היה זה יום חמסין
רצתי על פני הדיונות הלוהטות, מקווה שהרוח שתנשוב לקראת בין-ערביים תכסה את עקבותי. הרעש ששמעתי מכיוון מזרח כמו ניפץ את חלומותי לשחרור: היה זה טנק הפאנצר המאיים, ובעקבותיו זוג ג'יפים. זעקות נשמעו מימין ומשמאל, והבנתי שאני מכותר. הנאצים צבאו מכל עבר. הם שאגו לעברי בגרמנית "יהודי טוב זה יהודי מ"ת!" אז הלכתי לקרביץ וקניתי את הערכה האדומה ביחד עם חבר. ברצינות עכשיו, זה מה שעשינו. זה היה בכיתה ב'. אני אפילו זוכר עדיין את הקרביץ המסויים, שנסגר מזמן. מאוד התרגשנו לקראת זה, כי האח הגדול של החבר שלי (שהיה כמעט בחטיבת ביניים ממש!) "הביא את זה מאנגליה" או משהו בסגנון, ושיחק את זה באנגלית. זה היה משחק מסוג חדש לגמרי, מלא פוטנציאל - וטירות! - ולכן קפצנו על ההזדמנות בשניה שזה הגיע. זה היה אחר צהריים בלתי נשכח. חזרנו הביתה עם הערכה האדומה, פרסנו אותה על השטיח בחדר שלי, התרשמנו מאוד מההוראות "קרא ספר זה תחילה!" ומהקוביות המוזרות, והתחלנו לקרוא ביחד עמוד אחרי עמוד. עשינו ביחד את ההרפתקה הראשונה, ונבהלנו מהרעיון של קוביית אחוזים - כי לא היה לנו מושג מה זה. לאחר מכן הכל התערבל למשך בערך שנה, כי לא קראתי את שאר הספר אז הסתמכתי רק על מה שאמרו לי מי שקראו אותו. לא הבנתי איך מטילים לחשים במשך *חודשים*, או מה בעצם אני עושה במהלך הקרב. כשנעשתי שה"מ לראשונה - מיד עם המעבר שלנו לערכת המתקדם - הרצתי את ההרפתקה המוכנה "אי האימה", שבאה עם המארז. עדיין לא היה לי ממש מושג מה קורה סביבי, אבל היתה בי תחושה עזה שצריך ללכת לפי חוקיות כלשהי, ולכן פשוט הקראתי את הקטעים אחד אחרי השני, לפי הסדר בו הם ממוספרים. תודה לאל, הקלולסיות הזאת עברה מזמן: היום אני כבר יודע שצריך להקריא רק את האזור שמסומן באפור! לקראת סוף הלימודים ובמהלך חטיבת הביניים הפסקנו לשחק, בעיקר בגלל העולם האמיתי ושטויות כאלה. מצחיק, זה בדרך כלל קורה לאנשים אחרי צבא. אולי בגלל זה אני עדיין חזק בעניין היום: כבר בתיכון, כשנוצרה קבוצת חברים חדשה, התארגנו מחדש על משחק וחזרנו לזה בכל הכוח. הרצתי לנו מוד"מ במשך שנה ומשהו, עם חבורה אגדית למדי, ובמהלך הצבא ניסיתי בערך שלוש פעמים להקים חבורות נוספות, על אף השריון וכל זה. זה לא ממש עבד, אבל כמו תמיד - יצרנו דמויות! הידד! אחרי הצבא הכל נעשה בלגן אחד גדול של משחקי תפקידים, מהרגע שגיל ודני מצאו את בן ואותי, ונוסדה חבורת הצנונית. מאז, משחקי תפקידים זה כבר לא תחביב. זה מקצוע.