איך נגמלים??

nirvana666

New member
איך נגמלים??

זה כמו דיאטה.... אומרים ממחר דיאטה.... ממחר שבוע בלי נט!!!!

e-magine

New member
רגע רגע, טעית

שבוע בלי נט? התבלבלת בין דיאטה ליום כיפור כפול שבע
מה יתן לך שבוע בלי נט? אאא מחר דיאטה, ומחר זה יהיה מחר, אבל אף פעם לא היום.

בלאטט

New member
ממחר..

כל יום את תגידי ממחר שבוע בלי נט, מחר יבוא, ועוד פעם תגידי ממחר.. מזה יעזור? בדיוק כמו דיאטה...

actress

New member
אז זהו ש..לא כי זה כמו שנגיד...

עוד דקה אני מתנתקת .... עוד 5 דק´.... כבר... כבררר.... אני לא חושבת שאם הייתי אומרת ממחר בלי נט הייתי עומדת בזה. וגם לא בעוד דקה או שתיים. קשה.

pitzky

New member
אז איך האמת אפשר להגמל מהתופעה?!

יש שלבים או משהו?? כי אם אני נכנסת לפה דרך האינטנט זה לא ממש דרך נכונה להגמל...לא?

pitzky

New member
זה שאם כבר הגענו לכאן...

נקרא שלב 1 שעברנו....ההכחשה

e-magine

New member
שיטת 5 העקרונות

שמופיעה באתרי תמיכה רבים בארה"ב 1. שבור את דפוס ההתנהגות. אליך להבין את דפוס השימוש שלך באינטרנט ולשנות את השיגרה שלך. תמצא לך עיסוק אחר כשאתה מגיע הביתה במקום להדליק את המחשב. השתמש בשעון מעורר כדי להתריע על חלוף שעה. תפסיק אחרי שעה ותעסוק במשהו אחר. אם אתה רוצה, תחזור אחר כך לגלישה, אחרי שעה. 2. תמצא לך עיסוקים אחרים לזמנך. הצטרף/י למועדון/חוג, עסוק בתכנית אימונים, תיפגש/י עם חברים. תחפש לך עיסוקים מחוץ לרשת. 3. תמצא אנשים אחרים לדבר איתם. רבים נשאבים לתוך הרשת בדרך של שיחה עם אחרים. תמצא אנשים שאתה יכול לדבר איתם בחיים המציאותיים, איתם אתה יכול לדבר, אפילו עם אילה שיחות סתמיות בהתחלה. 4. בחן את הדברים שמתחת לפני השטח, הרבה פעמים שימוש יתר באינטרנט הוא סימן (סימפטום) של בעיה יותר עמוקה. גלישה והשתתפות בחדרי צ´אט הופך למנגנון התמודדות עם ריקנות, עם הטלת ספק בעצמך ועם בעיות אחרות. אליך לגלות ממה אתה מתחמק, ותתחיל להתמודד עם סיבות השורש. 5. אם כל אלה לא עוזרים, פנה לעזרה מקצועית בתחום היעוץ והטיפול הנפשיבקש סיוע ממומחה העוסק בטיפול נפשי. באמצעות עבודה אישית או קבוצתית, התלות שלך באינטרנט ניתנת להפחתה. מודגש כי השתתפות בקבוצת תמיכה איננה תחליף ליעוץ מקצועי.

רק לאחרונה התחלתי להתמכר לצאטים

ולאייסיקים האם זה נחשב העמקת ההתמכרות או הרחבת ההתמכרות או זה היינו הך כמו להתכתב באימיילים ולהיכנס לאתרים ולפורומם לדעתכם?

e-magine

New member
מדובר על אותו סוג של התמכרות

גם המכורים לפורומים ומיילים וגם המכורים לצ´אטים ואייסיקיו שייכים לקבוצת התמכרות, היא קבוצת ההתמכרות ליחסי אנוש וירטואליים. לטעמי האישי,מי שאוהב יותר צ´אט ואיסיקיו מעדיף לקבל סיפוקים מיידיים. יש אומרים שפורומים הם מבנה לוגי מסודר ואילו צ´אט הוא תוהו ובוהו בהתגלמותו, אך אני לא מסכים, כי ראיתי גם פורומים שהם תוהו ובוהו. בסופו של דבר זה עניין של טעם.

liz_liz

New member
אני חושבת ...

שהעמקת ההתמכרות...והרחבת ההתמכרות הם אותו הדבר..בנושא הזה..וגם כניסה לאימיילים ולפורומים הם אותו הדבר. זה הכול תלוי בבן אדם ... ובזמן שהוא מקדיש לגלישה .... ככל שיש יותר תוספות כמו איסיקיו אימיילים וכולי ... זמן הגלישה גדל ... שבת שלום .

e-magine

New member
צודקת, ליז,

כמו ש... מס הכנסה וחברה קדישה, עוסקים באותו התחום, העמקת הגביה. סתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

למעלה