איך מתקבלים לעתודה?

israelberger

New member
איך מתקבלים לעתודה?

איך עושים את זה בכלל ומה הדרישות? אני כרגע בכיתה י"א ועושה 12 יחידות במדעי המחשב וזה הכיוון שאני רוצה להמשיך איתו באוניברסיטה. קרוב לוודאי שיהיה לי ממוצע בגרויות טוב מאד (ככה אני מקווה). ובאיזה אוניברסיטאות אפשר ללמוד באתודה? אני אשמח לקבל כמה שיותר פרטים וגם תשובות לעוד כמה שאלות שלא עולות לי בראש כרגע. בתודה מראש.

ולדי

New member
איך מתקבלים - פשוט מאוד!!!

באזור ספטמבר-אוקטובר של כיתה י"ב, הצבא ישלח אליך הביתה חוברת של העתודה עם הזמנה לכנס ועוד כל מיני דברים. אם הוא לא ישלח, תתקשר ללשכת הגיוס ותבקש שישלחו לך. אתה יכול להגיע לכנס ולשמוע מה שיספרו שם, ויכול פשוט להירשם. בסוף החוברת יש טפסים (אפשר להוריד גם באינטרנט), שאותם אתה ממלא ושולח ללשכת-הגיוס, מדור קד"צ ועתודה. כמו-כן, מומלץ לעשות פסיכומטרי כבר במועד סתיו ע"מ שתוכל במקרה הצורך לשפר. לאחר שיקבל את הפסיכומטרי שלך ואת העדיפויות ללימודים, הצבא יאשר (או לא יאשר) לך להירשם לאוניברסיטאות. ברגע שהוא מאשר, אתה קונה ערכת הרשמה של האוניברסיטה, משלם את הכסף, נרשם, ומחכה לתוצאות הבגרויות. במקרה והן בסדר, והאוניברסיטה תקבל אותך, גם הצבא יאשר לך, ואז תחויל כשבוע לפני תחילת הלימודים, תקבל דחיית שירות, ותתחיל ללמוד. אפשר ללמוד מדעי המחשב (אם זכור לי נכון) בתל-אביב, ירושלים, בר-אילן, בן-גוריון והטכניון, וכמו כן גם בכמה מכללות - בקיצור, יש מבחר מקומות.

למעלה