איך מתחתנים?

Capelli Neri

New member
איך מתחתנים?

היי, אני ובן זוגי החלטנו להתחתן, כנראה במאי. לי לא חשובים הנישואין וגם לא הטקס הדתי, אבל לו כן, במידה מסוימת. איך אפשר להתחתן בארץ טקס שבו: 1. הנישואים יהיו מוכרים על-ידי המדינה 2. הרב יבוא אלינו לחתונה והטקס יתקיים שם, לא במקום אחר 3. שיהיה מינימום של עניין דתי מלבד הטקס - לימודים, מקווה וכו', ושהרב יכבד את החילוניות שלנו ויתמקד ביופי של הברכה ושל הטקסט, לא יותר. הבנתי שיש את האפשרות של רבני צהר - אבל ממה שכתוב במאמרי הפורום, צריך להגיע ללוד כדי להתחתן? בקיצור, איך עושים טקס צנוע, עם ברכות וכו', אבל עם הפשטה מכל ה"מסביב" של השירים וכו' - בקיצור, משהו שמתאים לזוג חילוני מבית אתאיסטי?? לא אכפת לי לטבול במקווה, אני אפילו מוכנה לקחת את זה כחוויה אנתרופולוגית, אבל אני לא מתחברת לכל מה שמסביב, אז איך עושים את זה באופן צנוע ונקי? תודה מראש!

moshavnikit

New member
היי,

האמת היא שזה לא כ"כ מסובך מה שאת מחפשת, במיוחד כשלא איכפת לך לטבול במקווה (כי בד"כ זה המכשול הכי גדול אצל חילונים). אם תפרטי באיזה איזור את מחפשת רב אז אולי יוכלו להמליץ לך על רבנים ספציפיים.. אני יכולה להגיד שרבנויות (ככה אומרים רבנות ברבים?) נעימות יותר לחילונים הן רבנויות של מועצות איזוריות של מושבים וקיבוצים. אם את או בן זוגך רשומים גרים במושב או קיבוץ אז בתור התחלה יהיה לכם פשוט נעים יותר לגשת לרבנות כזו.

Capelli Neri

New member
תודה

את בהחלט מעודדת אותי. אני מירושלים - מתארת לעצמי שרבנות נעימה זאת לא :)

AandL1

New member
צהר

אין לי הרבה ידע בקשר לזה אבל אני כן יכולה להגיד לך שאת לא צריכה להתחתן בשום לוד בשביל שרב שלהם יחתן אותך. את כן צריכה להירשם לנישואים אצלם (באזור שדה התעופה) ואת מתחתנת בכל מקום שתרצי בארץ. אין קשר בין המקום בו פותחים תיק נישואין למקום הפיזי בו מתחתנים. לדוגמא: אני פתחתי תיק בקריית אונו ואני מתחתנת ביפו. http://www.tzohar-rishum.org.il/faq.asp זה לינק שמכיל את כל המידע. לא הבנתי את השאלה השנייה שלך - מה ז"א שהרב יבוא אליכם והטקס יתקיים שם? איפה עוד אפשר לקיים טקס חוץ מבמקום בו אתם נישאים? בלי קשר לכל זה, יש הרבה רבנים ליברלים שיתנו לכם להגיד דברים מרחשי לבכם ואפילו תוכלי להעניק לבחיר לבך טבעת. את פשוט צריכה לחפש אותם לפי המלצות של חברים או כאן בפורום.

Capelli Neri

New member
התכוונתי

לכך שהטקס ומסיבת החתונה יתקיימו ביחד. ושהרב יגיע למקום בו אנחנו מקיימים את המסיבה. תודה רבה, אני אבדוק את הקישור!

AandL1

New member
כל עוד תעשו את המסיבה במקום כשר

הרב יגיע לאן שתגידו. אם אתם רוצים לחגוג במקום לא כשר, אתם תצטרכו לערוך את החופה במקום אחר כשר.

Capelli Neri

New member
מקום כשר

מה זה אומר? זה הולך להיות בחצר של ההורים שלי - זה בסדר? מתחת לכיפת השמיים...

