איך נפלו מוארים

קמהדנו

New member
שולטת ../images/Emo88.gif

"גלתה סנהדרין… מלשכת הגזית לחנות ומחנות לירושלים, ומירושלים ליבנה, ומיבנה לאושא, ומאושה ליבנה, ומיבנה לאושה, ומאושא לשפרעם, ומשפרעם לבית-שערים, ומבית-שערים לציפורי, ומציפורי לטבריא."
בימים ההם, היית מקבל זימון לבית המשפט, מגיע ליבנה ורואה שלט על הדלת "עברנו לאושא" (קשור לאושו?) מה, עוד פעם?!?! פאשלות כמו עם בריחת בני סלע היו נפוצות...

קמהדנו

New member
מי זה אותנו? ../images/Emo22.gif../images/Emo69.gif

אמור לי מי אתם, בשם כל האלים ההודים הראשיים והמשניים!

lost insight

New member
אני מואר

סתם :) האמת שזה היה צפוי, ושקלתי אם להוסיף עוד הודעה, כי חשבתי שמישהו יסיק את המסקנה הלוגית הזאת. בכל מקרה, תומר פרסיקו טוען בעצמו שאינו מואר. נראה לי שזאת אינדיקציה מספיק טובה.

lost insight

New member
שוב ענייני לוגיקה

לא אמרתי שאפשר להוכיח, אמרתי שאי אפשר לשלול. ומאד לא אהבתי את הדרך שבה הכתבה מנוסחת. פשוט להספיד מורה בעודו בחיים. זאת בכל זאת כתבה, ולא דיעה אישית.

ברק, ברק,

זה לא ענייני לוגיקה. אני גם לא מבין מדוע אתה מתעקש על עמימות במסווה של פתיחות-ראש ופלוראליזם. נכון, לכאורה אי אפשר לשלול את הארתו של שי טובלי, אבל גם אי אפשר להוכיח אותה, מה ששוב, משאיר אותך (שכן אתה "מחזיק" ממנו) בעמימות של "אולי". בכל מקרה, לדעתי העניין הוא אחר: מהי התועלת שבדבריו על היותו ממערכת אוריון, או שהוא התגשמות אלוהים בגוף, או שישנה מערכת ביורוקרטית קוסמית כלשהי שכרגע הוא מייצגה? זאת ועוד: האם כל ביקורת שהיא חייבת להיות מוטעית מיסודה? האם תם עידנם של השכל הישר, של הלימוד והתרגול הכן? מצד שני, בהתאם לפתיחות הראש ולפלוראליזם בהם אתה דוגל, מותר לתומר פרסיקו לחוות את דעתו ולפרסמה ככתבה על כל נושא או אדם שהוא, והעובדה שלא אהבת את ניסוח הכתבה רק מעידה על כך שגם אתה, כמו רובנו אולי, היית מעדיף שדברים שאינם מוצאים חן בעיניך יחדלו להתקיים או מוטב שלא יופיעו כלל.

lost insight

New member
אז ככה

אני לא נקי משיפוטיות (אפילו רחוק מזה). מה רע בעמימות? רק המיינד מחפש את האבחנות הבינאריות אלה. הבעייה שלי היתה פחות עם הביקורת עצמה, כמו שמדובר בכתב שהוא כביכול סמכות רשמית, וזה מיד יוצר הטייה. גם הכתבה שלו על טיוהר היתה מוטה, שלא לדבר על הכתבות של אורי לוטן על אושו. אני לא יודע אם התייחסות למורה רוחני אמורה להגיע מהשכל הישר, או ממקום אחר. אני מסכים שפלורליזם מוחלט, כמו שיפוטיות מוחלטת הם קצוות בעייתיים, מסיבות שונות בתכלית. בכל מקרה, גם אם יש סיכון במורה לא אמיתי, הסיכון של שיפוטיות יתר חמור יותר כי הוא גם מנטרל את המורה הפנימי.

