איך מתמודדים עם ?

• פותח הנושא mwc
  • פורסם בתאריך

lost insight

New member
אקהרט ושארמה באותו משפט?

האם יש אנשים שלא סובלים?

עבור הרוב המוחלט של האנשים, סבל או הנאה קשורים ליכולת שלהם לזכות בנסיבות שנחשבות בעיניהם לרצויות. האנשים שאתה מדבר עליהם ניחנו בכישרון לסדר את הנסיבות האלה, וזה מספיק להם, הם מרוצים. אם מסיבה כלשהי הנסיבות ישתבשו ללא תקנה, גם הם יעומתו עם סבל. האם בינתיים הם סובלים? יש סוגים שונים של סבל. יש סבל דק שנובע מהעובדה שהכל משתנה, שהכל חולף, שלשום דבר אין קיום או משמעות בפני עצמו. לא כל אדם רגיש מספיק כדי לחוות את אי-הנחת הזו, ולכן בהחלט יש אנשים שיצהירו שהם לא סובלים כלל, מבלי לדעת שאפשר לסבול עוד פחות
. ולעניין שמציק לך: נשמע לי שאתה חושש שהחיפוש הרוחני שלך הוא בסך הכל חיפוש אחר נחמה ואות לכישלון שלך בעולם החומרי. גם אם כרגע יש לך סיבות להרגיש שאתה לא מספיק מוצלח בעולם החומרי, נסה להזכר בעבר: האם היו זמנים שבהם הצלחת, ובכל זאת הרגשת סוג כלשהו של חוסר סיפוק? אם כן כנראה שהבנת שהעיסוק במדדים חיצוניים של הצלחה והגשמה לא יביא אושר. זה שאתה היחיד בסביבתך שרוצה חיים רוחניים זה דבר שיכול להיות זמני. אם תחפש, תוכל למצוא אנשים שיחלקו איתך נקודת מבט דומה לשלך, ויוכלו לספק לך תמיכה מול סביבה שגישה רוחנית זרה לה.

אינקה

New member
מתמודדים עם זה ככה:

א. מבינים שיתכן שהדימוי החיצוני שגוי ואין לך דרך לאמוד סבל של אחרים. יתכן שאתם "משדרים" על גלים מקבילים ואינך רגיש לסבל שלהם. ב. מבינים שאתה זה אתה והם זה הם. נמנעים מהשוואות. ג. כשרואים מישהו שלא סובל (או סובל פחות) מנסים ללמוד ממנו את הגישה שמאפשרת לו זאת. מכל אחד יש מה ללמוד.

aladin16

New member
דימוי חיצוני

ייתכן מאוד שהרבה אנשים "מצליחים" בעצם סובלים הרבה יותר ממך כי הם כל הזמן במתח שאולי מחר הם כבר לא יהיו מצליחים או שיהיה מישהו שיצליח יותר מהם, ומעבר לזה הם מאוד מודאגים מזה שיגלו שהם גם סובלים. ככה שגם הפער בין דימוי חיצוני לבין מה שבפנים יכול להיות מקור ללא מעט סבל גם אם לא רואים אותו.

mwc

New member
תודה רבה לכולכם, ובקשר לשארמה!;

אז כן באיזשהי צורה לא שמתי לב שמה ששארמה מדבר זה מאד נחמד , אבל מבחינה של השפעה יש לזה אותו אורך חיים של אקמול, ואם השרשרת ספרים הזאת הייתה נמשכת זה היה "הנזיר שהפסיד בווגאס" מצד שני אתם חייבים לראות אותו בתור קרש קפיצה לאנשים כמוני שאחרי שקוראים אותו מחפשים משהו קצת יותר גבוה :)

קמהדנו

New member
ברור

לא רק קרש קפיצה (נקווה שלא לקרקעית הבריכה) אלא גם פלטפורמה להארה שלמה. מה אנחנו יודעים על ההשפעה על כל קורא וקוראת? עוד כמה כותרים עתידיים הנזיר שמכר את המניות ביום הכניסה הקרקעית הנזיר שנפל מכל המדרגות בהר הקדוש הנזיר שהזיז את הגבינה שלי הנזיר במכון עיסוי בנגקוקי

alissa

New member
וגם

הנזיר שמכר את הפרארי שלו וקנה פנטהאוז המשקיף לסנטרל פארק, יאכטה ונדל"ן במזרח אירופה.

אני דווקא לא ממהר לזלזל בשארמה

זוהרן של פניניו המוסתרות היטב בתוך עיסת הניו-אייג' שלו תלכודנה את עיניו של הקורא, באם יהיה סבלני וסובלני.

יפה אמרת, יקירי

ובכלל, לא הייתי ממהרת לזלזל בשום דבר אשר גורם לאדם להרהר בכיוון רוחני. ייתכן שמדובר רק בנקודת מוצא ולא בדרך מלאה וסדורה, אבל גם נקודות מוצא כבודן במקומן מונח.

lost insight

New member
אוקיי :)

מקובל, אבל מעכשיו אתה צריך להיזהר כי זה מונצח בפורום...

למעלה