איך נפלו מוארים

"חבל שמאפשרים לכתב שאינו מואר"?

קצת הגזמנו, לא? רובנו לא מוארים, וזה לא אומר שאין לנו זכות לשיפוט, ביקורת וסינון על מה שמשמיעים לנו. ללא זה היינו נסחפים מצד לצד כמו עלה על מי נהר גועש. אני לא מוארת, אך שומרת לעצמי את זכות הסינון על דברים שנאמרים לי ועל רעיונות שמנסים לשכנע אותי בהם.

dharmax

New member
->

אהיה בוטה אך כן: אני חושב שרק בור - עקב גיל צעיר, חוסר בשלות רוחנית, אינטליגנציה נמוכה (על פניה השונים) וכו' - שאין לו מושג היה יכול לחשוב אי פעם ששי טובלי חכם, או ראוי להיות "מורה" וכו'. ברכות

aladin16

New member
אני אניח

שבמקרה שלי זה "חוסר בשלות רוחנית". הכי קל לי עם זה :)

השרשור הזה

עורר אותי לחשוב על מקומה של התקשורת ב"סופרמרקט הרוחני" שסביבנו. ההערה שכתבת בסוף הודעתך - "אחרי הכל נראה לי שכולנו צריכים לפעמים לקבל השראה מאנשים יותר חכמים ולא משנה אם הם "מוארים" או לא..." - היא נכונה ונוגעת ללב בעיני, ובתוך שטף המידע שמציף אותנו קשה למצוא מישהו כזה. מישהו שהוא מורה אותנטי, שלא יחליף תחפושת אחרי כמה שנים, שלא יתברר לנו, עם התבגרותנו, כאשלייה שאמוננו בה מקורו ב"חוסר בגרות רוחנית" או שאר גורמים מפריעים. אז התכוונתי להשמיץ את התקשורת. להגיד ש-NRG המניאקים , "מעריב" הממוסחרים האלה, מסתירים מאיתנו מידע, מעדיפים כותרות עסיסיות ורכילות פסוודו-רוחנית. זה היה נורא באופנה להשמיץ את התקשורת לפני שעברו להשמיץ את המשטרה והשב"ס. אבל לפני זה הרצתי חיפוש זריז על כמה מורים שנחשבים בעיני כרצינייים, ומוכנים לדבר עם התקשורת, וראה זה פלא - היו עליהם כתבות (וכולן , אגב, ב-NRG). זאת אומרת, התקשורת לא מסתירה מעינינו מידע. זו פשוט כמות המידע האינסופית שמקשה עלינו לברור את התבן מן המוץ, בעיקר אם התבן שקט והמוץ מקים קול צעקה. אולי זה גם המדיום הזה שהוא, מה לעשות, לא הכי מתאים בעולם לעניין הזה. אז הלכה לי התוכנית להשמיץ את התקשורת, ובמקום זאת אשים לינקים לכתבות על מורים, יוצאי המערב (ואפילו בני ארצנו) שנתפסים בעיני ככנים, מקור אמיתי להשראה וללימוד, אנשים שעבדו קשה עבור התקדמותם הרוחנית ולמדו ממורים גדולים. אלו הם מורים בודהיסטים, משום שזה מה שאני מכירה, אבל אין בכך כדי להגיד שאין מורים מזרמים רוחניים אחרים שהם טובים ואמיתיים. מי שיחפש בכנות ימצא אנשים טובים לקבל מהם השראה, אנשים ש - מופרך ככל שזה עשוי להשמע - אין להם עניין חשוב יותר בחייהם אלא לעזור למי שזקוק לתמיכה בהתפתחותו הרוחנית.

aladin16

New member
תודה

בקשר ל-NRG - למרות שזה אתר של מעריב, ולמרות שלמדור שלהם קוראים "ניו אייג'" גיליתי שיש שם הרבה פעמים כתבות מעניינות.

למעלה