איך מתקרבים?

בראכה

New member
איך מתקרבים?

עברו 9 חודשים בלעדיו... אני מאוד בודדה, גרה לבד והחברות גרות רחוק... יש לי ידיד שרוצה קצת מעבר ואני מרגישה שאבגוד בבעלי... איך יוצרים קשר אינטימי אחרי אובדן כל כך גדול וטראומטי? אנא, עזרו לי... בראכה.

yamkachol

New member
ראשית מעשה - במחשבה תחילה,

ראשית, את צריכה להרגיש שאינך עלולה לבגוד בבעלך. לזה תגיעי, עם הזמן, עם הלמידה לחיות עם האובדן. האם הלכת לסדנא ל"התמודדות באובדן בן / בת זוג"? הלכתי, והיא עזרה לי מאוד בתהליך ההתמודדות. הייתי למטה, ובעזרת הסדנא הצלחתי להתרומם ולהמריא (כמעט...). שבוע טוב, חגי

סדנאות להתמודדות עם האובדן

ישנם מספר גורמים המקימים סדנאות 1. ביטוח לאומי מקיים סדנאות ,עליך לברר עם יש באזורך 2. עמותת חסן מתארגנת לפתיחת קבוצה ייחודית למתמודדים עם אובדן בן/בת זוג הקבוצה תסייע באמצעות שיח ומדיטציה ליצירת תחושה של ביחד משמעותי בין משתתפי הקבוצה ובאמצעות הרפייה ומדיטציה נפחית את כאב היגון ונבנה מטרות ומשמעות להמשך חיינו כמו חן מצאתי גם הודעה זאת : בחיפה-המרכז הקליני הבינתחומי באוניברסיטת חיפה-04-8288622 בתל אביב-במסגרת עמותת חסן-054-7616852 3.קבוצת תמיכה טיפולית קבוצת תמיכה טיפולית למתמודדים עם אובדן בן/בת זוג מתארגנת לפעילות בקריות. הקבוצה אינטימית וסגורה תפעל במטרה לסייע בתהליך עיבוד האבל, יצירת איזון במערכות החיים השונות והבניית משמעות לחיים בעתיד. מחיר ההשתתפות שווה לכל נפש (פחות מחירי הסדר קופת חולים) לפרטים: 052-3789880 עוד פרטים בלוחות 4.עמותת יד לנקטפים מארגנת קבוצות תמיכה ,הובטח לי קבלת אלמנים אלמנות מהפורום ,לפרטים מזכירות העמותה: 03-9416187 או לאוהד גלעד: 09-7493324 או 054-4493354

yamkachol

New member
מצאתי עוד אחת.

http://www.traumaweb.org/content.asp?PageId=45&lang=he בשוטטות באינטרנט. ההסברים על האובדן, אבל - כתובים לטעמי לענין.

בקצב שלך ...

אני מעולם לא חשתי בוגדת ...למרות שבתי טרחה להאשים אותי בבגדה ,גם בשיחות טלפון תמימות ...ובמי אנו בוגדים? מה הוא היה רוצה עבורי? זאת השאלה שעמדה נגד עיני ... כחודשיים לפני לכתו ,סדרתי ארון ובעלי ראה את אחד הבגדים ואמר לי:" את זה תלבשי לדייט הראשון כשאני שלך ..כשאני לא אהיה פה" אז כעסתי כיצד מדבר(לא היה "חולה") אבל בדעבד משפט זה הקל עליי ..קבלתי את ברכתו ... אנו חינו בזוגיות ,אני אשה זוגית ,רוצה שותפות ,לדעתי לא טוב היות האדם לבד ... מאלת גם לך להתרומם ולחשוב על דרכך להתמודד עם התחושה ..הוא לא כאן
, את לא בוגדת , והוא בודאי שהיה רוצה באושרך .. בהצלחה יקרתי .

BennyKa

New member
לא רק שאינך בוגדת אלא את מקיימת את צוואתו

האם הוא היה רוצה שתשארי לבד? האם הוא במקומך היה נשאר לבד? האם איננו בני אדם בעלי צרכים ורצונות? כל שהיה יכול להעשות נעשה ועכשיו הוא איננו - אין כאן בגידה על פי כל אמת מידה מוסרית ואפילו דתית להפך הדת מצווה להמשיך ולהקים משפחחה חדשה אז חיזרי לחיים מגיע לך עצם בדידותך ורצונך בקשר מצביע על חוסנך הנפשי אז קדימה אני בטוח שהוא היה רוצה באושרך בני

איך מתקרבים

עבר מעט מאוד זמן מאז. קחי את הזמן. אני לא יודעת בת כמה את אבל עושה רושם כי את צעירה. בעלי נפטר לפני שנתיים בעודו בן 28. גם אני שנארתי לבד ולקח לי זמן עד שהתחלתי לדאוג לעצמי. היום אני בת 30 ואני עדיין לא מנסה להתגבר ולהתבגר. המסקנה היא פשוט לקחת כל יום ביומו. הזוגיות החדשה תגיע רק שתהיי מוכנה. אם את רוצה לשוחח אני אשמח להיות שם. תחזיקי מעמד.

למעלה