איך מתרגלים זן?

ד ס ו ש

New member
איך מתרגלים זן?

נכנסתי פה לאחד מהקישורים אבל לא הצלחתי לעקוב (גם האנגלית שלי יצאה לחופשה..) אז מישהו יכול בבקשה לתרגם לי את זה או להסביר לי איך בדיוק זה פועל? כאילו מה עושים ואיך... אשמח אם תעזרו..

smile2life

New member
דסי יקרה

איני מומחה לזן ולא מתיימר להיות אך אנסה לחלוק איתך מעט מהידע האפסי שאני קראתי אני אצטט לך מהודעתי בשרשור: "אנחנו רואים במצגת כמה קל למדוט. כל שצריך כדי למדוט זן הוא מרחב אישי - גם הדברים הקטנים והיוםיומיים שאנו עושים יכולים להחשב כזן. למרות שאינה בעברית, "זן" היא לא מילה גסה, אין אדם שלא חווה זן ולתפיסתי הזן נחשב כזן גם אם אין אנו יודעים שהוא שם והוא קיים או את שמו ומשמעויותיו." בגדול (אולי אחטא ואפחית נתוניחם) מדיטציית זן בנויה כדי להפעיל גירויים אינטלקטואלים בנוסף להתבוננות הפנימית והרוגע. את הזן המציא לפני כ- 800 שנה אדם יפני בשם דוג'ן, שהושדפע מהטאו הסיני ומהבודהיזם. יסוד הפילוסופיה של הזן היא השקפה שהאדם הינו ייצור תבוני וריגשי, שיכוך ע"י מדיטציה ופילוסופיה להגיע להארה והיטהרות. את מדיטציית הזן נהוג לבצע בישיבה (אחת משלוש תנוחות: סזה - ישיבה ברגליים מקופלות (עקבים כלפי מעלה וברכיים פונות החוצה, כשהישבן נמצא במרכז המשולש שנוצר - תנוחה קשה מאוד ללא אימון והידיים אחת מעל השניה כאילו חופנות אחת את רעותה מבפנים נמצאות במרחק שלא עולה על 2-3 סנטימ' ולפעמים אף פחות כל אחד לפי הרגשתו, אבל לא ממש רק כדי ליצור מעין צורה של כדור בין הידיים. קאקאפוזה(לוטוס - ישיבה ברגליים משוכלות (כמו ישיבה מזרחית) אבל כף רגל שמאל נמצאת על ירך ימין (ולא מתחתה) וכף רגל ימין נשענת על ירך שמאל (ולא מתחתה) - תנוחה זו דורשת אימון וגמישות והיא המומלצת והנפוצה ביותר גם בטכניקות מדיטציה אחרות.- גם כאן מנח הידיים הוא כפי שתיארתי בסזה. תנוחת רגליים נוחה יותר היא ההאנקאפוזה - שיכול רגליים חלקי: למי שקשה להתחיל עם הקאקאפוזה יכול להתחיל כך
כף רגל שמאל נשענת על ירך ימין וכף רגל ימין נשארת מתחת לירך שמאל - נוצרת צורה של מעין "בורג". אלו התנוחות הקלאסיות. והנ"לים שייכים ל"מדיטציית זאזן" (זן בישיבה) נזירי זן נוהגים גם למדוט בזמן ירי בקשת, גידול גינת אבנים או תוך כדי הליכה (שנקראת "קינהין") טמטרתה, בין השאר לשחרר את הגוף מהישיבה הממושכת ב|הדגשזאזן. לפעמים נזיר\תלמיד הזן מהרהר בקואן בזמן המדיטציה עכשיו בגדול התנוחות האלו הן הקלאסיות.אני אחטא ואוסיף שניתן למדוט זן ולהרהר בקואנים (שזו דרך להגיע להיטהרות איטלקטואלית)גם בזמן ישיבה בשרותים או תוך כדי נהיגה. קואן הוא, בעיקרו, בעיה לא רציונאלית, כאשר על היא שהמהרהר\מודט בו וצריך לנפץ לזמן מה את דרך החשיבה הלוגית ושניותה, ינפץ את את הקבעון המחשבתי של סובייקט-אובייקט ויגיע בסופו של דבר אל ההתחדשות העצמית. ישנם קואנים רבים אך המוכרים ביותר הם "איזה קול משמיעה מחיאת כף אחת", "מהיא עצמת הרעש של עץ נופל ביער כאשר אין אף אחד שימשע את נפילתו", ו-"מה היה מראה פניך לפני שנולדת". ישנו בתפוז פורום זן והעיר הגדולה, שם תוכלי לקבל מידע מקיף יותר על הטכניקה ושילוב קואנים, מכיוון שקואנים צריף מדריך זן (רושי) לתת לך בתור תלמד, כדי לפתור. מאחל לך שתמצאי שקט, שלווה וחכמה, בהכנת "הארוחה הגדולה" (עוד מושג שדוג'ן קבע ובהזדמנות ארחיב עליו). ספר מומלץ: "הנחיות זן לטבח" מאת ברנרד גלסמן. כאשר את הביקורת עליו תוכלי לקרוא בהודעתי הזו

למעלה