איך נפטרתי מעודף שמן.

herouth

New member
איך נפטרתי מעודף שמן.

היה לי עודף שמן באקסאבו מזה זמן מה. השיטה שהבנתי שבדרך כלל משתמשים בה זה לרוקן את מיכל השמן מלמטה ואחרי זה למלא מחדש כמות נכונה. זה מצריך להיפטר מכמות גדולה של שמן, ובאופן כללי להתלכלך. אני לא אוהבת לעשות החלפות שמן בעצמי.

אז הלכתי על שיטה אחרת: קניתי מזלף רוטב (להשיג בכמה שקלים בחנויות הדולר, או ביותר שקלים בהום סנטר ודומיו):
ואז, פשוט שאבתי כמות של שמן דרך הפתח העליון עד שהמדיד הראה לי שהגעתי לרמה תקינה. את השמן ששאבתי זרקתי לפח.

herouth

New member
אז ממש אין לך שליטה בכמות.

ולא יודעת איך אתה פיזית, אני מתקשה מאוד להרים את הקטנוע אם הוא נופל לי, ובוודאי שאני לא יכולה להחזיק אותו באלכסון למשך פרק זמן כלשהו בלי לזוז.

RoyceGracie

New member
יש עוד שיטה טובה

לוקחים את הראש של אל-סבון נוזלי לחיץ, הלחיצה שואבת החוצה את הסבון. כך שמים את זה בתוך הפיה אחרי ששטפת את הסבון ושואבים החוצה שמן בקלות
&nbsp
&nbsp

herouth

New member
מעניין שבדיוק היה זרוק משהו דומה ליד הקטנוע - ראש של שפריצר

כשראיתי אותו חשבתי לרגע אם הוא לא היה יכול לשמש לאותה מטרה. אז כן - אבל צריך להביא כלי בשביל לאחסן את השמן ששואבים ככה. לא אסון - מספיק כוס פלסטיק. אז כן, זו יכולה להיות שיטה גם כן. רק צריך לדאוג שלא יהיו שאריות סבון על/בתוך הצינורית.

sagyrotem1

New member
מזרק גדול וצינורית שקופה...

נשאר לי מתקופת הJM שאז הוא שימש אותי למדידת ומילוי שמן גיר...
הבעיה הייתה לנסות לשכנע את הרוקחת למכור לי מזרק

rusti james

New member
הכל טוב ויפה חוץ מזה ששפכת את השמן לפח!

שמן מנוע מזיק לסביבה ויש להביא אותו למוסך - שם מרכזים את השמן המשומש ומעבירים אותו אל מי שמטפל בפסולת כזו.
לזרוק לפח זה מזהם ולא אחראי.
כל מוסך מחוייב לקבל ממך את השמן. כך שאין מה לחשוש לגשת לכל מוסך שהוא עם השמן המשומש.
&nbsp

herouth

New member
מגיעים למוסך מסיבה כלשהי, קצת אחרי שבדקת שמן והכל היה סבבה.

המוסכניק, בתור צ׳ופר בסיום התיקון, אומר לך שהיה לך חסר שמן והוא הוסיף. אתה תוהה לעצמך (ולו) איך זה יכול להיות, שהרי בדקת שמן לפני יומיים. הוא אומר בקול סמכותי שהיה חסר, אז אתה מושך בכתפיים והולך הביתה. בהזדמנות הראשונה אחרי זה, אתה בודק שמן, ומגלה שהוא מעל האיקסים. אז אתה אומר לעצמך שזה קורה לפעמים, אולי הקטנוע עמד קצת באלכסון או משהו. אז אחרי חודש אתה בודק שוב. ושוב יש עודף. ואחרי חודשיים שוב, ושוב יש עודף. בסוף אתה מבין שזה לא הקטנוע, לא האלכסון ולא הסבתא שלי. יש פשוט עודף שמן, כי כנראה אצל המוסכניק הוא עמד על משטח לא ישר, או שהוא מדד כשהמנוע חם.

למעלה