איך מתקדמים הלאה?

איך מתקדמים הלאה?

אחרי שחיפשתי ב-jewishgen הלוך וחזור לכל הכיוונים, הצלחתי למצוא את ההורים של סבא שלי וכנראה גם את ההורים שלו. אבל זהו. ניסיתי לשאול במשפחה, אבל אני לא זוכה לשיתוף פעולה. סבי הוא מהעיר Bytom ליד קטוביץ´ בפולין. יש למישהו רעיון איך אפשר להמשיך? הרבה הרבה תודה!

כמה שאלות על תגליותייך

אני שמח לשמוע שהצלחת להתקדם, גם אם במעט. כדי שנוכל לעזור לך, אשמח לדעת: 1. האם לא ידעת פרטים על ההורים של סבא שלך (אלו שמצאת) וההורים שלהם? 2. איפה בדיוק מצאת ומה מצאת, בעצם? 3. כמו ש - yoavl1 עשה כאן השבוע, כדאי לך לספר לנו בקצרה את קורות המשפחה אותה את חוקרת. מקומות, שנים, שמות, אירועים, פרטים מזהים, הגירה וכו´. ארנון

אנסה להתחיל:

מלבד שמו של סבא שלי ומקום הולדתו וכן שמות חלק מאחיו ואחיותיו לא ידעתי כלום. שמו של סבי היה יעקב לבקוביץ´ הוא נולד ב-Bytom ב-1916 והיה הקטן מבין 8 אחים ואחיות (את רובם הכרתי כילדה, אך אף אחד לא חי כבר, 3 אחים לא הכרתי - נספו בשואה עם ההורים). 5 האחים והאחיות שנצלו עלו לארץ עוד לפני תחילת מלחמת העולם הראשונה. סבי עלה ב-1937 דרך גרמניה. ידוע לי גם שהמשפחה עברה באיזשהו שלב (לפני שסבי עלה לארץ) לאושוויץ´. אבא שלו היה סוחר ואמו, כנראה, עקרת בית. שם הנעורים של אם סבי היה Hochbaum ושמה הפרטי היה יוכבד. שמו הפרטי של אב סבי היה יצחק זאב. אני יודעת שבזמן מלחה"ע הם היו כנראה במקום שנקרא Szrodula. זהו פחות או יותר. כשחיפשתי ב-Jewishgen רשמתי גם מספרי מיקרופילמים. מה עושים אתם? אשמח לכל עצה ועזרה,

אנא, צייני היכן מצאת ב - JewishGen

פרטים - ואילו פרטים בדיוק (רישומים של תעודות, ציטוטים מספרים, פרטים בעץ משפחה וכו´). ארנון

הנה כל מה שמצאתי:

ידוע לי שסבי, יעקב לבקוביץ, נולד בעיר Beuthen. לאמו קראו יוכבד ולאביו יצחק זאב. היו להם 8 ילדים (3 נספו בשואה ו-5 עלו לארץ עוד לפני מלחה"ע השנייה). מאוחר יותר המשפחה עברה לגור באושוויץ. מצ"ב הקישור שמצאתי לבני המשפחה: מלכה בוכנר - אחותו הבכירה של סבי, נולדה בשנת 1906. שמואל בוכנר - בעלה. לבקוביץ יטי (יוכבד) - אמו של סבא שלי. לבקוביץ יצחק זאב - אביו של סבא שלי. בקישור רשומים גם שמות הוריהם ושמות הנעורים שלהם. לבקוביץ יוסף - אחיו של סבא שלי. שטיינפלד שרה - יש לה איזשהו קשר למשפחה. הבן שלה מבית לחם הגלילית (כיום אדם מבוגר מאוד) היה בקשר עם סבא שלי. כמו כן רשומים בקישור גם: לבקוביץ זיסל ביילה. אין לי מושג מי היא. חיפשתי בכלל ב-JewishGen אבל לא מצאתי מלבד הקישור הזה שום דבר. חיפשתי גם את משפחות הוכבאום (שם הנעורים של אמא של סבא שלי) וזילביגר (שם הנעורים של אמא של אבא של סבא שלי). אבל לא מצאתי כלום. אשמח אם תוכל לעזור,

מצטער שאני מציק, אך עדיין לא אמרת

איפה ב - JewishGen מצאת את הנתונים הללו. הקישור לא עובד, כיוון שהוא מופנה לתוצאות חיפוש של שאילתה, ולפיכך אני מבין שמצאת אותם באגף שנקרא FTJP, שם הקשת שמות לחיפוש. אם אכן כך, אנא צרפי את אחד השמות שמצאת בתעתיק הלועזי, כפי שמופיע בתוצאת החיפוש. אם הנתונים אכן מופיעים שם - מישהו הכניס אותם. ניתן דרך האתר ליצור קשר עם אותו מישהו ולקבל ממנו עוד פרטים. וחוצמזה, את כותבת שיש בבית לחם הגלילית את הבן של שטיינפלד שרה, שקשורה למשפחה אך אינך יודעת איך. ובכן, האם לא ברור מה צריך עם מי צריך לדבר עכשיו
ארנון

טוב...

