איך נפלו גיבורים...

איך נפלו גיבורים...

לפני כמה שנים נסעתי עם חברה לערב התרמה לילדה שהייתה חייבת ניתוח מאד יקר. באירוע השתתפו מספר רב של אומנים וזה היה בסימן של דוקיום בין יהודים וערבים. השתתפו אומנים כמו להקת שבע, עשב בר, אהוד בנאי עם ג'ורג' וסאלם ואריאל זילבר ועוד... זילבר שר מספר שירים (אני חושבת שהוציא אז תקליט שמושפע מהזמר הערבי והיה ממש נחמד. זילבר כידוע גר בגליל ונשמע לי דאז מאמין בדו קיום ובאחווה בין העמים. מאז קרה לבחור משהו. מדי פעם מתגנבות לתקשורת אמירות מאד מוזרות בנוגע לערבים ולפסלטינים. היום שמעתי שהוא שר שיר הלל לברוך מרזל ועל "לשלח את האוייב" (נשמע לי מילה עדינה לטרנספר) לא פחות ולא יותר... מה דעתכם על הנושא? האם בנאדם מן הישוב יכול להפוך משמאלן אוהב אדם לימני קיצוני שמאמין בטרנספר?

זה בן אדם הזוי

מצד אחד הוא קומוניסט בנשמה ומצד שני הוא דתי אבל לא מקיים מצוות, ומצד שני הוא מצביע לליברמן ומצד אחר המוזיקה שלו מושפעת מהסגנון הערבי, צריך לאשפז את הבן אדם הזה, הוא יורה לכל הכיוונים וזה מסוכן מאוד.

nikkey

New member
וואלה? ממש דיאגנוזה

של פסיכיאטר ברמה עולמית.

ערב רב

New member
ההסתכלות שלך נורא פשטנית

לא כל מי שתומך במרזל הוא "שונא ערבים" ומרזל בכלל לא תומך בטרנספר מרצון (עידוד הגירה פיננסי במתכונת חוק השבות, למשל) אלא ב-"גירוש אויבים". הגירוש בקיץ האחרון גרם לזעזועים קשים בחברה הישראלית וליצירת מוקדי כח חדשים שלעתים מפגישים אנשים מקצוות שונים. כך, למשל, ייזכרו יותר מכל 2 יהודים שנהרגו על רקע הגירוש - עדן נתן-זאדה וילנה בוסינובה הי"ד, שהפערים האידאולוגיים ביניהם עצומים אבל אם הם היו בחיים קרוב לודאי ששניהם היו תומכים במרזל. בקיצור, כדאי גם לך למצוא איזה "סייד קשוע" מ-"הימין הקיצוני" ולקרוא אותו.

זאת המחשבה המעוותת של הימין הקיצוני

סאלי. כנראה שרוצחי ערבים בימין נחשבים קורבנות. ברוך גולדשטיין קורבן של הערבים, עמי פופר קורבן של הערבים, זאדה קורבן של הערבים...

nikkey

New member
למה שמים? אולי הם

לא היו בריאים בנפשם? למה את מכלילה? "רוצחי ערבים בימין נחשבים קורבנות". הימין מתפרס על-פני מרחב גדול,ויש בו את כל גוני האוכלוסיה. חשבת על זה?

ניקי, ערבים מכירים את האמירה הזאת

ולועגים עליה. יהודים רוצחי ערבים נחשבים ללא שפויים בנפשם, ולעומת זאת פלסטינים רוצחי יהודים נחשבים לרוצחים נתעבים נטו. אם תשאלי אותי, יש באמת אנשים שרוצחים מתוך שנאה טהורה ולא חולים ולא בטיח'. אבל יש גם אנשים שעוברים משבר קשה ובוחרים לעשות את זה. (ראי מקרים לא מועטים של צעירים פלסטינים שבחרו לבצע פיגוע התאבדות ובדרך זו להתאבד הם בעצמם בגלל היאוש ששרויים בו, או כדי לקבל את התואר "שהיד" המפוקפק בימנו. אני זוכרת את הספור של הילד בן השלוש עשרה שנתפס לפני כמה שנים עם חגורה והוריד את הבגדים מול המצלמות. ראיינו אותו והוא ספר שבסך הכל רצה שיאהבו אותו. מסתבר שבשכונה לעגו וקראו לו בכל מיני כינויי גנאי. ראיתי את המסכן בכתבה אחרת אחרי כמה זמן על נוער מתאבד שנתפס. הלב נחמץ כשרואה דברים כאלה.

5EDEN50

New member
שמים כל רוצח הינו בזוי בין אם הוא

יהודי או ערבי.נכון שהיו יהודים רוצחים שאמרו עליהם שהם משוגעים. ואולי היה מקרה של שיגעון אך למרות הכל אי אפשר לעשות השוואות בכמות הרוצחים היהודים לעומת כמות הרוצחים הערבים.אך תמיד ת מ י ד ! הקרבנות חפים מפשע היהודים והערבים משאירים הרבה כאב ליקיריהם

ערב רב

New member
לא הבנתי, את טוענת שמחבלים

מתאבדים לא נהרגים על רקע הסכסוך? מה הבעיה שלך עם ההודעה שלי?

ערב רב

New member
אגב, אני לא בטוח

שתגובה להודעה שלי שכותרתה "זו המחשבה המעוותת של הימין הקיצוני" ראויה להשאר על גבי הפורום.

זאדה לא קורבן ובטח לא קורבן של

ההתנתקות. הוא כמו יגאל עמיר שניסה לשנות או לבטל תהליך מדיני בדרך לא לגיטימית ודימוקרטית, קרי רצח. עוד רוצח שונא ערבים.

ערב רב

New member
אבל לא כתבתי שהוא קורבן

את קוראת מה שאתה רוצה לקרוא ולא את מה שכתוב.

nikkey

New member
להגדרתך,זאדה רצח

ערבים מתוך שינאה. איך את מגדירה את הטרוריסטים הפליסטינם שרוצחים יהודים?

nikkey

New member
למה ערבים לועגים

לתיאוריה הזו? כי הם אינם מאמינם בה? את יודעת שמים,שאם מבצעי הטרור המוסלמי באמת היו חולי נפש,הערבים היו מאמינים שגם מעט מאד היהודים שרצחו ערבים גם הם חולי נפש. כנראה שהם יודעים שחלק ממרצחיהם שפויים לחלוטין. לדעתי אדם שרוצח חפים מפשע מוגדר מבחינתי כחולה נפש, ולא משנה לי באיזה צד של המיתרס הוא עומד.יהודי או ערבי\מוסלמי.

5EDEN50

New member
../images/Emo7.gifמ ס כ י מ ה א י ת ך !../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

סלוניק

New member
../images/Emo128.gif

אם תסמני אדם המבצע רצח (או כל עבירה אחרת) כחולה נפש, הרי שאת בעצם מסירה ממנו אחריות למעשיו. לפעמים זו אמת, אך חשוב לזכור כי רוצחים רבים הם שפויים בנפשם, וגם המרצחים הגדולים ביותר של האנושות (שלא היו לא יהודים ולא ערבים) כמו היטלר או סטאלין היו שפויים ועל אף זאת לא ביצעו מעשים מוסריים.

למעלה