ואם הכתבות היו

בעד שי טובלי, בעד טיוהר, בעד אושו אז הן היו מוטות פחות? מה רע בעמימות? נסה לנהוג על כביש מכוסה בערפל וספר לי מה הרגשתך. למה אתה חושב שהעולם הרוחני שונה מהעולם ה"גשמי"? גם דון חואן בספריו של קסטנדה, גם גורג'ייף בכתביו שלו ובכתביו של אוספנסקי, גם המורים הבודהיסטים אצלם למדתי- כולם, אבל ממש כולם הצביעו על מעשיות שהכרחי לנו להפעיל אותה בעולם הרוחני כמו שאנו מפעילים בעולם ה"גשמי", על אבחנה נבונה ונכונה, על שיפוט ראוי ושכל ישר ככלים יעילים ומועילים בהתפתחות רוחנית. כל חלק בישות (שהיא אתה) יש לו את התפקוד שלו; מרוב פחד מסכנה שחלק אחד ישתלט על חלקים אחרים, אנחנו בורחים מהאחד ונופלים בשני. איזה בזבוז של זמן והשקעה בלימוד לא נכון! שכל ישר והתנסות עצמית חייבים לעבוד יחד. מורה פנימי: מורה פנימי הוא אותו חלק שבנו שלומד להיות כזה. הוא אינו מופיע לו כך סתם עם כל הכלים הדרושים ועם ידע שלם. גם הוא לומד ומתפתח, ושיפוט הוא אחד מכליו. מי שבאמת מנחה אותנו ללכת אחרי מורה חיצוני, הוא המורה הפנימי, ואם המורה הפנימי טועה בבחירתו, ממילא הבחירה במורה חיצוני תהיה טעות גם כן.

Mist2

New member
אין שום קשר

בין שכל ישר לשיפוט. שיפוט הוא האויב הגדול ביותר של המודעות. שיפוט הוא ביזבוז אנרגיה שבה יכולנו להשתמש וליצור מצבי תודעה גבוהים יותר. שיפוט נובע מאנרגיה שלילית, שנובעת מעבודה לא נכונה של המרכזים. שיפוט הוא הזדהות! ושכחה של עצמי! יש לנו מספיק כלים, להבחין בין דברים אמיתיים לבין שקר, על ידי עבודה לא נכונה אנו מעוורים את עצמינו. שיפוט גורם לאדם להרגיש טוב, הוא מרגיש שהוא קיים, שיש לו דעה, שהוא יכול להחליט מה טוב או רע.....כל זה שקר עצמי.....והזדהות.

כמעט בכל משפט

בהודעה זו שלך אתה שופט. שופט בין שכל ישר לשיפוט, שופט את השיפוט כ"האויב הגדול ביותר של המודעות". שופט את ה.... לא אמשיך שכן נדמה לי שאתה מבין את כוונתי. חוצמיזה, אולי אתה לא שם לב לכך, אבל אתה הופך לגבוה יותר יותר (מעניין למה
).

אני למשל,

באתי מכוכב upsilon Andromedae b שבגלכסיית אנדרומדה. הסיבה שלא גיליתי את זהותי האמיתית עד כה היא שכל בני גזענו וגם אני ביניהם מבורכים בצניעות יתר ובחרדה מאישפוז באחד מבתי-החולים שעל פני הפלנטה שלכם. כמו כן כולנו מוארים, כל כך מוארים עד שהארתם של שי טובלי והבודהא יחדיו הן ריפלקציה חיוורת של אור ירח בלילה ערפילי לעומת הארתו של רק אחד מאיתנו. הסיבה שמעולם לא הפכנו לפופולארים על הפלנטה שלכם היא שאנחנו מעצבנים (וזאת ללא קשר להיותנו מוארים, כפי שחלקכם בוודאי שם לב) וכמו כן אנחנו מבורכים בשכל ישר, אותו אתם מתעבים (משום מה) וקוראים לו בשם הגנאי שיפוט. עוד תכונה שיש לנו, היא שאפילו תשימו אותנו באולם של מראות ההשתקפות שלנו לא תיראה באף אחת מהן (
), ולכן תוכלו לשים מולנו כמה מראות שתרצו- פשוט לא נשתקף בהן (וזאת בגלל העובדה הפשוטה שאיננו אנושיים במהותנו). אנחנו למשל, בניגוד למר אוריון (לשעבר מר טובלי, ולשעבר חבר בצוות הבין גלקטי שלנו), חושבים שמוצאה הפלנטרי ומעמדה בהיררכיה הבין גלקטית של ישות כלשהי אינן ערובה לחוכמתה, ושגם בן או בת-ארץ פשוטים מהמעמד השפל ביותר (בעיניכם)(קבצנים, זונות ושתיינים) או מהמעמד הבינוני שלכם (חברי כנסת, שרי ממשלה) יכולים להיות מוארים ושמידת חוכמתם וחמלתם יכולה להיות אינסופית, באם מוארים הם. מלבד אולי בפיסקה האחרונה של הודעה זו, האם ישנה איזושהי תועלת במידע שמסרתי לכם עד עכשיו? אל תתטעו: אני לא ציני וכל דבריי הם אמת לאמיתה, למרות שלא תוכלו להוכיח אותם (וגם אני לא
).

קמהדנו

New member
תמיד חשדתי../images/Emo150.gif

לא זכרתי מאיפה אתה מוכר לי, מאפסילון או שלוותה

גם אצלנו יש שלוותה

רק לא בשם הזה. קפוץ פעם לבקר. אתה תיהנה
חה חה חה חה.... חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה.......

למעלה