איך מתעסקים עם מוצץ?

חיוך

New member
איך מתעסקים עם מוצץ?

זאת אומרת, איך משכנעים את הקטנטונת שמוצץ יעשה לה חיים הרבה יותר קלים. יעזור לה להירדם ויעזור לה להרגיע את עצמה. היא לא מוכנה לקחת אותו. זאת אומרת, לוקחת אותו לכמה שניות ואז כשהיא מבינה שהמוצץ נכנס לה לפה ולא הציצי, היא מטיסה אותו למרחק כזה... וממשיכה לקטר עד שציץ עושה דרכו לפה שלה.

בעייה מוכרת...

אצלנו בזמן עייפות היא כל כך רוצה למצוץ משהו - מוצצת את היד של עצמה, את הידיים של מי שמחזיק אותה - הכל חוץ ממוצץ! אוף הלוואי והייתה לוקחת מוצץ!

לאה_מ

New member
זורקים לפח?

לא יודעת איך גורמים לתינוק למצוץ מוצץ. אף אחד מהילדים שלי לא מצץ מוצץ (שירה ואורי גילו לאחרונה את המוצצים והם משחקים בהם בהנאה רבה). לעומר היה בקבוק מים (אבל רק מגיל 8 חודשים בערך), שירה מצצה אצבע ואורי משתמש בציצי שלי. האמת? לא יותר הגיוני שהוא ימצוץ ציצי מאשר חתיכת פלסטיק? לא יותר כיף לראות אותו יונק מאשר לראות את הפנים המתוקות שלו כל הזמן עם עיגול פלסטיק שמכסה את איזור הפה?

כיין ולא...

גם אני התנגדתי למוצץ וגם היום אני חושבת שעדיף הדבר עצמו על פני חתיכת גומי אבל לפעמים הציצי לא זמין ואין דרך אחרת להרגע פרט למוצץ. אני מתכוונת בעיקר לנסיעות. בחודש הראשון הנסיעות היו לנו סיוט אחד גדול. הייתי צריכה לעצור בצד כל 10 דקות כדי להניק את שיר, להרגיע אותה ולהמשיך בדרך. בכל פעם ניסיתי להציע לה מוצץ והיא העיפה אותו כמו שלילך מתארת. לשמחתי כעת, בגיל 3 חודשים, היא הבינה שלא יהיה ציצי בנסיעה והיא מקבלת את המוצץ ברצון. חוץ מזה כבר קרה ששיר נכנסה להיסטריה של בכי ולא הסכימה להתקרב לציצי ודווקא מוצץ עזר לה להרגע ולצאת מזה (כמובן שאחרי זה היא רצתה את הדבר האמיתי...) חנה

inbarker

New member
בגיל כזה? מפתאום. בכדי למנוע

בלבול פטמות צריך לחכות עד שההנקה תתיצב ז"א בגיל חודשיים וחצי להתחיל להציע מוצץ אני מאד בעד 2 הילדים שלי עם מוצץ זה הפתרון לחיים רגועים ושלווים. אבל קים התחילה לקחת בגיל 5 חודשים והיום הנסיעות השינה וכו´ פשוט לתפארת עולם התינוק....שון התחיל בחודש השני לחיו ובדיעבד זה היה טעות נוראית שעשתה נזקים בהנקה שלו...למרות שהוא ינק מלא כמעט שנתיים.... אבל אני מציעה לך מכל הלב תחכי עם זה לפחות חודש....וממליצה על מוצצים של סיליק.....ככה הילד לא נקשר למוצץ אחד ואפשר להחליף.....

il5

New member
מוצץ לתינוק שלא מעוניין ../images/Emo95.gif

הבת שלי לא היתה מעונינת במוצץ, ואני מניקה באופן מלא, לא ויתרתי לה והתעקשתי על מוצץ מסוג מסויים (זה עם המכסה, טוב נגד הגדולה שנורא רוצה לעזור עם המוצץ ולא בדיוק מחזיקה במקום שהיתי רוצה שתחזיק). מה שעשיתי זה השמעתי לה קולות של מציצה וזה עבד איתה, אומנם עד היום צריך להחזיק לה את המוצץ (היא בסך הכל בת חודשיים וחצי) אבל בסופו של דבר היא מחזיקה גם לבד ומוצצת, אני גם אומרת לה שש... וגם זה מרגיע אותה ומעודד אותה למצוץ. אל יאוש במקרה שלי זה עבד, הגדולה שלי מצצה באופן טבעי כבר מההתחלה, אך במקרה הזה התעקשתי וזה השתלם לי כי עכשיו אני פחות מותשת מההנקה ואם זה היה תלוי בילדה שלי כל שעה היא היתה על הציצי, כולל פליטות אין סופיות. מציצת המוצץ לא פוגעת בכלל בהנקה, הכל זה עניין של רצון של האמא, (עם הגדולה הנקתי אותה שנה וחודשיים, וגם עכשיו אני מקווה להמשיך באותו אופן).

