with a single ingestion of large quantities or with repeated meals containing small amounts of onion. A single meal of 600 to 800 grams of raw onion can be dangerous whereas a ten-kilogram dog, fed 150 grams of onion for several days, is also likely to develop anaemia. The condition improves once the dog is prevented from eating any further onion While garlic also contains the toxic ingredient thiosulphate, it seems that garlic is less toxic and large amounts would need to be eaten to cause illness. בעוד ששום מכיל גם אתה המרכיב הרעלי ת'יוסולפט, נראה כי שום פחות רעיל וכמות יותר גדולה צריכה להיאכל כדי לגרום מחלה. בפורום באנגלית בכתובת: http://www.curezone.com כתב משתתף - את ההודעה אפשר לראות בכתובת: http://www.curezone.com/forums/m.asp?f=107&i=945 והינה לשונה when my dog was ill - I used upwards of 5 cloves of garlic per day with her - she weighed 55lbs. She did very well in her last few months and I saw no toxic effects whatsoever. Anecdotal evidence was - it worked! No onions were used. ובקיצור הוא כותב: כאשר כלבי היה חולה - השתמשתי ביותר מ5 שיני שום ליום איתה - היא שקלה 55 ליברות (כ24 ק"ג). היא בסדר גמור בחודשים האחרונים, ולא הבחנתי בכל סימני הרעלה כלשהם. לא היה שימוש בבצל. בהמשך להודעה זו כותבת משתתפת אחרתWhenever I make food for my cats, I use quite a bit of garlic, and they have never had a problem with it. Also, you can buy garlic and brewers yeast tablets for pets at a natural food store. I give these to my cats every day, they love them and there has never been any problem at all. Garlic is a good antibacterial and antiparasital agent. It's also a good way to keep away fleas naturally for cats and dogs. I don't know about onions, but I have never seen any bad effects from garlic. בין היתר היא מספרת שחתוליה אוכלים כל יום קצת שום (לא כותבת כמה) והם בסדר גמור, וזה גם מרחיק באופן טבעי פרעושים. בכתובת: http://users.ilnk.com/health/chihuahua/ בפיסקה התחתונה, מספרת הכותבת על כלבי הצ'יו'או'אה שלה: היא מספרת שזה טיפול מושלם נגד פרעושים. אבל לתת מעט מאוד, כלביה הקטנים מקבלים רבע שן שום לכל אחד

Oogi

New member
../images/Emo45.gif אני גם קראתי על אנשים שנוהגים

לתת לכלב שלהם שן שום כל יום בלי שום בעיות. בכל אופן, אני כרגע מיישמת את העצה הזו על הכלבה שלי, שן שום פעם בשבוע, ואכן אין לה בכלל פרעושים!

האפי לי

New member
שום וכלבים

לא קראתי את כל העניין, פשוט צרם לי השום כי לא מזמן קראתי שאחד המאכלים שאסור בשום פנים לתת לכלב הוא שום (וגם בצל) בכל מקרה אנחנו משתמשים בפרונטליין ואין פרעושים.

amichai58

New member
קראת על שום, לא קראת על המינון

קראת על שום, לא קראת על המינון שמזיק. היא המינון שציינתי לא מזיק. ראה גם מה שכתבתי למייקלס למטה.

מייקלס

New member
פרעושים

הפיתרון היעיל והמהיר ביותר הוא טיפול סביבתי של הבית + אוטו + כלבים בו זמנית. לכלבים - פרונטליין או אדוונטיג' - לפעול לפי הוראות היצרן במדויק כדי שתהיה יעילות מקסימלית. תוספת של קולר קילטיקס רק במידה ומדובר גם במכה של קרציות. אם אין קרציות, עדיף להמנע המקולר. לבית - אם מדובר בבית פרטי + חצר, עדיף להתייעץ עם מדביר מקצועי (לוודא רשיון ממשרד הבריאות + אחריות לחצי שנה) לרכב - אפשר לקנות חומרי מדף בסופר (K 700 אם אני לא טועה) ולרסס את האוטו, כמובן שלאורר טוב טוב לפני הנסיעה הבאה. לא הייתי ממליצה בשלב זה לעשות כל מיני ניסויים בשום וחומץ על הכלבים. מנסיון, השום לא ממש פועל בטווח המיידי (אם בכלל) ובטווח הרחוק עלול לגרום לאנמיה. (בעיקר בשילוב של אלפי פרעושים הניזונים מדמו של הכלב). דחיית הטיפול המיידי תגרום לכלבים לסבל ואי נוחות רבה, עד כדי התפתחות דלקות עור קשות המצריכות טיפול אנטיביוטי.

amichai58

New member
השאלה מה החומרי הדברה עוד הורגים

סכנה בשום במינון שצויין, אף אחד לא אמר שיש, ובכל מקרה אפשר עם חומץ. אני משתמש בעיקר בחומץ. עכשיו נראה אם יש לך נתונים לגבי הרעילות של החומרים שהמלצת, ואיזה ניסויים נעשו כדי לבדוק את מידת רעילותם הן על חיות והן על בני אדם. אם יש לך, באמת שאשמח לדעת. בכל אופן מחומץ אני לא פוחד. נכון שכאשר כבר יש בעיה של נגיעות גבוהה, זה לא הזמן המתאים לעשות דבר שלא בדיוק יודעים, לכן עדיף טיפול משולב, ולשמור עם החומרים הטבעיים שהמקרה לא ישנה.

למעלה