תיקנתי את הקישור בהודעה הבאה, מן הסתם ראית אותו רק לאחר ששלחת הודעה זו. ניסיתי ליצור עם שטיינפלד קשר ועדיין לא הצלחתי. אני מאמינה שזה יסתדר.

המקורות לפרטים שמצאת

(
על הקישור המדויק) בעמודה הימנית של הטבלה שמצאת, מופיע מקור המידע. על חלק מן הרשומות, מופיעים מוסרי המידע: חווה לבקוביץ, פרידה ויסלברג, אליהו סטצובר והבחור מבית לחם הגלילית. אני מניח שאת מכירה את כולם, כיוון שציינת רק את זה מבית לחם הגלילית. בנוסף, מופיע שם איזשהו ארכיון של תמונות. אני לא מצליח כרגע למצוא בדיוק את פרטי הארכיון הזה ברשת, נסי לחפש אותו בעצמך, לפי השם שהוא כתוב במדויק. חוצמזה, כדאי לך להסתכל בספרי יזכור של העיירות מהן הגיעו הורי הורייך. ל - Bytom יש ספר יזכור, אך לא הצלחתי לאתר היכן הוא נמצא. לאושוויץ יש תרגום מלא של הספר לאנגלית באתר זה. ארנון

צריך לזכור, שאנשים לעיתים נרשמים

ב - JewishGen, ובחלוף הזמן - מסיבות שונות - אינם פנויים לקשר דוא"ל, אם מסיבות טכניות או מסיבות של חוסר זמן/רצון וכו´. ניתן לראות פעמים רבות הערה ליד פרטי אדם מסוים אשר השאיר פרטים ב - JGFF: "חוקר זה נפטר". אנשים משנים כתובת דוא"ל ואינם מעדכנים תמיד את כל המקומות בהם רשומה הכתובת הישנה. ועוד כהנה וכהנה... אני מקפיד לעדכן את הרשומות ב - JewishGen בכל פעם שמתגלה משהו חשוב על המשפחה (עיירת מוצא, שמות משפחה חדשים וכו´). ארנון

friend9

New member
ד"ש ממשפחת הסבא ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

במדריך העסקים של פולין 1929, בערך Oswiencim , עמוד 445, מופיע Ch. Lewkowic כבעל עסק בתחום "פריטים שונים" Rozne towary - articles divers האם הוא ממשפחת הסבא? אולי קרוב-רחוק, ואולי בכלל לא? בכל אופן היתה שם משפחה בשם זה. חיפשתי בביטום, ולא נזכר השם. בביטום רוב השמות הם פולניים. באושבינצים מחציתם יהודים.

friend9

New member
סליחה, שכחתי לתת קישור

/www.jewishgen.org/jri-pl/bizdir/start.htm זה הקישור. כדי להיכנס ולקרוא צריך 2 דברים: 1. תכנת Acrobat Reader מותקנת במחשב שלך. 2. הרבה סבלנות ועיניים טובות, כי הכתב לא נוח לקריאה.

friend9

New member
אם הקישור לא עובד

היכנסי ל Jewishgen -- Databases -- Poland -- 1929 Business Directory .

וינונה

New member
סליחה על ההתפרצות - אני ממש לא

הצלחתי למצוא ב Jewishgen פרטים על משםחתי. ואתם תמיד מוצאים שם המון אינפורמציה. אולי איני יודעת איך לחפש שם. האם תוכלו לעזור? LOVI מהעיר BAIA MARE (רומניה/הונגריה) או בעיירה דומברוביצה (לא יודעת את התעתיק הרומני/הונגרי) תודה

א77

New member
../images/Emo140.gifדבר בעתו מה טוב

אסנת הראשונה שיש לנו כאן בפורום, ואכן בפרשת השבוע, פרשת מקץ, זו הפעם היחידה שמסופר בתורה על: ויקרא פרעה שם יוסף צפנת פענח ויתן לו את אסנת בת פוטי פרע כהן אן לאשה

למעלה