איך מתנהגים

צ'מעי, על שאלה כזאת אין טעם לענות

זה קצר מדיי וכללי מדיי. דוגמאות! דוגמאות!! למשל, הכלל הראשון של NVC הוא שאין דבר כזה "פוגעים בך". יש רק "את נפגעת". אז בשביל זה צריכים דוגמאות. מה "הם" עושים, שבגללו "את" נפגעת. א. תני תיאור דוקומנטרי: הם צועקים עלייך? הם מתסתכלים במונדיאל כשאת מבקשת לדבר על משהו? הם מביטים לך באיזשהו מבט שעושה לך משהו בלב? דוקומנטרי זה אומר שתספרי את הפעולות שלהן, שאי אפשר להתווכח עליהן. למשל אם את אומרת "הם לא מתייחסים אליי בכבוד" אז הם יכולים להגיד "אנחנו כן מתייחסים בכבוד". ואין לזה טעם. אבל אם את אומרת "הם מחטטים באוזן" אז הם לא יכולים להגיד "אנחנו לא מחטטים באוזן" אם הם באמת כן מחטטים באוזן. כלומר, תני דיווח על אותן פעולות שהמצלמה הנסתרת הייתה קולטת, בלי שום פירושים. ב. תני תיאור של מה את מרגישה. אבל לא בצורת "אני מרגישה ש..." אלא רק בצורת אני מרגישה+שם של רגש (כמו עצבות, כעס, חוסר אונים, בדידות, תסכול, חרדה, עלבון). אחרי שנשמע קצת תיאורי מקרה, נשב כאן בצוותא ונחפש לך עייצ'ס.

khamala

New member
נפגעים שוב ושוב עד ש....

קודם כל מבינים שאתה זה שנפגע שוב ושוב. תחילה מנסים להבין את התהליך, איך זה קורה שאתה נפגע שוב ושוב? מה בדיוק גורם לך להיפגע? זאת עושים ע"י הסתכלות מודעת לכל אותם סיטואציות שבהם אתה מרגיש פגוע. אז אתה יכול כבר להגיע למסקנה - כל פעם שקורה א, ב או ה אני נפגע. מה הסיבה שאני נפגע? כשתבין את הסיבה לפגיעה, ותראה בדיוק איך כל פעם מחדש מנגנון ההיפגעות ממשיך לעבוד, באיזה שלב הוא כבר יעצור. אני אישית מאמינה שאם אתה נפגע בכל פעם, אתה איכשהו מביא זאת על עצמך דווקא בגלל שאתה רוצה לגדול ולהתפתח, אתה רוצה להתקל בכל אותם מצבים שפוגעים בך...

למעלה