Shellylove

New member
הנסיון שלנו

שלי לקחה מוצץ מהתחלה בלי בעיות, אבל בגיל 3 חודשים היא החליטה שזה לא מתאים לה יותר ופשוט הפסיקה ולא חזרה. היום היא לפעמים משחקת עם המוצץ וגם אם כחלק מהמשחק, היא מכניסה לפה, הרי שזה לא ממלא את תפקיד המוצץ (סותם פיות?
). אני אישית לא אוהבת להילחם יותר מדי בתינוק, נראה לי שזה לא נכון. אני מכירה כאלו ש"התעקשו" שבועות ארוכים על מוצץ או בקבוק וגם הצליחו בסוף - לי זה לא התאים לנהל "מלחמה" עם תינוקת זעירה על משהו שבעיני קשור רק לנוחות שלי, אז ניסיתי כמה פעמים ועוד כמה ואם היא לא רצתה? לא צריך. נכון שהציצי ממלא לעיתים את הפונקציה הנ"ל, אבל כשזה בלתי אפשרי (למשל נסיעה), היא מקבלת את זה (היא כבר בת שנה ושליש).

_גלית_

New member
גם אצלנו, קרב אבוד מראש...

שמעולם לא התחלנו בו
(ולמה אין אייקון של פיס אנד לאב?) תומר ממש לא היה מוכן לקחת מוצץ למרות שניסיתי לתת לו מהתחלה כל מיני סוגים, ובכל מיני טכניקות - כלום לא עזר... מהר הבנתי שאני לא מוכנה להלחם איתו ולהכריח אותו, והתחלתי להשלים עם העובדה שהציצי הוא לפעמים גם מוצץ, וזה לא בהכרח נורא כל כך... עד היום, תומר לא מוכן למצוץ שום דבר שהוא לא ציצי, ולשתות מים - רק מכוס עם קש! לפעמים אני עדיין מייחלת שהוא יקח מוצץ, אבל מהר זוכרת שהמשמעות של זה היא להכריח אותו לעשות משהו שממש מנוגד לטבע שלו...

צאובר

New member
יש יתרונות לסרבני מוצץ

גם נעמי (בת חמישה חודשים) מסרבת בכל תוקף לקחת מוצץ. למעשה, היא מוכנה להכניס לפה כל דבר חוץ ממוצץ... אם כן, בלית ברירה, גילינו את היתרונות של סרבנות המוצץ: ראשית, אנחנו הרבה יותר קשובים למצוקות שלה - מוצץ מטפל בסימפטום (הבכי, אבל לא פותר את הבעייה שגרמה לה לבכות מלכתחילה. שנית, היא מקבלת חלב גם כשהיא יונקת רק על מנת להרגע; במקרה של הקטנטונת שלנו, אנחנו שמחים על כל הזדמנות להאכלה נוספת. שלישית, תחשבי על כל הכסף שתחסכי כשלא תצטרכי לשלוח אותה לאורתודנט בגיל 12 - עד כמה שאני יודעת, האופן בו צומחות שיני הקבע, מושפע מהאופן בו התעצבו שיני החלב ומציצת מוצץ יכולה לפגוע בצמיחה שלהן. אני חייבת להודות, שאחרי שהתרגלתי להעדר המוצץ בחיינו, כשאני רואה תינוק שפיו סכור במוצץ, זה נראה לי מאוד משונה.

יש המון יתרונות לסרבני מוצץ

אם כי, לדעתי, לאו דווקא אלה שצויינו כאן. אני לא כל כך מסכימה עם צאובר, במובן זה, שלדעתי תינוק שבאמת רעב לא יסתפק בכל מקרה במוצץ, אלא יבקש אוכל. התינוק שמפסיק לבכות כשנותנים לו מוצץ, רוצה בדיוק את זה: למצוץ, ולכן המוצץ מטפל בסיבה לבכי ולא ב"בסימפטום". (זה כמובן לא סותר את העובדה שהמוצץ הוא בסך הכל תחליף ל"דבר האמיתי" שהתינוק רוצה, הלא הוא: הציץ). גם לגבי האורטודנט: אני לא כל כך משוכנעת שאכן יש הוכחות מוצקות לכך שמוצץ אכן פוגע בצמיחת השיניים. היתרונות שאני ראיתי בכך שגם נעמי שלי לא לקחה מוצץ היו: - לא צריך כל הזמן לחפש את המוצץ, שתמיד הולך לאיבוד דווקא ברגע הקריטי שצריך אותו הכי הרבה. - לא צריך כל הזמן לקנות חדשים במקום אלה שנעלמים להם באופן מסתורי (כנאה בורחים להם ל"ארץ המוצצים") - מוצצים עולים די הרבה. - לא צריך לדאוג שבגן המוצץ של הילד שלך יכנס לפיות של ילדים אחרים או למקומות עוד פחות סימפטיים, ואחר כך יגיע לפה של ילדך, כשהגננות לא שמו לב. - ובעיקר: הגמילה מהמוצץ - זה סיפור שלא נדע. לא מספיק לנו גמילה מהנקות לילה, גמילה מטיטולים, אז צריך גם גמילה מהמוצץ בנוסף לכל ? נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ומצפה לשתי קטנטנות (שבוע 28+)

שרוןן

New member
תנסי סוגים שונים של מוצצים

אצלי היא בסוף מצאה סוג שהיא אהבה

למעלה