איך מתמודדים עם קנאה?

איך מתמודדים עם קנאה?

ככל שאני ניקשרת אליה יותר כך אני מקנאה לה יותר ואני יוצאת מדעתי כשהיא משוחחת וצוחקת עם נשים אחרות אך כל זה בתוכי מכרסם בי ואוכל לאט לאט ... פוחדת לאבד אותה לטובת אחרת , אפילו שאני היחידה שגרמה לה לתחושות כאלו . סליחה שזה לא קשור למהות הפורום , לצערי לא מצאתי לי מלכה לשרת נאמנה , להיפך היא גם כמוני נועדה לפנק ולשרת ואנחנו "במלחמה" סמוייה מי תעניק לשנייה יותר . כמו מיפגש בין שתי שפחות .
, נכון שחלמתי לאשה נסיכה מפונקת שתשלוט בי אך כניראה החיים זורמים לכיוונים שונים . ... אני מתענה ונהנית באותה מידה ... זרמים של צמרמורת והנאה חולפים בי כשאני נזכרת שהיא שלי
אך גם צמרמורות פחד וקנאה שמא כל זה ייעלם והיא תלך לאחרת במקומי . .... האם אתם קנאים לבת הזוג שלכם\ן? ואם כן איך אתם מתמודדים עם זה? לפעמים זה ממש מדיר שינה מעיניי ואני מתוחה ולא מרוכזת בדבר . אשמח לשמוע דעתכם תודה

וואלה שאלה מצוינת../images/Emo70.gif

קנאה היא רגש חזק מאד. אבל אם אינך רוצה לאבד אותה תצטרכי לשלוט בקנאה שלך. ללמוד לסמוך עליה, לבנות אמון ולדעת שהיא שלך כמו שאת שלה ומותר לה לדבר עם אחרות ועם אחרים וזה לא אומר שהיא בוגדת בך. אני בהחלט מקנאה לבן הזוג שלי, אבל לא אצא מדעתי כשאראה שהוא מדבר עם אישה אחרת. אני סומכת עליו ומאמינה לו כשהוא אומר שאוהב אותי. שאלי את עצמך, מדוע אינך סומכת עליה? מדוע אינך מאמינה כשהיא אומרת לך שאת האישה שלה? ואם את אינך מאמינה לה, מדוע שהיא תאמין לך? אני יודעת שאלו שאלות בוטות, אין לי כוונה לפגוע, אלא רק לחדד את המקום ממנו נובעות שאלות כאלו. אני לא חושבת שאת צריכה להיות שאננה, אבל כל עוד את מרגישה שהיא אוהבת אותך, סמכי עליה שהיא נאמנה לך ואוהבת אותך בדיוק כמו שאת אוהבת אותה ונאמנה לה. ותרי על החשדנות, חשדנות יוצרת אצלך "סרטים" בראש ואז נבנים כעסים וטינות שאין להם בעצם שום בסיס עובדתי. אישית אני חושבת שלא היה מזיק טיפול מקצועי, כי באמת לא קל להתמודד עם קנאה. (אוי ואבוי לי אני מתחילה להישמע כמו ורדה רזיאל-ז'קונט...)

תודה פומלית../images/Emo23.gif

אתאפק בכל כוחי לא לתת לזה להשפיע עליי ובמיוחד על מערכת היחסים שעדיין בחיתוליה (תרתי משמע) ולא כי בחיתולים עסקינן אלא כי שתינו בהתחלה גם מבחינת אהבה וגם מבחינת המצב החדש אליה נקלעה
.. תמיד הייתי קנאית , תכונה שלילית שאני חייבת להיחלץ ממנה
אולי כי נבגדתי מספיק פעמים בעברי ... חרדת נטישה . ובקשר לורדהלה - אשה מצחיקה ללא ספק
מאז שנכנסה לחיינו הרבה גברים נראו זרוקים ברחובות לאחר שזו קבעה לנשים שונות ואני מצטטת : " תזזזזזזרקי אותו "
נפתח מועדון חדש מ.ג.נ - מועדון גברים ניזרקים והם יוצאים במחאה מול בייתה של ורדה .

תבור.

New member
אבודה - סיפור אמיתי

פעם שמעתי מישהי מתקשרת לוורדה בקשר לבעיות לימודים/משמעת עם הבת !! שלה... וורדה שכנראה לא בדיוק הקשיבה ענתה לה בבטחון מלא ובהחלטיות (כן ניחשת) תזרקי אותו תזרקי אותו... מיותר לציין שהאמא הייתה המומה.

נזכרתי בסיפור קטן

ילד אחד מצא ציפור. ציפור יפהפיה. ממש מדהימה. היא היתה פצועה והוא טיפל בה. הציפור החזירה לו יחס וניקרה בחביבות את ידו כשהאכיל אותה ולאט לאט התחזקה והחלה לשיר. הילד חשש שהנה היא פורשת כנפיים ועפה לה לחבריה הציפורים והחליט להשאיר אותה אחוזה בידו. הוא החזיק אותה בתוך האגרוף שלו וככל שעבר הזמן הוא פחד יותר לאבד את הציפור המופלאה שלו ורק החזיק בה יותר ויותר חזק. עד שיום אחד הרגיש שהציפור חדלה לנסות להשתחרר מהאגרוף שלו וחשב לעצמו "זהו, עכשיו היא התרגלה אלי ולא תנסה לברוח ממני", הוא פתח את כף היד שלו וראה שהציפור מתה. לא מנסה להפחיד אותך, רק להסביר שכשחונקים מישהו (גם אם זה בא מתוך רגש של אהבה) הוא נחנק. ואם הוא לא נחנק- זה רק מפני שהוא הצליח לברוח בכל זאת - אל תבריחי אותה, עבדי על עצמך, דאגי לטפל בבעית הקנאה כי היא יכולה להרוס את האהבה בקלות. שולחת לך חיבוק גדול

princeOFdream

New member
מממ...

