אני בעד שתחליפי חדר כושר
אני בעד שתהיי בעד עצמך. שתקבלי את עצמך כמות שאת.
אינך צריכה להישאר בעין הסערה, בתוך השנאה המופגנת, כאשר אפשר להחליף סביבה ולעבור את תהליך הקבלה העצמית שלך בסביבה יותר נעימה ונוחה קצת.
המחיר של ללכת בלילה באיזור מסוכן קטן יחסית לאתגר של שיפור היחסים עם עצמך.
כן, יש לך בהחלט בעיה. ואת בהחלט בחברה טובה של לא מעט אנשים, שיש להם בעיה של תגובות רגשיות מוקצנות וחסרות פרופורציות לאינטליגנציה ולגיל ולכישורי החיים האחרים (זה שאת נשואה ואם ועובדת במשרה מלאה). והכישורים החברתיים שלהם נמוכים במיוחד, ולכן עם כל האינטליגנציה והתארים הם לא יכולים להשיג משרה ניהולית.
זה מה שיש, ועם זה ננצח.
גם לי יש בעיה כזו, ולעוד כמה אנשים בפורום זה. ועם זה אני מתמודדת כל החיים (ובניגוד אלייך, בהצלחה. ואני מאוד רוצה לצרף אותך אליי להצלחה הזו!).
זה מינוס. זה חיסרון. זה חולשה שלך. אבל אלו הנתונים, ואין שום סיבה לשנוא את עצמך בגללם, ולא לקבל את עצמך בגללם. לחשוב שאת פסולה, לחשוב שאת בלתי נסבלת.
זה נתון, ואפשר בהחלט לחבק אותו. את רגישה, מתקשה לשאת חווייה של חוסר קבלה וחוסר אהדה.
בינתיים תקבלי הרבה ביקורת, זה מה שיש כרגע. תלמדי לחשוב כמוני, שזה לא אסון להיות כמו שאת. לא אמרתי שזה נתון חיובי, אבל זה לא אסון. זה לא הופך אותך לאדם שלילי ובלתי נסבל.
כל מה שאת צריכה זה כל פעם כשקורה דבר כזה (ואת מבינה שזה ימשיך ויקרה), לנתח מה שקורה לך ברגשות (קשה לך מאוד שהוא שונא אותך), להזכיר לעצמך שאינך אמורה להיות בתחרות עם אף מתעמלת אחרת, שלא מעניין אותך מי רזה ומי צעירה ומי אם לשלושה ומי מנהלת ומי נדיבה ומי קמצנית. מעניין אותך אך ורק מי זו את, ולקבל את עצמך כמות שאת, ולהבין שאת בסדר גמור כמות שאת.
ואז, ממקום רגוע יותר, תוכלי להחליט לשנות התנהגויות שאת מבינה שלא לוקחות אותך למקום עדיף. אבל קודם כל להרגיע את עצמך ולוותר על השוואות לאחרים.
את מבינה היטב שעלייך לשאוף למקום שבו תפנימי שהמדריך סתם אחד, וזה מצוין שאת מבינה את זה. אבל גם צריך להבין שכרגע את לא שם, וכרגע את כאובה נורא, וזה בסדר להיות מה שאת כרגע, ולהחליף מכון כושר.
מבטיחה לך שאם תביני את עצמך גם במקום הזה שאת כרגע בו, ולא במקום שאת שואפת אליו שעדיין לא הגעת אליו - לאט לאט תגיעי למקומות הפנימיים שאת שואפת אליהם.
אז תמשיכי לשתף פה בחוויות האלה, זה מצוין לחפור, ובכל שיתוף ושיתוף תתרגלי לקלוט את החשיבה שמקבלת את עצמך, כמו ששיקפתי לך בתגובה הזו.