איך נכון לקטוף

איך נכון לקטוף

נענע, רוקט, ובזיליקום? כל אחד מהם גדל באדנית בבית. איך נכון לקטוף על מנת לא לפגוע בצמיחה שלהם?

רוקט גדל בשושנת עלים

ולכן רצוי לקטוף את העלים החיצוניים והגדולים קודם (על אף שהצעירים טעימים יותר), ובכך לא לפגוע בצימוח הצעיר. בנענע ובזיליקום הייתי מבצע קיטום ראש, ובכך גם מגדיל את נפח הצמח על ידי צימוח צדי, וגם נהנה מהעלים ה"טריים". קיטום ראש הוא בעצם גיזום הענפים הגבוהים שבצמח. שימי לב שעודף קיטום כזה ימנע פריחה, אם את מעוניינת גם בזה..

קיטום ראש?

אם עכשיו אני רוצה לקטוף.נענע לגזום את כל הענף שלה? או בזיליקום גם אם אני לא צריכה את כל העלים שיש על הענף כרגע?

ועוד משו, אלו הופיעו לאחרונה על העלים

של הרוקט, לא יודעת אם יש קשר, אבל גם הצמיחה של הרוקט נעצרה כשאלו הופיעו. או שאין קשר. מה זה? איך מטפלים? ניתן לטפל? כמה להשקות אותו בחורף? אגב, ליד הרוקט גדל שמיר, שמבחינת טעם אין לו שום קשר לשמיר. מוזר וחבל.

צפנתי

New member
כנימות רכות. יש לרסס במשהו שלא מזיק לאוכלים..

אולי שום-חרק או תרסיס פיפרוניל. הצמחים צפופים מאד, ללא שמש מספקת לדעתי, רווחי אותם, שתלי בשמש מלאה, הצפיפות מעודדת את המחלות הללו. באיזה כלי הם שתולים? מה עומקו? לדעתי אין להם מקום להתפתחות מספקת. באיזה מצע נשתלו? קרקע מקומית? מצע תשילה חדש? משומש?

לגבי הכנימות

יש מצב שאכלתי עלים בלי לשטוף, הן מתרבות לי עכשיו בקיבה?
מה זה שום חרק? תרסיס קנוי? הם שתולים באדנית, ככה קניתי אותם מהמשתלה עם מצע מהמשתלה נראה לי חדש.. שני שתילים של רוקט, ובצד שתיל אחד של שמיר. זה המקום עם הכי הרבה שמש בבית, כשיש שמש, שם יש שמש. זה החורף הזה. הייתי "מתה" לזרוע רוקט, נורא אוהבת לאכול את זה. אבל השטח שבו אני יכולה לזרוע הוא נטול שמש. כמה צריך להשקות אותם?

טלי1121

New member
את הכנימות אפשר להוריד פשוט ע"י שטיפה טובה

לפני האכילה, ולא הן לא מתרבות לך בקיבה -מקסימום קיבלת קצת חלבונים טבעיים
.אדניות ועציצים אפשר לפזר בכל מקום שיש בו שמש ולגדל רוקט בשלבים. כל שבועיים לזרוע קצת בעציץ אחר. כך תהיה לך אספקה קבועה.

אני מקווה שהאיור לא רק יסבך

הסימון האדום מציין מיקום אפשרי לקיטום. בעיקרון קוטמים את הצימוח הצעיר בלבד, אך אפשר לבצע קיטום אגרסיבי יותר (הסימונים האדומים הנמוכים). ה"שמיר" שבתמונה מזכיר לי שיבא/לענה, שהוא צמח שמוסיפים לתה בדרך-כלל. בקשר לנגע, על זה יענו אחרים..:)

טלי1121

New member
בעקרון את יכולה לקטום כמה שאת צריכה.

אם את צריכה לתה כמה עלים, הורידי ענף אחד של נענע באורך 5 ס"מ. זה מספיק לתה, להתפצלות עתידית של הענף ולהמשך הגידול של הנענע. מחר קיטמי ענף אחר באותה צורה. ככל שיש יותר ענפים, יהיה לך הרבה יותר בעתיד. גם את הבזיליקום קוטמים באותה צורה, גם קוטמים תמיד את התפרחות וזה מעודד המשך תקופת הגידול ההנאה מהשימוש בבזיליקום. אם הוא במקום מוגן מרוח וקור, תוכלי להנות ממנו גם בחלק מהחורף.

למעלה