Tipmara

New member
אופציה חילופית

אפשרות נוספת, אם את אכן מעוניינת לבטל את המעורבות (לפני הנישואים ובמקרה של פרידה) של הרבנות בחייך, היא להכריז על היותך "ידועה בציבור". אני ובן זוגי בחרנו באופציה הזו מכיוון שאנו מתנגדים נחרצות לאפשרות שנהיה בעמדה בה בית דין רבני כלשהו יכול להכריע על סוגיות משמעותיות בחיינו. בנוסף, אנו לא מרגישים שטקס הנישואים האורתודוכסי (על כל הכרוך בו מסביב - מקווה, הדרכת כלה וכו') מדבר אלינו. שנינו אתאיסטים (ואני די אלרגית לטקסים מסוג כלשהו אם להודות על האמת). מעמד מוצהר של ידועים בציבור מוכר על ידי המדינה כשווה זכויות לזה של נשואים וניתן לחתום על כרטיס של משפחה חדשה שמצמצם בירוקרטיות. כמובן שהמעמד כולו גמיש הרבה יותר מזה של נשואים מכיוון שאת עורכת את הסכם הזוגיות כך שישקף את מה שאת ובן זוגך בוחרים לצקת לתוך המעמד שלכם. לזה תוכלו לצוות טקס רפורמי שיספק את רצונו של בן זוגך ושניתן להתאמה מאד גמישה לרעיונות של שני בני הזוג לגבי הדת.

adush21

New member
עוד הסבר על צהר

קודם כל, את לא חייבת לפתוח אצלם תיק אלא יכולה לעשות זאת ברבנות באזור מגורייך. צהר "ישדכו" לך רב, ואם תרצי גם הדרכת כלות, שגרים באזורך ויוכלו להגיע למקום האירוע בתאריך שקבעת. כל שאת צריכה לעשות הוא למלא את רצונותייך באתר שלהם ולשלם 180 ש"ח דמי הרשמה. היתרון בצהר זה שהם פתוחים ולא מעיקים מבחינה דתית. אם תרצו תוכלו להפגש עם הרב רק ביום האירוע, ופשוט לתאם טלפונית פרטי הגעה ותשלום נסיעות. לנו היה חשוב להיפגש עם הרב כך שיצא לנו 2 פגישות איתו, שתיהן באורך של כשעה. לגבי הדרכת כלות, נפגשתי עם מישהי מקסימה לפחות משעה באווירה נינוחה ביותר. חברה שלי נפגשה עם מישהי לפגישה קצרה גם כן, אליה היא הביאה גם את החתן. אז כן, זה טקס אורתודוקסי, אבל אם זה מה שאתם מחפשים אפשר לעשות את זה קליל ועם מינימום מעורבות. אופציה נוספת זה טקס קונסרבטיבי, הילכתי גם כן, ומחסר את הדרכת הכלות. החתונה תרשם בארץ רק אם תתחתנו בנוסף בחו"ל או ברבנות. וזה גם קצת יותר יקר. לבחירתכם. ומזל טוב!

Capelli Neri

New member
תודה

מה זה הדרכת כלות? האם זה הכרחי על מנת שהרבנות תכיר בנישואין? איפה נכנס הקטע של המקווה ואיפה אני עושה אותו? תודה!

adush21

New member
לשאלותייך

לפי הסדר - הדרכת כלות זה מפגש עם אישה (דתיה) שמסבירה לך על הלכות המקווה. אם נפלת על מישהי קשה (ולעניות דעתי הקשות ברבנות) היא גם תסביר לך על יחסי אישות (להלן סקס, נושא שכמובן מעולם לא התנסת בו) ועל כבוד הגבר (כשבעלך מגיע קבלי את פניו בחיוך ועם ארוחה חמה בתנור). אבל כפי שאמרתי, עד כמה שידוע לי ומניסיוני האישי בצהר הם על הכיפאק. מהיר וחסר כאבים. את צריכה לתת אישור על הדרכת כלות לרבנות. כן, זה הכרחי בחתונה אורתודוקסית. מקווה יש לעשות לרוב יום לפני החתונה (שמעתי שבת"א זה יומיים לפני אך תתקן אותי מי שיודעת). מקווה יש לעשות בעיר מגורייך תוך תיאום מראש - חשוב שתהי הראשונה בכל זאת, כלה. בזה עדין לא התנסתי, אך לפי מה שמספרים זה לא ביג דיל. מתקלחים, טובלים ויוצאים. נסי לחשוב על זה כעל עוד
ברשימה

למעלה