איך מתמודדים עם ?

• פותח הנושא mwc
  • פורסם בתאריך

mwc

New member
איך מתמודדים עם ?

איך מתמודדים עם זה שיש אנשים ביקום שנראה שהם לא צריכים שום עזרה רוחנית וזה נראה שהם לא סובלים אלא לעיתים נדירות בגלל שהם מתכננים את הזמן שלהם בצורה כזאת מדוייקת ואיכשהו רק דברים קטנים לא מסתדרים, ואפילו אם כן הם מחליקים אתזה וממשיכים הלאה. האם קיומם של אנשים אלה מטיל ספק בסבל הנובע מהאגו? האם זה אומר שהאגו הוא מושא לסבל רק לאלו אשר לא יודעים לנהל את החיים שלהם כמו שצריך ? אני שואל את זה בגלל שאני אישית מרגיש לא שלם עם זה ואפילו קצת מציק לי שאני היחיד בסביבתי שרוצה חיים רוחניים , זה גורם לי לחשוב האם אני רוצה את החיים האלה מפני שאחרים מצליחים יותר ממני , או שבאמת זאת הרגשה פנימית בלי קשר.. האם יש דרך לפתור את הסוגייה?

לקשמי

New member
מאיפה אתה יודע שהם לא סובלים?

יש אנשים שאפילו הם עצמם לא מודעים לסבל שלהם. וזה בעצם הסבל הכי נורא. סבל שנובע מהמחשבה על כך שזה כל מה שיש, שאין משהו אחר. לגבי תחושת ה"בדידות" שלך, שאתה מרגיש שאתה היחיד בסביבה שלך שמתעניין ברוחניות, אתה יודע, רוחניות אמיתית באה מתוך בחירה. חופש הבחירה הוא הבסיס לדרך רוחנית. אי אפשר לכפות אותה על מי שלא מעוניין בה. חלק מההתפתחות הרוחנית היא גם לקבל את זה שלא כולם יילכו בדרך רוחנית כלשהי, אהבה אמיתית היא גם לתת חופש לסובבים אותך, לעשות את בחירותיהם בעצמם. לקבל את זה ולהיות שלם עם הדברים.

תאוריית גלגול הנשמות מסבירה שמי ש

שנולד מושלם ונהנה מהחיים החומריים, זה כי בגלגול הקודם הנשמה סבלה, עברה עבודה רוחנית וכך טיפסה בפרמידת גלגול הנשמות לחיים טובים יותר בגלגול הבא. אז כדי לא להתגלגל שוב למטה בגלגול הבא אדם מושלם בחיים החומריים צריך להמשיך ``לעבוד רוחנית`` כדי לצאת מפרמידת האדם האנושי והנשמה תעבור בגלגול הבא, לא לגוף אדם אלא לדבר עליון יותר. . . המוארים שואפים להשיג זאת ולהפוך בגלגול הבא לישות אחרת, לא אדם, לא אלוהים, יש גם דרגת ביניים . . . אז מי ש``מסודר`` בעולם החומרי ויזניח את ההתפתחות הרוחנית, סופה של נשמתו להתגלגל מטה, אולי לאדם שיסבול . . .ואז יצטרך שוב לטפס ב``עבודה רוחנית``+ לשאול שאלות בפורום מדיטציה באתר ``תפוז`` שבאינטרנט . . .האמת שאני לא למדתי את תאוריות גלגול הנשמות אז סתם זרקתי תשובה. עוגי :)

קמהדנו

New member
התאוריה

מלאת חורים יותר מגבינה שוויצרית או הסכם אוסלו
עדיין אני תוהה מה עוללתי בגלגול הקודם שהביא אותי לנהל פורום מדיטציה?

Mist2

New member
הסיבה לכניסתך לעולם רוחני,

לא ממש חשובה, העיקר שדבר מה גורם לך להכנס לעולם הזה! הרגשות פנימיות....אף אחד לא אמר שצריך להאמין להרגשות פנימיות, צריך לראות אותם. השאלה מה הוא רוחני בעיניך? בזמן הזה כל כך הרבה דברים נקראים "רוחני" שאין להם שום קשר לרוחניות, ואפילו לרוב נוגדים לרוחניות. הרבה אנשים עוסקים בדברים מזוייפים אלו וטופחים לעצמם על השכם, באומרם לעצמם, כל הכבוד לי, אני רוחני, זאת אומרת טוב יותר מאחרים...וכך הם מתים.

mwc

New member
לרוב

אני נתקל בויכוחים בנוגע לרוחניות ,מאנשים שמאמינים שמהות הקיום שלנו זה לפתח את עצמנו אך ורק דרך החומר.. וזה פשוט מביא אותי למצב שאני כבר לא בטוח אם אני רוחני מטבעי, או סתם אחד שנתפס בזמן דכאון עם ספרים של רובין שארמה ואקהרט טול...

קמהדנו

New member
ורוחניות בשבילך היא?

חחח תפסו אותך על חם עם רובין שארמה ואקהרט
משולש רומנטי
זאת בריחה בשבילך ממציאות קשה?

קמהדנו

New member
למעשה

המקור לסבל הוא לא תפיסה מוטעית של האדם את עצמו, גם לא מצבו העיוור הבסיסי של האדם שקודם לתפיסה המוטעית את עצמו המקור לסבל הוא שארמה!

lost insight

New member
אם לדייק

שארמה הוא הסיבה לבורות, ובורות היא הסיבה לסבל (אבל זה טרנזיטיבי)

alissa

New member
אז יש לו גם שווארמה

ואני לא מזלזלת בשווארמה ששארמה עשה מכל התורות הרוחניות. פשוט עשו את זה לפניו, ויותר טוב. בגדול זהו ספר שנכתב להמונים וככזה הוא די מספק את הסחורה, פחות או יותר. אז מי שאוהב שווארמה לבריאות. מי שמסתפק בשווארמה עם השומן, הכולסטרול ושאריות מגובבות של כל מיני חיות מתות, תופעות הלוואי הפיזיות והרוחניות, לא יאחרו להגיע.

lost insight

New member
לגבי שארמה

קראתי את "הנזיר שמכר את הפרארי" וגם ראיתי "סאסטנג" שלו בטלוויזיה. יש שם עצות טובות לחיים, וחשיבה חיובית....אבל אני לא זוכר משהו רוחני אמיתי. אז לא הייתי קורא לו אפילו שווארמה רוחנית. הוא הקולה ששותים ביחד עם השווארמה. מרענן מהכבדות של השווארמה, אבל בלי שום בשר.

קמהדנו

New member
הוא

החמוצים הכבושים שלפני המנה, שמבקשים אותם בצלוחית פלסטיק קטנה, כמו כרוב, כרובית וגזר כבושים בחומץ

alissa

New member
מה פתאום../images/Emo151.gif

הוא המפיות הדקיקות, הזולות האלה שבתוך הדיספנסרים של קוקה קולה, בכל דוכן שווארמה מצוי.

למעלה