איך מתקדמים הלאה?

איך מתקדמים הלאה?

אני עובד בחברה כבר 5 שנים +, לפני בערך חצי שנה+ שוחחתי עם המנהלים שלי על כך שאני מרגיש תקוע בתפקיד ולא רואה אפשרויות קידום או שינוי.
אז נאמר לי שיימצא פתרון - אך עד היום לא קרה שום שינוי בנושא, כאילו שכחו שהשיחה התקיימה..

בימים האחרונים אני שוקל איך לפעול - האם ללכת שוב ולדבר, או פשוט לחפש משהו אחר. המינוסים הם שאני מאוד אוהב את החברה וחבל לי לעזוב, הפלוסים הם שאולי לא רוצים לקדם או לא רואים אותי בקידום או בתפקיד אחר - חוסר הערכה? (למרות שבציוני הערכת העובד אני כבר כמה שנים בציון גבוה מהממוצע - רמה אחת מעל הרגיל).

אני מרגיש מיצוי גדול מהתפקיד כרגע ברמה של אין לי כוח ללכת לעבודה. משעמם לי, וגם מבחינה טכנית אני לא מתקדם לשום מקום.

מה אתם הייתם מציעים לי לעשות?
בנוסף - האם הייתם אומרים שיש לכם הצעות אחרות ביד ולומר שכבר שוחחתי על העניין ולא נעשה דבר?

יבגני34

New member
לפעמים אין לארגון מה להציע ושווה לחפש מקום אחר

אתה כבר חמש שנים שם, יש באמת משהו שהיית רוצה לעשות שם ומרגיש שיכול לקדם אותך לאנשהו?

user32

Well-known member
מנהל
לאן אתה רוצה להתקדם?

אם זה לתפקיד שהוא מעבר למפתח (לא ציינת מה התפקיד שלך אז אני מרשה לעצמי לנחש) לעיתים יותר קל להתקדם על ידי החלפת מקום עבודה.

התקדמות טכנולוגית ויותר עניין טכני הוא לא תמיד אפשרי. מן הסתם יש צרכים למערכת והם לא יספקו לך משימות לפי החשקים שלך.

באופן כללי, הרבה אנשים נשחקים באותו מקום והחלפת מקום עבודה מדי 5 שנים הוא בהחלט סביר ומקובל. נסה לעשות לעצמך רשימה של דברים שהיית רוצה לעסוק בהם בשנים הקרובות, לחשוב אם במקום הנוכחי תוכל להגיע לזה והאם זה בר השגה במקום אחר ולפעול בהתאם.

בהצלחה

andthisistheme

New member
להבא - העלה הדברים על הכתב

ועם מספרים.
"נמצא פתרון" או "תהיה בהמשך אפשרות" וכו' אילו ביטויי סרק של מנהלים שלא בא להם טוב הרצון שלך "להתקדם".

מאידך "במהלך 3 החודשים הקרובים נפגש ונעבור על אפשרויות הקידום הקיימות בארגון" זו הבטחה שיותר קשה לסגת ממנה. ואם היא במייל תוכל פשוט לשלוח אותו מחדש כל חודש כ follow up.

ככה עושים, בעקרון. מה שלא כתוב לא קיים (והזהר מלהסיק שמה שכתוב כן קיים!)

user32

Well-known member
מנהל
ברוב המקומות זה לא יעבוד

הרבה פעמים יגידו אין מה לכתוב כי אני לא יכול להבטיח לך שום דבר וכנראה שגם בעל פה נותנים מסר עמום כזה.
וגם אם יבטיחו לו בכתב משהו מעורפל כמו "דיון בעניין קידום בעוד 3 חודשים" זה לא מבטיח הרבה חוץ מזה שבבוא היום ידברו איתו ושוב יגידו לו שבודקים אפשרויות או משהו כזה. זה עניין של כמה לחץ העובד מפעיל מול כמה רצון/אי רצון יש למנהלים לקדם אותו וכמובן איזה אפשרויות קידום יש כרגע.

תחפש תפקיד אחר

דבר שוב עם המנהל. ועדיף להגיע מוכן.
אתה יכול לברר קצת בתוך החברה שלך אם יש תפקידים אחרים שנראה לך ריאלי שתעבור אליהם. אתה יכול לרחרח בחוץ. אתה יכול לשאול חברים, אפילו ללכת לאיזה ראיון או שניים.

d70

Well-known member
לנדדנד אבל במידה
לשלוח כל חודש מייל זה מוגזם..
דבר ראשון אתה צריך ליידע כמה גורמים במקביל,את המנהל הישיר ואולי את זה שמעליו ומש"א ולראות איך הדברים מתקבלים.(ברוב במקרים תקבל תשובת פרווה ,אבל הכי חשוב שלא יאמרו שלך "אין סיכוי" )

בנוסף בהרבה מקומות ממילא יש פעם בשנה שיחות משוב ושם יש לך הזדמנות לנדנד ולחזור על הבקשה.(ובחלק מהמקומות התהליך הוא ממחושב ככה שהענין מתועד)

בנוסף קח בחשבון שלא ניתן לקדם אותך סתם ככה מהיום למחר.
ישנם מקרים שבהם נותנים למישהו להיות אחראי מבלי לתת טייטל רשמי,אבל ברוב המקרים , אתה צריך לשם לב מתי מתפנה משרה ולהציע את עצמך.
לבוא ולאמר שיש לך הצעות ביד - לא יעזור ובנוסף זה לא יתן לך נקודות כשאתה איימת בעזיבה ואחרי שסורבת אתה ממשיך לבוא כאילו כלום לא קרה...

וכמובן ,לפעמים כדי להתפתח צריך לעבוד למקומות אחרים..

BlackAdder1

New member
יש תפקיד ספציפי בחברה שאתה רוצה?

אם מדובר בהתמודדות על תפקיד קיים, אז שווה לנסות לדבר שוב, ולבקש בקשה קונקרטית.
כנ״ל אם מדובר בשינוי סביר של תחומי האחריות הנוחכים שלך.

אם לא, הייתי מתחיל לחפש

GuestOfHonor

New member
עבדת איפשהו לפני?

אם לא, אז עוד יותר כדאי לך להתנסות במשהו אחר. כל מקום שעבדתי בו שינה והוסיף לפרספקטיבה שלי והפך אותי למפתח תוכנה מוצלח יותר.

למעלה