תשובות: דפדפן, אותנטיקייטור ובאטל נט
1. לגבי דפדפן -------------------- בגירסאות לא מעודכנות יש תמיד את הסכנה של ActiveX, בעיניי מיקרוסופט שיטה לגיטימית להתקנת תוספים, ובעייני קהילת האבטחה - חור ענק, פירצה קוראת לגנב. מי שכותב spyware, יש לו חיים קלים למשתמשי IE6 ומטה. הבעיה היא שהרבה אנשים לא מעדכנים את הדפדפן שהם מקבלים עם ה-Windows וחוטפים כל מיני דברים. לכו תדעו מתי תקום בעיה דומה ב-IE8 וכמה זמן ייקח עד שמיקרוסופט יעלו על זה ויתקנו. פיירפוקס היא תוכנת קוד פתוח, וכל הקוד שקוף וגלוי לכל העולם, כך שאם קיימת בעיה, רבים הסיכויים שיהיו יותר אצבעות שיצביעו עליה ויתקנו את זה יותר מהר. בדקתי לעומק לפני כמה חודשים את פיירפוקס האחרון:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3739098,00.html זה אחלה. אבל יש עוד אופציות. יש לי אפס אמון במיקרוסופט ובדאגה שלה למשתמשים. הסניף הישראלי שלהם השתמש נגדי בעבר בטקטיקות מאוד מלוכלכות כשהמוצרים שלהם קיבלו ביקורות שליליות (אבל זה כבר לא לפורום). באירופה יש מדינות שבהן יותר מ-50 מהאוכלוסייה עברו לפיירפוקס. בפינלנד ובשבדיה אין כלב מת שגולש עם אקספלורר. 2. מיזוג עם באטל נט, כן או לא? ------------------------------------------- לגבי מיזוג עם באטל נט, קשה לי לומר אם זה בטוח יותר או לא. דבר אחד כן בטוח: חשבונות ש
לא מוזגו עם באטלנט אהובים על האקרים, כי הם יכולים להרוויח יותר ימים על החשבון הגנוב, על-ידי מיזוג החשבון בעצמם, ואז לוקח לבליז הרבה יותר זמן להחזיר את החשבון לשחקן. אני חושבת שכדאי למזג לפני שאיזה סיני יעשה את זה בשבילך ויגדיר את תיבת המייל שלו במקום את שלך. 3. איך עובד האותנטיקייטור --------------------------------------- לגבי הסלולרי, זה פשוט: יש לך תוכנה קטנה בסלולרי. מכניסים בפעם הראשונה שמגדירים אותה פרטים מזהים של החשבון שלך ב-WOW. התוכנה תפיק סיסמה חדשה וזמנית בכל פעם שתרצי להתחבר ל-WOW. נגיד את רוצה להתחבר עכשיו, תפתחי את הסלולרי ותקישי על וואטאבר, תקבלי סיסמה אקראית 76hh87. אפשר להתחבר איתה כרגע. עוד חצי שעה תרצי להתחבר מחדש. תפתחי את הסלולרי ותקישי על וואטאבר, תקבלי סיסמה 1111qqq. הדרך היחידה ליצור סיסמאות כאלה תהיה דרך הסלולר (דורש חיבור לאינטרנט בסלולר) ומי שלא מחזיק במכשיר הסלולרי שלך, לא יוכל להפיק לעצמו סיסמה. נניח שמושיקו ההאקר הצליח להשתיל לך רוגלה במחשב ולגלות את הסיסמה שזה עתה הקלדת כדי לגשת לך לחשבון. מה זה שווה? בערך שתי דקות אחרי שהוא יגלה אותה, התוקף שלה יפוג. הסיכויים שהוא יצליח לגרום ככה נזק ממשי דיי קלושים.