איך מתניעים רכב

• פותח הנושא wiz
  • פורסם בתאריך

wiz

New member
איך מתניעים רכב ../images/Emo35.gif

תודו שהייתם חייבים לקרוא את זה...
ועכשיו לשאלה: שלשום הלך הסטרטר (פז´ו 205), ואני די בטוח שזה בגללי. אבא שלי אומר שהוא היה כבר ישן (האוטו בן 5 בערך) ושזאת לא אשמתי. אבל עדיין אני משוכנע שעזרתי לו "למות" מהר יותר. השאלה שלי היא בקשר לדרך המומלצת ביותר להתניע רכב. אולי זה הדבר הכי אלמנטרי שיש לדעת בקשר לנהיגה, אבל אני חושש שאני מפשל בו
... עד מתי לסובב את המפתח
ללחוץ על הגז תוך כדי ההתנעה
כל עצה תתקבל בברכה ! wiz

itzik93

New member
ברכב עם הזרקה - להניע בלי גז.

פשוט לסובב את המפתח עד שהרכב מתניע. ברכב עם קרבורטור - למשוך את ידית הצ´וק למקסימום ולהתניע (ואז לייצב את הטורים בעזרת ידית הצ´וק בלבד). ברכב עם קרבורטור - כשהמנוע יחסית חם - אפשר להניע עם מעט גז (אבל בלי צ´וק !) איציק

sronis

New member
איציק, שאלה:

ברכבים עם מערכת הזרקה אין התקן דומה לצ´וק נכון? ברכבים עם קרבורטור תמיד יש צ´וק ידני? איך בדיוק עובד צ´וק אוטומטי? תן קצת הסברים בנושא... אני ממש לא מבין ברכבים ישנים... (גם בחדשים בעצם לא
) רוני

חיים_K

New member
טוב אני אנסה

תפקיד הצ´וק להעשיר את התערובת, בזמן התנעה קרה. ברכב עם קרבורטור הוא סוגר פרפר נוסף שנמצא מעל לפרפר המצערת וכך חוסם את כניסת האויר לקרבורטור (מעט אויר עדיין עוקף מסביב) והתערובת נעשית מאד עשירה. צ´וק אוטומטי עובד בצורה זהה, רכ שסגירת הפרפר נעשית באופן אוטומטי בהתאם לחום המים, למשל ע"י סליל דו-מתכת שמתכווץ ומתרחב בהתאם לחום המים. ברכב עם הזרקה, יש במחשב ההזרקה תוכנית פעולה להתנעה קרה, שעושה למעשה פעולה דומה לפעולת הצ´וק - מעשירה מאד את התערובת ואח"כ מייצבת את הסל"ד חיים, שבנה פעם צ´וק אוטומטי בפיאט 128 - וזה עבד !

sronis

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ומה קורה אם משאירים את הצ´וק הידני פתוח?? פעם נסעתי ככה רבע שעה, במכונית של ידידה שלי... לא הבנתי למה המכונית נשמעת ומתנהגת ככה... רק כשהגעתי אליה והיא התחילה לצעוק עלי הבנתי... רוני

חיים_K

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

תערובת מאד עשירה מתאימה רק להנעה קרה. לאחר שהמנוע מתחמם, התערוכת חייבת להיות עניה יותר. אם ממשיכים לנסוע עם תערובת על כך עשירה המנוע פשוט נחנק מעודף דלק שאין לו מספיק חמצן להתערבב איתו, ולכן הוא מרטיב את הפלאגים, מונע שריפה טובה ועושה בלאגן באופן כללי. תוך כדי נסיעה לפעמים לא מרגישים את זה אבל בעצירה הראשונה האוטו מדומם וקשה מאד להניע אותו אח"כ. כמו שהראיתי היום לידידך בעל ה- 106 החלודה, כשהמנוע מוצף, צריך להניע עם דוושת גז לחוצה עד הסוף, כדי להזרים הרבה אויר לתאי השריפה ולנקות אותם.