שאלה מעניינת. אבל כדי להבהיר משהו חשוב לי לשאל אותך שאלה. מתי את מקנאת לחברה המדוברת שלך? כשהיא מדברת עם אחרת? כשהיא לא איתך? או כאשר היא מתגופפת עם אחר או אחרת? אם מדובר בשתי האופציות הראשונות, אז אני לא רואה בכך שום הצדקה משום שזה רחוק מלהיות משהו שמצדיק קנאה כלשהי שהרי אלו דברים שקשורים כבר בחייה האישיים של חברתך ואסור לך לפגוע בהם בשום מחיר ואין הצדקה לכך גם-ככה אם את מאמינה בה. אבל אם מדובר באופציה השלישית אז אני אפילו מצטרף אליך, כאשר זה קרה לי עם בנות זוג זה בהחלט פגע ביחסים בנינו אבל אני רואה את זה מוצדק ולא שלילי.

Pixy led

New member
ולפעמים אני חושבת...

למה, בעצם, מונוגמיה? כמו שיש אנשים שמאמינים במערכות-יחסים פתוחות מבחינה פיסית (כלומר, אפשר לשכב עם מי שרוצים), למה אנחנו לא מאמינים במערכות-יחסים פתוחות מבחינה רגשית? למה אפשר לאהוב יותר מידיד אחד, אבל אסור יותר מחבר אחד? או אולי למונוגמיה יש תפקיד מהותי, בכל זאת? איזשהו איזון שאין להפר? אני לא יודעת, זה מעסיק אותי בחודשים האחרונים. למרות שאני כן קנאית מדי מכדי להיות במערכת-יחסים פתוחה לחלוטין.

Pixy led

New member
יכול להיות,

אבל הרעיון לא מושך אותי, כרגע. יכול להיות גם שאם הייתי מחליטה להיות שפחה לשני אדונים, הרגשת הבעלות של האדון עליי היתה נפגמת, מבחינתי, ולכן הייתי מחליטה לדבוק רק באחד. או שהייתי מרגישה מספיק "שייכת" אצל כל אחד מהם, כך שזה לא היה משנה. אבל מכל מקום, כרגע קשר רגשי עם יותר מאדם אחד נראה לי כעניין בעייתי, כפי שכבר ציינתי בהודעה הקודמת. לגבי קשר פיסי, אני לא בטוחה, כי הוא עשוי לגרור קשר רגשי (בייחוד בגילי, אני חושבת), וגם כי לא ניסיתי. ושוב - יכול להיות שיש למונוגמיה חשיבות באיזשהו איזון? שאהבה מטופחת בצורה הטובה ביותר בשניים? היים יכולה להיות מערכת-יחסים רגשית-רומנטית וגם פיסית בין שלושה אנשים? אני לא יודעת. אבל אלו הן שאלות שמעניינות אותי.

Z o d i a c

New member
כשזה מגיע לזוגיות פתוחה

ונתקלתי בלא מעט זוגות שמנהלים את חייהם כך, אין לי בעיה עם זה. נכון שבשלב זה אני לא רואה אותי ואת הפודינג שלי
עוברים לזוגיות פתוחה, רוצה אותו רק לעצמי וכנ"ל הוא אותי. אבל זה עדכני להיום, לעכשיו, להרגע. אולי אחרי מספר שנים ביחד נחשוב אחרת, אי אפשר לדעת.

xanadu

New member
../images/Emo32.gif ג'יז..... אתה דביק

עוד מעט נידבק פה כולנו לרצפה מהשמאלץ שאתה מטפטף... אבל מפרגנות

אייבורי

New member
רגע פיספסתי משהו

מי זה הפודינג ? מה קרה להוא שאהבת שגר רחוק ? אהלוווו אני לבד בבית

Z o d i a c

New member
רואים שאתה לא קורא הודעות שלי

עד הסוף אייבורי
אני רואה את זה בחומרה
ההוא שגר רחוק עדיין גר רחוק, ואינו נמצא בחיי, גם השחקן שהגיע אחריו נעלם. פודינג
הוא אהבה ישנה שלי, מלפני 4 שנים, שבאופן לא צפוי חזרה לחיי.

Z o d i a c

New member
שמעת פודינג??

אם אני נושך זה כי אמרו לי וכי אתה טעים! אז תפסיק להתלונן!

curiouser

New member
להפך!!!

לך על זה תוש. נשיכות זה כיף, תלוי איפה כמובן... יש מקומות שהשיניים שפוט לא מיטיבות איתם.

princeOFdream

New member
לפיקסי וזודיאק:

חבר 'ה, אני לא בעד מונוגמיה! לא פיסית, לא מנטאלית, לא רגשית ולא בטיח. :-> אני לא מוכן לחלוק את זוגתי עם מישהו אחר זה פשוט מאד ולא עומד להשתנות.

Z o d i a c

New member
אני חושב שפומלית נסחה זאת

הכי טוב. קנאה היא רגש רומנטי ויפה במינון מאוד מאוד נמוך. כשקצת חורגים מגבולותיו היא הופכת להיות ירוקה ומכוערת. יש לך בת זוג שאוהבת אותך, נאמנה רק לך, מה את דואגת? אז היא מדברת עם נשים אחרות, אז מה? איתך היא הולכת לישון בלילה לא עם אף אחת אחרת, אז מה הלחץ?

למעלה