איך נפתרים ממנו?

BrokenOne

New member
איך נפתרים ממנו?

שלום לכולם, ברשותי רכב מסוג פולו, הרכב שנת 2003, נקנה חדש מהסוכנות. אחרי חצי שנה הרכב היה מעורב בתאונה, מישהו נכנס בו מאחור, הייתה פגיעה בשילדה, כמובן שהכל תוקן במוסך טוב (של מרצדס ומיציבושי) ולאחר מכן עשו לו בדיקות תיקון כדי להבטיח בטיחות, מאז האוטו תקין ובלי בעיות. הערך שהשמאי קבע לעיבוד ערך הוא 11000 ש"ח. מה הדרך הטובה ביותר להיפתר מהאוטו הזה בלי להפסיד יותר מדי כסף? מי יקח אותו? פרטי או סוכן מכוניות? כמה צריך להוריד במחיר?

חן 1111

Active member
למה להיפטר ממנו?

אם הכל תקין ואין בעיות, למה להיפטר ממנו? בעקרון, צריך להוריד במחיר 11000 שקל. זו המשמעות של ירידת הערך. כמובן שיש עניין של שוק, היצע וביקוש וכדומה. ברור גם שככל שתחזיק אותו יותר, כך תפסיד פחות במכירה. ככל שהרכב יתיישן וערכו ירד, כך תרד גם השפעת התאונה על המחיר.

BrokenOne

New member
כי...

הרכב של אמא שלי והיא לא מרוצה ממנו וחושבת שיש לו מזל נאחס מאז התאונה. השאלה היא אם בן אדם הגיוני יקנה אוטו עם פגיעה בשילדה

wil

New member
קודם כל הירידת ערך שנקבעה היא

באחוזים. כלומר אם הרכב היה שווה בזמן התאונה (לפני 3 וחצי שנים) 110,000 שקל לדוגמא, אז ירידת הכרך שנקבעה היא 10%. כלומר בעיקרון אם המחירון היום 70000 אז צריך להוריד רק 7000 כלומר למכור ב-63. הבעיה היא שבד"כ השוק של רכבים עם פגיעת שלדה הוא מספיק חלש כדי שאף אחד לא יקנה במחיר כזה ויהיה צריך להוריד יותר. מה בדיוק פגיעת השלדה? קורות אורך? או רק קצה שלדה?

BrokenOne

New member
ואי אני לא יודע

אני יודע שהתיקון עלה כ26000. אז מי כן יקנה את הרכב הזה?

wil

New member
לך תדע.

בסוף עוד יקנה ממך איזה סוחר ב-5 מתחת בתקווה למכור במחירון לאיזה פראייר שלא יקח לבדיקה. יש לך יתרון אחד - אתה לא לחוץ מבחינת זמן. תפרסם מודעות, שים שלט למכירה על האוטו, ותראה לאן הרוח נושבת. תקבע מחיר מסויים ותראה מה התגובות. אם אנשים בורחים אל תתרגש, חכה שבוע-שבועיים תראה אם בכלל מתווכחים איתך או ישר אומרים להתראות.

maradona11

New member
היי בקשר לרכב שלך

נראה לי שאני יוכל לעזור לך בבעיה . ראה הודעה שהשארתי לך בפרטי . ביי .

../images/Emo171.gif בוקר טוב מרדונה וחג שמח

נראה לי שבטעות שרשרת אחרי, למרות שרצית לענות לפותח השרשור.

למעלה