איך נפלו מוארים

aladin16

New member
איך נפלו מוארים

יש אדם בשם שי טובלי שטוען שהוא "מואר". אני לא יודע אם הוא מואר או לא אבל הייתי בהרצאה שלו לפני שנתיים בערך ושמעתי בן-אדם חכם עם הרבה תובנות מעניינות, והרגשתי שהוא "עבר משהו", ושאנשים מסוגו כן יכולים לאזור לאנשים אחרים להתקדם בדרכם הרוחנית (ולא משנה אם קוראים להם "גורואים", "מוארים" או כל שם אחר...) לפני שבוע קראתי את המאמר הבא: http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/513/085.html וכמו כותב המאמר גם אני קצת התאכזבתי... התאכזבתי לגלות שהאדם הזה שפעם נתן לי השראה, אומר היום כל מיני דברים שכבר לא נותנים לי השראה (בלשון המעטה), ואני מאוד משתדל לא להיות ציני כמו חלק מהתגובות למאמר הזה. אבל האכזבה היותר גדולה היא שהוא לא הראשון... פתאום הבנתי שהתהליך הזה של "התקדמות רוחנית" הוא לא חד-כיווני וגם אדם שכבר הגיע ל"הארה" או לפחות נשמע כמו מישהו שגילה המון דברים חכמים ויכול לעזור להרבה אנשים אחרים, פתאום אומר כל מיני דברים שלי באופן אישי כבר לא ממש עוזרים... וכידוע לא חסרות דוגמאות נוספות של אנשים ש"שינו כיוון" (אושו לדוגמא...) אז יכול להיות ששי טובלי עדיין יכול לתרום הרבה לאנשים אחרים ולעזור להם ואני לא רוצה למהר לשפוט על סמך המאמר הזה כי לא הייתי בהרצאה ולא פגשתי אותו. אבל באופן אישי קצת מרתיע אותי "שינוי כיוון" כזה דרסטי אצל אנשים כאלו, ואני חייב להודות שכל פעם מחדש אני מתאכזב לגלות שיש בעצם פחות ופחות אנשים שבאמת יכולים לתת לי השראה. כי אחרי הכל נראה לי שכולנו צריכים לפעמים לקבל השראה מאנשים יותר חכמים ולא משנה אם הם "מוארים" או לא...

Mist2

New member
תמונה דמיונית

יש לנו דמיון איך אנשים מהסוג הזה אמורים להתנהל...מה הם אמורים לומר, על מה הם אמורים לדבר, וכמובן הם אמורים לעזור כדבריך לאנשים אחרים ולהשפיע בצורה חיובית. אני ממליץ לך לבדוק/להתבונן בעצמך, ולגלות איזה חלק בך חושב בצורה הזו? מי אצלך התאכזב ולמה? ומי מחפש עזרה ואיזו? האם אתה באמת מחפש עזרה? את שמו של שי טובלי שמעתי בפורום אחר, אני לא מכיר אותו או את דבריו. אבל אם ההתנהלות שלו מתאימה או לא מתאימה לתמונה הדמיונית שלי על גורו או מואר, זה לא אומר, שהוא באמת כזה או אחר! אני חושב שזו נקודה מענינת שאתה יכול לבדוק על עצמך...

קמהדנו

New member
שיעור מולדת

בתוספת למיסט, שי טובלי העניק לך כנראה את השיעור היותר חשוב שקיבלת ממנו עד כה. אם קודם לכן הוא רק סיפק את הדרישות שלך להשראה רוחנית נורמלית במסגרת ההגדרות שלך לרוחניות והארה וחוכמה, עכשיו קיבלת משהו שלא רצית...

אינקה

New member
כוכבים לא נופלים

מה שנראה כנופל אלו רק אבנים שבוערים באטמוספירה.

lost insight

New member
כתבה לא מוצלחת

באינטרנט אין כמעט סינון או עריכה, וחבל שמאפשרים לכתב שאינו מואר ואין לו שום כלים לדעת אם אדם אחר מואר, לשלול בצורה כזו מורה רוחני, ובטח שזה לא צריך להיות על סמך העובדה שאדם גולש לתחומים אזוטריים. השראה אפשר לקבל מכל אדם, אבל התעוררות הרבה פעמים מתרחשת לאחר שהייה במחיצת אדם מואר.

Mist2

New member
אני בעד הדברים שלך

אבל אני גם בעד זהירות, כל אדם שני, בזמן האחרון הוא אדם מואר. לפי הניתונים האלה אנו נמצאים ממד בשלב מצויין. בעינין ההתעוררות, אתה יכול לשהות כל ימי חייך במחיצת אדם מואר, ולא תתעורר! התעוררות קשורה בצורה ישירה במאמצים! מאמצים להתעוררות. אדם מואר שנמצא שם ויכול לעזור ולכוון...מה טוב!!!

אינקה

New member
שיתנו לדרול לכתוב על שי טובלי

הייה סמוך ובטוח שהכתבה תהייה גם קצרה גם עסיסית.

../images/Emo35.gif

"...וחבל שמאפשרים לכתב שאינו מואר ואין לו שום כלים לדעת אם אדם אחר מואר, לשלול בצורה כזו מורה רוחני, ובטח שזה לא צריך להיות על סמך העובדה שאדם גולש לתחומים אזוטריים." אתה בטח צוחק, לא? אם אתה לא צוחק, אז בטח לך יש את הכלים לזהות אנשים מוארים וגם- הפלא ופלא- כתבים מוארים, מה שמוביל אותנו למסקנה הבלתי נמנעת שאתה בעצמך מואר! אלוהים אדירים.

Mist2

New member
ומנ אם הוא מואר?

זו סיבה להיות ציני? ומה אם הוא לא מואר זו סיבה להיות ציני? ומה אם הוא חושב שהוא מואר, זו סיבה להיות ציני? ציניות = שליליות

Mist2

New member
ציניות היא ציניות

ברור שהשליליות שלך שונה משלי, אבל זו עדיין שליליות!

לא הייתי שלילי,

זה מה שניסיתי לומר. כמו כן אינני מנסה "לקצץ את ראשם של אחרים וע''י כך להפוך לגבוה יותר". הביקורת שלי היא תמיד עניינית, גם אם אני מתבטא בלשון חריפה.

Mist2

New member
לא קל לקבל תצלום

במיוחד אם התצלום על דבר מה שלילי. אבל העבודה הנכונה במקרה כזה: לא להתחיל להתגונן, אני לא, אני כן.... פשוט הבט במראה שהציבו לפניך, קבל את מה שאתה רואה או לא.....

בארס

New member
הביקורת שלך

...הייתה עניינית, אבל הציניות...צינית. קיבלת אחלה מראה ממישהו שעוד לא נמאסת עליו תנצל את זה.

למעלה