איך נפרדים מהאקסית??

איך נפרדים מהאקסית??

שלום לכולם. אני בן 24, ולומד באוניברסיטה. עד לפני חצי שנה הייתי בקשר שנמשך כשנה, עם בחורה שלומדת איתי. הקשר מבחינתי היה סוג של גול עצמי - ידעתי מראש שזה משהו שאולי לא כדאי שאני אסתבך איתו - ונכנסתי בכל זאת. יצאתי (מיוזמתי) פגוע מאוד. היא היתה הקשר הרציני הראשון שלי. הבעיה שלי מתחילה בסוף, ולא בהתחלה. כבר חצי שנה שאני לא מוציא אותה מהראש לרגע. אני באמת משתדל לחשוב על דברים אחרים, ולא מצליח. אני אובססיבי עם כל מה שהיא עושה, כל מי שהיא נפגשת איתו. צובט לי בלב לראות אותה מדברת עם ידידים טובים (ידידים מסוג זכר), הקנאה אוכלת אותי. הרבה פעמים אני רואה שהיא שלמה עם ההחלטה שלי יותר מאשר אני עצמי. כואב לי לראות שהיא מאושרת, בזמן שאני אוכל את עצמי מבפנים. נפרדתי ממנה כי באוברול לא היה לי טוב, אבל עכשיו אני לא משתחרר מהדברים שכן היו טובים. אני לא מפסיק לחשוב עם מי היא נפגשת, עם מי היא שוכבת. אגב, אנחנו עדיין לומדים ביחד ומעורבים בכמה פרויקטים, ככה שיוצא לנו להתראות כמעט כל יום, מה שבטח לא עוזר לשים את זה מאחוריי, כל כמה שאני רוצה. אז איך לעזאזל אפשר להוציא אותה מהראש? מישהו נתקל בדבר דומה? איך מרפאים?

Reddit

New member
היי, המצב שאתה מתאר

מאד לא קל.. התשובה שלך נמצאת גם בגוף השאלה.. אתה ממשיך לראות אותה כל יום - כמעט, ולצפות על חייה, כך שלמעשה גם אם אינכם יחד כזוג בפועל אתם "יחד" באיזשהו צורה - חברתית. הייתי במצב כזה, כך שמבינה על מה אתה מדבר.. ואכן ההתנתקות ממנו לקחה לי הרבה יותר זמן ממה שהיה אמור. .אני הצלחתי להשתחרר רק ברגע שהתמלאתי כעסים כה רבים אליו כך שגם אם הוא היה עובר לידי הייתי מסיטה את הראש בבוז ולא יוצרת שום קשר עין. איך הגעתי למצב הזה? אחרי הרבה מאד "יחד" כזה ריק כמו שאתה מתאר.. הבנתי שאני לא אשתחרר מזה אם לא אתעלם לגמרי מהנוכחות שלו בסביבה שלי. אחרי תקופה ארוכה כזו של "ברוגז", התחזקתי, הראש שלי התחיל להתמלא במחשבות כלפי אנשים אחרים, יצאתי מזה... זה לוקח זמן, אין לזה תרופת קסם.. אך לדעתי, כשיגיע הרגע בו תחליט שאתה ממשיך הלאה, ושאתה לא רוצה אותה בשום סוג של קשר - לא ידידה לא חברה לא כלום, רק כשתחליט שזה מה שמתאים לך וזה מה שאתה רוצה - תצליח להשתחרר... שיהיה בהצלחה...

זאת בעיה.

זה לא שאני לא רוצה איתה שום קשר. היא בחורה שקל מאוד להעריץ אותה, היא אינטיליגנטית, חריפה, מצחיקה, שנונה בטירוף. המון אנשים ימותו לקבל אותה בתור חברה שלהם. אני לא רוצה לנתק איתה קשר, ולהתעלם ממנה אני בטח לא יכול. אם, אחרי שנסיים ללמוד, הקשר יגווע מאליו, זה אולי יהיה הפיתרון הכי טוב... אבל זה יקרה רק עוד שנה ומשהו. אני פשוט צריך להוציא אותה מהראש במובן רומנטי, אבל הייתי שמח לא להוציא אותה במובן חברי. אגב, אחת שלא הגיבה פה אבל שלחה לי למייל אמרה "ריבאונד". ריבאונד זה אולי אחלה פיתרון לטווח הקצר, אבל הוא זמני, אופורי מדי, ויכול להזיק לשני הצדדים. מה גם שהרבה יותר קל לבחורה להשיג ריבאונד מאשר לבחור. אוף....

Reddit

New member
אתה לא תשתחרר ממנה אם כך..

עד שתפסיק לראות אותה. אתה לא יכול להיות ידיד שלה - ידיד אמיתי, אם יש לך רגשות. איך אפשר להפריד בין הדברים ולהשתיק את הרגש? ממהודעה הראשונה שלך וגם מזו האחרונה, קוראים את הרגש שלך אליה.. צר לי, אבל אי אפשר לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

למה נפרדתם?

אם היא אוהבת או מחבבת אותך, יש סכוי לחזור. אם לא, השתדל להיות טוב ונעים אליה, ואולי אז היא תרצה. אם לא תצליח, עסוק בדברים שאתה אוהב, ואז תאהב יותר את עצמך ופחות תצטרך אהבת אחרים.

תודה

אבל אני לא חושב שלחזור יהיה רעיון טוב. משהו לא עבד בקשר, היה חוסר תקשורת, נקודה. הקשר הזה לא היה טוב לאף אחד מאיתנו. אז למה כל כך קשה לי להתנתק ממנה??

כי אתה אוהב אותה

זה טבעי. החשוב, שגם אם מישהו לא יאהב אותנו, אנחנו נהיה לעצמנו ונאהב את עצמנו מאד.

למעלה