איך ניתן לבדוק HD

איך ניתן לבדוק HD

איך ניתן לבדוק האם HD נפגע בנפילה של נייד, כרגע הוא עובד ונראה תקין האם יש אפשרות לדעת בוודאות האם הוא נפגע ?

YossXP

New member
איזה מחשב יש לך ?

חלק מהיצרנים מצרפים כלי תוכנה לבדיקת תקינות החומרה. במחשבי IBM לדוגמא, מותקנת תוכנה שנקראת PC Doctor המבצעת בדיקה מקיפה לכל חומרת המחשב, כולל הדיסק הקשיח. אני מציע שתבדוק האם מותקן אצלך במחשב כלי דומה.

יש לי IBM

אתה יכול לפרט איך להפעיל את התוכנה לבדיקה מקיפה של המחשב (כולל לבדוק האם המסך נפגע או לא)

YossXP

New member
איזה IBM ?

בסדרות החדשות (שנתיים אחרונות), תוכל להפעיל את המחשב ללחוץ על הלחצן הכחול בזמן הפעלת המחשב, ואז לבחור באפשרות ה Diagnostics בצד שמאל למטה.

YossXP

New member
אגב...

אפשר להריץ את PC Doctor גם מתוך Windows, אני באופן אישי לא כל כך אוהב את הרעיון בגלל האמינות. בכל אופן, אם תריץ את היישום דרך Windows תקבל מסך כזה ----> לחיצה בצד ימין למעלה על Storage, אז תקבל מסך עם רשימה של ההתקנים הקיימים, מתחת ל-Hard Drive יש קישור שנקרא Run Test, לאחר הלחיצה עליו תשאל אם ברצונך לבצע בדיקה מהירה (4-6 דקות) או בדיקה מלאה (חצי שעה עד שעתיים)

יאיר B

New member
לא הבנתי את נושא האמינות, הרי

זאת אותה תוכנית כמו זאת שעולה לפני חלונות, לא?

YossXP

New member
כן, אבל....

כשאתה מריץ אותה דרך חלונות, היא מתקשרת עם החומרה בתיווך של חלונות, למשל, יש איזורים על הדיסק ה'מוגנים' או שמורים למערכת ההפעלה.. כשאתה רוצה לבדוק חומרה, כדאי לעשות זאת בסביבה סטרילית כמה שניתן, בחלונות יש פשוט יותר מידי דברים שרצים ברקע שעלולים להפריע.

YossXP

New member
והנה ציטוט מהיצרן...

Using the venerable DOS operating system provides PC-Doctor for DOS with several distinct advantages. The diagnostics and system information tools have direct access to hardware devices not available in Windows.

למעלה