sronis

New member
רגע רגע רגע

אוקיי, קודם כל זה רע לנסוע עם צ´וק עובד. יוצר נזק לטווח קצר או ארוך? ולמה בדיוק הראית לזרזיר את זה? על איזה אוטו? עם הזרקה או בלי? רוני

itzik93

New member
יותר פיח בשסתומים ../images/Emo8.gif ../images/Emo8.gif

ובפלאגים כמובן (אבל פלאגים מחליפים לעיתים קרובות, מנוע ושסתומים -לא).... וחוץ מזה, המנוע "שותה" דלק כמו מטורף עם צ´וק. איציק

חיים_K

New member
לא יוצר נזק לטווח ארוך

אלא אם כן נוסעים ככה ממש המון, וזה לא סביר. לגבי זרזיר - על האוטו שלו. משום מה הוא הציף אותה, אולי בגלל כמה טלטלות בזמן אתה יודע מה, אתה יודע איפה ...
כל שאלה נוספת לאיש עצמו.

sronis

New member
אוקיי אז רק הסברים

בעצם אתה אומר שגם במערכת הזרקה ניתן להגיע למצב שהמנוע מוצף. איך זה קורה? מה הנזקים? וגם - כשזה קורה האוטו לא רוצה להניע? ואז בהנעה עם לחיצה על הגז עד הסוף רק מכניסים עוד בנזין, לא? אז במה זה יעיל? (או שזה בעצם מנקה ומחליף את הדלק או משהו?) רוני

חיים_K

New member
איך זה קורה

לפעמים קצת קשה להניע מנוע כשהוא במצב "חצי חם", אצלי זה קורה לפעמים, ואז מנסים לפמפם גז ומציפים בטעות את המנוע. כשאתה לוחץ גז עד הסוף, את פותח את פרפר המצערת, מאפשר זרימת אויר מלאה לתוך הצלינדרים וזה מנקה אותם מהדלק העודף. נכון שמוזרק גם דלק עם האויר, אבל סה"כ ההשפעה היא של ניקוי. שמתי לב, אגב, רוני שאצלך יש ארבע פרפרי מצערת נפרדים, אחד לכל צלינדר. די הפתיע אותי.

sronis

New member
אני חושב שזה קרה לי לפני כמה שבועות

נסעתי כמעט על אדים, כי לא שמתי לב, והחלטתי לשים ליקוויד מולי לפני מילוי הדלק. שמתי, יצאתי לסיבוב קצר על טורים גבוהים כדי להכניס אותו לסירקולציה (כמו שנאמר לי לעשות עם ה-K44) ואז נכנסתי לתחנת דלק ומילאתי מיכל מלא. ניסיתי להתניע שוב ולא הצלחתי. הסטרטר עבד אבל המנוע לא רצה להתחיל לעבוד גם הוא. אחרי כמה ניסיונות פשוט לחצתי פול גז בזמן ההתנעה ואחרי כמה פעמים במצב הזה הוא ניעור לחיים... בהתחלה זה טיפה הפחיד אותי כי לא הבנתי למה כשמכניסים תוסף הוא יוצר כזה דבר, אתה יודע, חשבתי שבמקום תוסף שמו לי שם משהו אחר או משהו
מה היתרונות של ארבעה פרפרי מצערת נפרדים? למה אצלך זה לא ככה, למשל? רוני

חיים_K

New member
פה זה פורום זואולוגיה ?

מרוב פרפרים זה כבר נראה ככה
. פרפר לכל צלינדר פרושו תגובת דוושה טובה יותר, מכיוון שהמרחק בין המצערת לפתח היניקה קצר יותר. משך הזמן מרגע שאתה פותח את המצערת עד לרגע הגעת הכמות הנוספת של תערכות לתוך הצלינדר קצר יותר. קיים שיפור כזה גם למכוניות בעלות מצערת רגילה (כלומר אחת משותפת לכולם) - מה שנקרא Throttle bodies או משהו דומה. למה אצלי לא ? חסכו המנייקים. טוב, לא בדיוק. הסעפת של מנוע ה 16V היא ארוכה ומעוגלת כזאת לטובת זרימת אוויר טובה יותר פנימה. ה´צומת´ של כל הצינורות די רחוקה בגלל זה. אצלי הסעפת פשוטה וקצרה יותר ופרפר המצערת נמצא בחיבור שבין כל הצינורות. יותר זול ופשוט.

