איך נפגעים מ...?

Boba Smith

New member
איך נפגעים מ...?

אני לא יודע אם זה ממש קשור לפורום פה... אבל לא ראיתי פורום יותר מתאים... לכן... איך נפגעים מ: 1. מחלת הנשיקה? אני יודע שזה דרך רוק, אבל מה? יש פשוט אנשים שמעבירים את זה? אנשים ספציפיים? אם אין לי את זה, אז בחיים לא יהיה לי? 2. דלקת כרום המח תודה מראש...

מוּסקט

New member
כמו כל מחלה מדבקת

מחלת הנשיקה (מונונוקלאוזיס) היא מחלה ויראלית ויש סיכוי להדבק בה אם יש סביבך אנשים שחולים במחלת הנשיקה. דרך הרוק אפשר להדבק אם שותים מאותה כוס שהם שתו בלי לנקות, נוגעים בכלי אוכל ואחר כך בפה - לא חייבים להתנשק דווקא. ומה זאת אומרת אנשים ספציפיים? מי שחולה, חולה ומי שלא לא. חשוב לזכור בחשיפה לוירוסים, קיימת גם מערכת החיסון הפרטית שלך ויכולים להיות סביבך אנשים חולים ובכל זאת לא להדבק. אין תעודות ביטוח שבחיים לא תדבק, לעומת זאת אפשר לעבור את החיים מבלי להתבק דווקא בוירוס הנ"ל. יש עוד וירוסים יותר נפוצים ממנו. דלקת קרום המוח (מנינגיטיס) נגרמת גם על ידי חיידקים וגם על ידי וירוסים. כשמדובר בדלקת חיידקית, מדובר על חיידקים המגיעים לקרומים של המוח ממקום מודלק אחר, יותר מרוחק בגוף, למשל מהסינוסיטים או מדלקת אזניים. כשמדובר בדלקת ויראלית, מדובר על זיהום ישיר של קרומי המוח ע"י וירוס.

למעלה