איך ניתן למדוד אפקט ?

mishauli

New member
טיגֶרים הושמדו מהאוויר? קראתי במלח-

מת העולם השנייה חילות האוויר לא הצטיינו בהצלחות נגד טנקים, בייחוד נגד טנקים משוריינים היטב - כמו טיגֶר.

כן בהחלט

לא בהתחלה, אבל המלחמה נמשכה שש שנים והטכנולוגיה והטקטיקה התפתחו מאד. 1. למדו איך לתקוף טנקים מלמעלה מאחור ולכוון לאיזור הכי דק בשריון, בפגזים ורקטות חודרי שריון. אני חושב שבחזית המזרחית הגרמנים (בדגם הנ"ט המיוחד של מטוס השטוקה) למדו את זה מהרוסים (במטוסי השטורמוביק) 2. עם פצצת נאפאלם אפשר להדליק כל טנק. 3. בחזית המערבית הלך והתפתח המושג של "מטוס קרב הפצצה" - סוג המטוס שממנו התפתח מה שאנחנו מכירים היום. אחרי הפלישה לנורמנדיה הם טסו כבר מבסיסים בצרפת המשוחררת וצדו כל מה שזז בקליעים ורקטות חודרי שריון ופצצות חנ"מ ונאפאלם, כולל טנקים מכל הסוגים.

שינובי5

New member
בעקרון

פרט לפצצות נפל"מ וחנ"מ - וגם זה משום שמדובר בנשק שטח - שהזכרת כלי הנשק לא היו יעילים משום רמת הדיוק המאוד נמוכה שלהם.

מה שקובע זו התוצאה

אתה חושב בעידן הנשק המדויק של ימינו. זה לא ממש משנה אם ירית 8 רקטות ואלף קליעים או טיל אחד שפגע בול, כל עוד המטרה הושמדה.

שינובי5

New member
חכם הנך

אולם מה לעשות שאז הנשק הזה לא היה כ"כ יעיל בצורה שאתה מציג.

לא אמרתי שפגעו והשמידו תמיד

אבל מצד שני אני משער שאתה לא טוען שלא הושמדו בכלל טנקים מהאויר, כולל כבדים, ע"י מטוסי תקיפה ומטוסי קרב-הפצצה.

היה נמוך, אני מסכים. זה לא משנה

את העובדה שגם טנקי טייגר היו מאוימים כל הזמן בהשמדה מהאויר.

Y. Welis

New member
בקורסק היו לגרמנים כמה שטוקות

שסייעו להם, אבל במספרים קטנים. זו היתה למעשה ההופעה המשמעותית האחרונה שלהם.

זיו טל

New member
יש פה באג קטן.

אם הם ייצרו פחות טנקים משמע שהטנקים בסה"כ צרכו פחות דלק וזה לכאורה התאים למצבם. אגב, את סודות הטייגר הצליחו הבריטים לגלות עוד בשלב התכנון. כל המידע הטכני על הטנק היה בידי כולם (!) כולל הרוסים. הרוסים קבלו את המידע מקיירנקרוס עוד בסוף 42. הטנק היה מייצור משותף של דיימלר בנץ ומאן.

אה, זה קל..

1. רמת אספקת הדלק הגרמנית ירדה יותר מהר מרמת תפוקת הטנקים שלהם. 2. ציינתי שפה ושם טייגרים אבדו מחוסר דלק, אבל אני משער שלא יותר מדי, לא כגורם עיקרי.

Y. Welis

New member
הסיבה לייצור האיטי היתה מצב התעשייה

רק בשלהי 44' הם עברו לתעשיית מלחמה מלאה, שהעסיקה קרוב ל-9 מליון איש, שני שלישים מהם עובדי כפיה. ייצור הטנקים ב-45' היה בלתי רגיל, אבל לא היו די אנשים לאייש אותם...

ובפרט במצב כזה..

שבו מייצרים פחות טנקים בגלל מצב התעשיה, הגרמנים עוד הקטינו יותר את התפוקה שלהם בייצור הטייגר שמחיר הייצור שלו בזמן ומשאבי יצור היה פי 3 מטנק אחר.

טשאפק

New member
אני חושש שזה דומה לשאלה

כמה עולים מכנסיים ליתום. קודם תגיד מה הטיעון שאתה מנסה לבסס, נניח שהמורשת הדתית הפרוטסטנטית תרמה מאד לשגשוגה של ארצות הברית, ואחר-כך כבר אפשר לתפור שיטת הערכה, שתראה שהטיעון נכון...

בכלליות

שוב, כרגע אינני מעוניין לדון כאן במשהו ספציפי, מכיוון שהרעיונות שלי אינם מגובשים דיים.בכל מקרה, לא אמרתי שאני מנסה לבסס טיעון בהכרח. כרגע נראה לי שאני בכיוון של לסקור מספר מאורעות, ולהצביע על השפעה של מרכיבים בתוכם על תוצאתם הסופית. בכל מקרה, גם חילופי הדברים מהסוג שאנו עורכים בנינו כעת עוזרים לי לגבש את הרעיון יותר, אז תודה. בגדול, אני מחפש דברים להציג השפעה, ודוגמאות שנתנו כמו כותרות בעיתונים וכו' זה כיוונים טובים.

למעלה