איך מתמודדים ??

לונהA

New member
איך מתמודדים ??

שלום לכולם, אשמח לשמוע את דעתכם וגם מנסיונכם: אני אמא לילדה בכורה בת שנתיים וחצי. בתי ילדה מקסימה (אלא מה....), בוגרת, מדברת שוטף, גמולה כמעט לגמרי מחיתולים (מיוזמתה המלאה). לאחרונה, במסגרת "גיל שנתיים הנורא" התחילה בתי לתקשר גם באמצעות מכות. כלומר - כשהיא כועסת, מתוסכלת וכו' - היא מרביצה, או יותר נכון מנסה להרביץ לי. התגובה שלי להתנהגותה היא: לתפוס לה את היד המכה, להביט לה בעיניים ולאמר לה בטון חד משמעי ותקיף - אצלנו לא מרביצים! אני בטוחה שהמסר עובר אליה בבירור, אולם זה לא מונע ממנה לעשות זאת שוב בפעם הבאה שהיא כועסת. חשוב לי לציין שזה לא קורה הרבה, אבל זה מאד מפריע לי. כמו כן, אם היא נופלת, מקבלת מכה או משהו כזה - היא מתחילה לילל ולהאשים את אמא בכל הצרות שבעולם ("אוף אמא, די, לכי מפה"....כשאני יכולה להיות מרחק של 2 מטרים ממנה). אני יודעת שהמכות הן שלב (לא הכרחי אבל כזה שקורה) בגדילה, אולם מאוד קשה לי עם זה ואני גם לא ממש סגורה על התגובה שלי. אשמח מאוד לכל דעה/עיצה. יום נפלא לכולם

הילהל

New member
יש המון דברים שאפשר לעשות

את יכולה להגיד לה שאם היא כועסת ורוצה להשתולל - שתרביץ לספה או לכרית. אפשר לתת לה לקרוע בזעם ניירות (עיתון ישן זה רעיון טוב). אני לפעמים לוקחת את יונתן במצב כזה לחדר שלנו - והוא קופץ על המיטה כמו משוגע, חובט בכריות, וצורח. אני הרבה פעמים מצטרפת אליו. והתוצאה היא שאחרי 2-3 דקות כאלה הוא מתגלגל מצחוק והכעס הופך למשחק. ולגבי ההתנהגות שלה בזמן שהיא נופלת או מקבלת מכה - אולי היא מהאנשים שצריכים שקט ומרחב במצב כזה (יש לה אופי משלה, ויתכן שהיא לא בקטע של חיבוקים ותשומי, אלא של להיות בשקט עד שזה עובר). אי פשוט הייתי מניחה לה, כבקשתה.

לאה_מ

New member
מסכימה עם הילה

ולדעתי חשוב גם לתמלל עבורה את הרגשות שלה (כמובן, אם את מסוגלת לראות באותו רגע מה היא מרגישה) - "את כועסת כי לא הסכמתי לקנות לך ארטיק", "את מאוכזבת כי דנה לא תבוא אליך", "את מתוסכלת כי לא הצלחת להשחיל את החרוזים"... נסי להיות אמפתית במינון שמתאים לה.

חברה

New member
התמודדותך מצויינת...

זה בעיקרון מה שצריך לעשות: להפסיק בתקיפות את ההתנהגות הלא רצויה, וזה. בלי הסברים מיותרים ובלי להתעכב על העניין יותר מדי. אכן, זהו שלב התפתחותי מאד שכיח. קשה לך עם זה נכון, קשה לנו עם כל התנהגות של ילדינו שמעוררת אי נעימות או שמראה לנו שיש צדדים אחרים ל"מלאכים" המתוקים שלנו...אני רק יכולה לומר לך שזה אכן עובר, גם אני עברתי זאת עם בתי (עוד יותר גרוע - הייתה מכה וגם נושכת ילדים אחרים). וכמו שכולם אמרו: זה פשוט עבר. כמובן שהגבתי כמוך כשזה קרה. אז - בהצלחה, חברה

galia26

New member
תיקון קטן...עניין למחשבה

פעם מישהי אמרה לי ולדעתי היא צודקת - המשפט "אצלנו לא מרביצים" הוא לא נכון, כי האם במקומות אחרים מותר להרביץ?! צריך להגיד "לא מרביצים" נקודה!!!

למעלה