איך מתחתנים

גוזל

New member
איך מתחתנים../images/Emo53.gif

שאלה שיושבת לי על הפרק פשוט הכיוון החדש -ישן שלי בחיים הוא כזה שאני לא יודע איך להזיז דברים בנושא שידוך? ממש לא מתאים לי אז מה כן? האם יש כן מישהו שעבר את השלב הזה? יענו התחתן לאחר שהיה יצוא בשאלה לא מתכווין למי שהיה נשאוי בתור חרדי

יש לי זמן

מה שאין לי זה נסיון ובכל זאת, באופן כללי אוכל לומר לך, שאם הודעתך כאן היא קצה הקרחון של רצונך להתחתן חתֹן תתחתן.

R a c h e

New member
אין לי מושג../images/Emo4.gif

שנים חיפשתי את התשובה לשאלה, עכשיו זה כבר מזמן לא חשוב לי.... אם תחכה מספיק, גם לך זה יעבור....

השאלה היא לא איך

השאלה היא למה לעזאזל אתה רוצה להתחתן??? רע לך בחיים? תעשה דברים מעניינים, תפגוש אנשים, תטייל. חתונה זה לא דבר טוב. למעשה חתונה היא טקס סיום של תהליך (כל טקס טוב הוא סיום של תהליך, קח למשל את היומולדת שלך, אתה נולד, חי שנה אבל רק בסיום השנה אתה חוגג יומולדת.). נניח לרגע שאתה רוצה להתחתן, רשום זאת כתחילת התהליך. וכמו כל תהליך זה תהליך ארוך, יקח לך זמן למצוא מישהי ויקח לך עוד יותר זמן למצוא את המישהי הנכונה. המקומות הטובים ביותר למצוא את האחת הם מקום העבודה או מקומות בילוי קבועים והכרות מתמשכת עם אנשים. אבל בכל מקרה אני לא ממליצה להתחתן למעשה, אני ממליצה שלא להתחתן, כי אם עכשיו אתה חושב שרע לך כשאתה לבד, תאמין לי (או לא) אחר כך יהיה לך רע כפול, גם כי אתה לבד (אתה תמיד לבד) וגם כי אתה ביחד, כי גם לה, תאמין לי (או לא) יהיה רע. כל דברים שהאלה שרע לך בגללם, ימשיכו להתקיים תמיד. הדרך היחידה לגרום לך להרגיש טוב, זה למצוא תחומי עניין ולהיות שלם עם עצמך. הפרדוקס הוא, שברגע שאתה שלם עם עצמך וכבר לא מחפש את החצי השני, החצי השני יופיע במלוא הדרו. ומכיוון שאתה שלם עם עצמך תרגיש נוח מספיק בכדי להתחתן (וזאת טעות חייך). >ספל חמאה נגנבת מהאירוניה<

גוזל

New member
לא הבנתי את השאלה

מהז'תומרת למה להתחתן? לא מגיע לי משפחה אז מה אם אני מחוץ למסגרת החרא דית אני צריך לזרוק את כל הערכים היפים שקיבלתי בחיים? נכון שקשה בחיים יותר מאחרים אבל צריך למצוא דרך להתמודד איתם

ברוריה2

New member
ככה

למה מגיעה לך משפחה? איך המושג "מגיע" קשור לכאן כאילו חתונה ומשפחה זה איזו מתנה או זכות. ולמה דוקא ערכי המשפחה בפרשנות החרדית כל כך יפים בעיניך? אולי זה שהחתונה שם היא בעצם הבאת שפחה הביתה? מותק, תתחתן ושיהיה לך לבריאות אם זה מה שאתה חושב שיסדר לך את החיים.ושיהיה במזל טוב.

גוזל

New member
פרשנות חרא דית

למה הפרשנות החרא דית אני יהודי וזה מה שמדבר אלי אני לא נולדתי פונוביץ או בווהלין אבותי באו מעירק או יותר נכון מאור כשדים אז למה שאני אוותר על דברים יפים

יותר מדי חרא,

או במילים אחרות שוב חרא, לא מבינה אותך, לא יודעת מה אתה שואל וגם אם אנסה להבין, אתה במילא לא תבין אותי. אז יאאלללה חרא.

almog4

New member
ארבע תשובות על

ארבע תשובות על "איך מתחתנים". (מהשניה ואילך - ברצינות). א. יש בדרום תל אביב איזה מקום אחד, לא חשוב הכתובת, שבו אפשר לקנות אישה מתאימה. כיום מה שהולך זה אישה מאוקריינה, אבל אפשר לבקש גם ממוצא אחר. ב. הולכים למקומות שבהם יש אנשים ונשים שיש להם מספיק משותף איתך (ללכת להתנדב ב"הלל" למשל זאת דוגמה טובה). שם משתדלים להיות "נחמדים", "בעלי הומור", "מעניינים", "חברותיים", "משכילים"** **אגב, המילה "משכילים" מזכירה לי משהו ששמעתי פעם בתוכנית ברדיו, שבה דיברו על מציאת בני זוג (אולי אצל ורדה רזיאל ז'קונט האגדית): "יש טענה, שבשביל להיות אדם מעניין ולסקרן אחרים צריך לשמוע בקביעות חדשות ולדעת על מה מדברים, לקרוא ספרים וכתבות אקטואליות בעיתונים, וגם לראות מידי פעם את הסרטים שעליהם מדברים לאחרונה. ...ובכן, הטענה הזאת נכונה" (עד כאן ההערה). א-קיצֵר, כדי להתחתן בשפה החילונית - אתה אמרו להיחשף לחֶבְרָה, להכיר מישהי מקסימה וחמודה, להיות מספיק מקסים לאורך זמן כדי שהיא תחשוב אותו דבר גם עליך, ואז לשאול אותה מה דעתה להתחתן. ג. הדרך השלישית "להתחתן" היא : להכיר אנשים ונשים דרך האינטרנט (ויש הרבה אתרים, אולי מישהו אחר ירצה לפרט). זה "חוסך" לך את השלב הבסיסי של "לצאת לחֶברה ולהתערבב", אבל עדיין עליך לעבוד קשה לצורך הקֶשֶר, כמו בתשובה הקודמת. ד. וכמו שהזכירו כאן - יש גם דרך רביעית: זה לגטימי גם לא להתחתן. בהצלחה, ובברכת "ונזכה לראות בנים"
דני

מה אתה מנפנף לי בערכים?

מכל הערכים בעולם דווקא על אלה נדלקת? ודווקא עכשיו? מה קרה? חסר ערכים בהישג יד? אתה יכול לזרוק, לכדרר, להתמסר, להעיף, לבעוט, אפילו לנפף - אלה הערכים שלך, תעשה בהם מה שאתה רוצה. ורק שיהיה לך ברור: הדבר היחיד שמגיע אליך מבלי שתנקוף אצבע הוא המוות. וזה בדרך כלל קורה מהר מהצפוי. (לפחות מנקודת המבט שלך) שום דבר אחר לא מגיע לך. מקסימום - אתה יכול להשיג דברים ע"י עבודה קשה. >ספל חמאה מאמינה בעבודה קשה<

כולם נגד? ../images/Emo143.gif

ואם זוג רוצה להביא ילדים לעולם, לא עדיף להתחתן בשביל הילדים? או שגם ילדים זה דבר רע?

לא צריך להתחתן בשביל ילדים

וילדים זה לא דבר רע, מה שרע זה תופעות הלוואי. >ספל חמאה דווקא בעד (ילדים, לא חתונה)<

למעלה