sronis

New member
מעניין... כשביקרתי בפאסט אוטוספורט

היה להם משהו דומה מונח בתצוגה, אני חושב שזה היה throttle bodies שהם טענו שהוא משופר וברכב כמו שלי הוא יעלה את ההספק לקרוב ל-200 כ"ס מ-155 הסטנדרטיים. מחיר? כ-10000 ש"ח... נו, טוב, נוותר
הדבר הזה נראה בערך כמו, אם להגיד זאת באוצר המילים המכונאי המוגבל שלי, איזה התקן גדול שמתלבש איפהשהוא על הראש מנוע במקום חלק אחר, ויש בו חורים לכל הצילינדרים וכל מיני דברים מסביב... קשה לי להסביר... בוודאי תסלח לי
הסעפת אצלי זה החלק הבולט המעוגל, שנראה כמו ארבעה צינורות עבים? אתה בטח זוכר למה אני מתכוון... פשוט קשה לי לחבר הכל ביחד... רוני

חיים_K

New member
כן זה החלק הזה

על המקצועיות של החבר´ה האלה כבר דיברו במקום אחר. ביום שבו מתקן כזה יוסיף 45 כ"ס אני אהיה מוכן להשקיע 10,000 ש"ח
.

itzik93

New member
זה די פשוט....

הצ´וק ה"אוטומטי" כביכול הוא בעצם מנגנון נוסף שמתחבר על ה"צ´וק הרגיל" ובעצם מווסת אותו על פי הטמפרטורה. בנוגע להזרקות - אצלי בכל אופן קיים מעין חלק קטן שפותח את המצערת מעט יותר כאשר הטמפרטורה נמוכה (ככל הנראה בשביל לאפשר למחשב להכניס עוד דלק ביחס לאויר כאשר טמפרטורת המנוע נמוכה)- זה דיי דומה לצ´וק אוטומטי אבל שונה לחלוטין בתכליתו (קרא את ההסבר למטה). ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- הצ´וק הרגיל (בקרבורטור) בעצם סותם את מעבר האויר בקרבורטור וגורם למנוע לינוק יותר דלק מאשר אויר. ה"חלק קטן שפותח את המצערת מעט" במערכת ההזרקה (כמו אצלי ברכב) בעצם מסייע למחשב הרכב להעשיר את התערובת ולהכניס יותר אויר (לא שמחשב הרכב לא יעשיר את התערובת בעצמו ע"פ מד הטמפרטורה, אבל זה כנראה בא להקל מעט על נשימת המנוע ולווסת כמות סבירה יותר של אויר+דלק מאשר "סתם" הרבה יותר דלק) - אני בספק אם בכל מערכות ההזרקה זה עובד ככה (אבל אני מבטיח לבדוק). איציק

wiz

New member
תודה ../images/Emo26.gif

בפיז´ו 205 שנת 97´ יש הזרקה, נכון ? ועוד משהו... מתי אני צריך לשחרר את המפתח? מתי כבר אפשר להיות בטוח שהמנוע ימשיך לפעול, ולעזוב את הסטרטר בשקט? נראה לי שאני מושך את זה טיפה יותר מדי, אבל אם אני לא משאיר את זה ככה, המנוע לא מניע... למרות שנראה לי שזה דבר שצריך לבוא עם הזמן (לקבל רגש גם עם המפתח) ושקשה (או בלתי אפשרי...) להסביר את זה בכתב, אני אשמח אם מישהו יוכל לענות על זה בכל זאת. wiz

itzik93

New member
תגובה

כן, יש הזרקה ב 205 מודל 97 - אל תיבהל אם הסטרטר בבוקר ארוך מידי, זו תופעה מוכרת. אתה צריך לשחרר את המפתח ברגע שאתה מרגיש שהמנוע כבר מניע. אם ניסית להתניע ועזבת את הסטרטר לפני הזמן, המתן 2 שניות - ונסה שנית. איציק

למעלה