איך מתחילים?

איך מתחילים?

שלום לכל יוצרי המשחקים, אני מאוד מעוניינת (כבר שנים...) לבנות לעצמי משחק מחשב...זה סוג של חלום ילדות... הבעיה היא שאין לי שום ידע בתכנות ובבניית משחקים. אני יותר בקטע של לומדות ומשחקים חינוכיים (אבל גם משחקי קרבות ויריות יכול לבוא בחשבון...). אני רוצה לבנות את המשחקים לעצמי ולא כדי לשווק אותם. אשמח מאוד מאוד אם מישהו יוכל לתת לי המלצות כגון: איך מתחילים, מה צריך ללמוד, תוכנות שאיתן עובדים וכו'. תודה רבה!

tapas tapas

New member
את בטח מכירה את משחקי הפלאש?

יש הרבה משחקים נחמדים שעושים בפלאש, זה בעיקר בדו מימד. תחפשי בגוגל flash ותגיעי לאתר של adobe אני כבר מזמן לא נגעתי בפלאש אז אני לא בטוח מהי הגירסה המיקצועית שאת צריכה בשביל לפתח משחקים, או איך קוראים לה. אבל בעיקרון את יכולה לפתח משחקים בפלאש. כמובן שהמשחקים האלו יהיו בדרך כלל יותר פשוטים מהמשחקים היותר מוכרים שמיוצרים על ידי חברות גדולות. אבל אפשר ליצור עם זה הרבה דברים נחמדים ובטח שלומדות ומשחקים חינוכיים.

תודה רבה ומה עם visual basic

(היא אמורה להיות מותקנת במחשב?) וgame maker מה יותר טוב? (ואגב...כשארצה ליצור משחקים ברמות גבוהות יותר על מה אתם ממליצים?)

refish

New member
אני ממליץ להתחיל תיכנות מ...

אני ממליץ להתחיל תיכנות מVisual Basic את הבסיס לתכנות, לאחר מכן ללמוד על ממשק גרפי הנקרה directx 7 עדיף להתחיל מגירסה 7 של directX, גם יש ספר מצויין ללימוד הנקרא "visual basic עם directx 7 של - הוד עמי" ,כדי להתחיל ללמוד אני ממליץ על אתר שצרפתי לו לינק. לאחר מכן את עוברת ל++Visual c. היתרון בתיכנות אפשר להגיע לרמה יותר גבוה של משחקים מאשר מפלאש, גם מבחינת מהירות תגובת הממשק שונה מפלאש.

איך מתקינים ויזואל בייסיק?

חיפשתי את התוכנה במחשב שלי (כי משום מה הבנתי שהיא צריכה להיות שם.....או שלא...) ולא מצאתי אותה. אם כך, איך מתקינים אותה? (יש לי את כל התוכנות של מייקרוסופט בכמה תקליטורים, אבל התקנתי רק אחד-זה עם הוורד, פאור פוינט ואקסל...)

tapas tapas

New member
תסתכלי פה

את צריכה את visual basic express זה אמור להיות בחינם אם אני לא טעה.

sandbird4

New member
הדרך היותר קשה אבל הרבה יותר טובה

ללמוד קודם C (לא C++) ואחר כך C++. אפשרות קלה יותר ויותר מומלצת מ-VISUAL BASIC המחריד היא ללמוד JAVA. בכל מיקרה כדי לכתוב מנוע מקצועי אז צריכים לדעת גם C, גם C++ וגם אסמבלי. אבל לא חייבים לכתוב מנוע משחקים בעצמך שיש מנועים מוכנים באינטרנט.

somebodddy

New member
../images/Emo45.gif

VB==

tapas tapas

New member
דווקא לא

אני הייתי ממליץ לה ללמוד קודם C++ או java אם היא תלמד C זה יקלקל אותה כמו רוב האנשים שמתחילים ללמוד C ואז חולים במחלת האופטימזציות למינהם. עדיף ישר ללמוד תכנות מונחה עצמים יפה. כמו לכתוב קטעי קוד באסמבלי. זה יכול להועיל במיקרים כל כך קיצונים ורק למשתמשים סופר מקצועים, שעדיף לרוב האנשים לא להתעסק עם זה. אפשר לדעת על זה קצת, אבל לא ממש לכתוב קוד באסמבלי. בדרך כלל הקומפיילר יודע לכתוב קוד אסמבלי יותר טוב מהתכנת הממוצע, וגם אפילו מהתכנת המקצועי. וזה הופך ליותר ויותר נכון כאשר המחשבים נהיים יותר מסובכים, כך גם הקוד היעיל באסמבלי נהיה יותר מסובך, אבל המוח של האדם לא מתפתח ולכן הוא לא יכול להתמודד עם הקוד אסמבלי היותר מסובך.

sandbird4

New member
דווקא ממש לא

חייבים ללמוד C בשביל לדעת לכתוב קוד כמו שצריך. אחרת תצא כמו אלה שיודעים C++ אבל לא לכתוב ב-C++.

tapas tapas

New member
כן בטח

וחייבים לדעת מה זה TLB ו OOOE בשביל לכתוב קוד יעיל למחשב

למעלה