איך נכון יותר לומר?

• פותח הנושא Acct
  • פורסם בתאריך

Acct

New member
איך נכון יותר לומר?

שלום, איך נכון יותר לומר - מומחה במשפט מסחרי או מומחה למשפט מסחרי מומחה בדיני נזיקין או מומחה לדיני נזיקין תודה

וכתוספת,

כמובן, שבכל שפה מילות היחס הן שרירותיות גם ביחס לשפות אחרות, מה שגורם לי לעשות טעויות מגוחכות בגרמנית. אבל זה בהחלט משתלב יפה עם שאר הטעויות, או כמו שאמר חברינו הפורטוגזי דק האבחנה "לא משנה איך תגיד את זה, תטעה".

אטיוד5

Active member
תשאל את טללי

הוא התמחה בתרבות צרפת ועכשיו הוא מומחה לקממבר ולמשפט דרייפוס.

מוגג

New member
משפט דרייפוס?

על שלושה דברים העולם עומד או אולי - שלוש רגלים תחוג לי בשנה.

דא עקא

שהקממבר נגמר למישהו יש בקבוק יין שנפתח התמחות חדשה? [איפה החולץ? איפה שמתי את המשקפיים?]

אתה שובר את לבבי

מה לא הייתי נותן כדי להעביר אצלכם את השבת, ולא רק בגלל מיני המעדנים האמת היא שאני מתעתד לשים פעמיי צפונה (והכותב הוא תושב השפיץ) אבל זה לא יהיה בזלה אלא כנראה הרקליונה או איזמירה...

איליה.

New member
למישהו יש הוכחה של משפט דרייפוס?

אאוץ', מה הפקולטה למדעי המחשב עושה לאנשים

אטיוד5

Active member
ככה קוראים לה היום?

הפקולטה? ממתי היא שודרגה לרמת פקולטה? אולי גם זה אחד הדברים שהמחלקה למדעי המחשב עושה לאנשים? גורמת להם לחשוב שהם בפקולטה.

איליה.

New member
אגב, מבדיקה קצרה שערכתי עכשיו

נראה שבשום אוניברסיטה אחרת בארץ אין פקולטה למדעי המחשב (אלא רק חוג או מחלקה וכד'), ולכן הטעות שלך מובנת. אם רק ההסתייגות שלך היתה מנוסחת בצורה אחרת... אבל מי אני שאבוא בטענות.

אטיוד5

Active member
אם מישהו טעה פה ...

זה הטכניון. פקולטות הן *בדרך כלל* אוסף של מחלקות. למשל, הפקולטה למדעי הרוח, הפקולטה למדעי החיים. ד"ש לקורמֶן.

איליה.

New member
אני לא חושב שאפשר להגדיר את זה

כטעות. הרי אם בטכניון היתה פקולטה למדעים מדויקים, אז כל הטכניון היה פקולטה אחת גדולה, הלא כן?

אטיוד5

Active member
לא בהכרח

פקולטה להנדסת בנין, אדריכלות, הנדסה אזרחית ובנין ערים. פקולטה למתמטיקה, מדעי המחשב, סטטיסטיקה וחקר ביצועים. פקולטה לכימיה, הנדסה כימית, פיזיקה. פקולטה לאלקטרוניקה, הנדסת חשמל, עיבוד אותות. וכו'.

כימיה קרובה אצל ביולוגיה

הנדסה כימית למטה למטה ליד הנדסת מזון וביוטכנולוגיה. פיסיקה לא רחוק מאולמן. איך פקולטה אחת? ופעם ארכיטקטורה ומתמטיקה הציגו באותו בנין, אבל זה היה טראומטי לשניהם אז הפרידו... מדעי המחשב שודרגה לפקולטה לאחר שהיתה תקופה ארוכה חלק מהנדסת חשמל. בת"א מדעי המחשב באמת כפופה למתמטיקה.

למעלה