איך מתמודדים ??

Rona30

New member
איך מתמודדים ??

שלום הייתי מעוניינת לדעת איך מתמודדים עם תופעות הלוואי של התרופה, אני מאובחנת כ- ADD ונוטלת ריטלין לשיפור הריכוז . כשהשפעת התרופה פגה קיימת הרגשה כללית לא נוחה של חוסר שקט ומצב רוח ירוד :( יש אפשרות לטפל בנושא ? תודה,רונה.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

התופעה שאת מציינת נקראת "ריבאונד" וניתן להתגבר אם לקראת תום השפעת הריטלין את לוקחת עוד חצי מנה.

Rona30

New member
דליה תודה !! ואגב

נראה לי שחל שיפור בתחושת אי בשקט( ועל כך אודה לך!! ) ואגב,הרופא שלי (ניאורולוג..) לא ידע לתת לי את התשובה שלך עוד שאלה קטנה, שמעתי שהמינון המירבי למבוגר הוא 60 מ"ג. זה נכון ?

זהבה נ

New member
בכל מקרה של שינויי במינון חשוב לערב

ולהתייעץ שוב עם הרופא שהמליץ על התרופה. דליה צודקת, בהתמודדות עם נושא הריבאונד, אז בדרך כלל צריך שינויי מינון, אבל חשוב לשוב ולהתייעץ עם הרופא ואולי הוא ימליץ על טיפול אחר ללא תופעת ריבאונד. בהצלחה, אל תשכחי לחזור ולעדכן אותנו.

zivadina

New member
יש אנשים שנטילת

ריטלין sr מנעה מהם את תחושת ה"ריבאונד". אצלי זה כך. בכל מקרה, להתייעץ תמיד עם הנוירולוג, ואם אין לו הצעות לשיפור, להחליף לנוירולוג מעודכן יותר, ולא חסרים כאלה בקופות החולים עצמן. מותר לך ללכת לנוירולוג מסניף אחר, או לאחד שעובד כעצמאי עם הקופה. בהצלחה

תסמונת הריבאונד

היא לא רק עניין של מינון היא גם עניין של תחושה אישית ותסכול. צריך לזכור שפתאום אחרי שהיו לנו כמה שעות קלות יותר וממוקדות יותר פתאום השפעת הכדור חולפת ושוב מתמודדים עם הקשיים, זה מעכיר את מצב הרוח ובמקרים מסוימים אף מרגיז. גם אני כמו זהבה חושבת שלא כדאי להתעסק יותר מדי עם המינון ללא התייעצות עם רופא. אם את מרגישה שהנאורולוג שלך לא ממש מתואם עם הציפיות שלך אולי כדי לפנות לנאורופיסיכאטר שבהסמכתו אמור לדעת מה לעשות עם מקרים כאלה.

למעלה