איך מתחילים???

shnufi

New member
איך מתחילים???

הילד שלי בן שנה וארבע (אחד מתאומים) עובר כעת סדרת איבחונים אך כבר הכינו אותנו שמסתמן PDD NOS (ורגישות יתר בפה). איך ממשיכים מכאן? מה מגיע לנו בגילו? האם קיימים גנים חוץ מאלוט"ף? האם ניתן להשתלב בגן רגיל עם סיוע (הוא עוד לא ממש הולך ולא אוכל כל כך מוצקים)? תודה מראש

vered73

New member
על קצה המזלג, כנסיון קצת לעזור

מאד חשוב לבחון את החלקים החזקים של הילד, ועד כמה הם יכולים לסייע לו להשתלב במסגרת של ילדים רגילים. ככלל, אני מאמינה שצריך לקדם את הילד ולהשלים עם כך שלעיתים נדרשות שנים של עשיה וקידום רק במסגרות המיועדות לילדים אוטיסטים ושאינן כוללות ילדים 'רגילים'. זה משהו שעליכם לחשוב עליו: מה מניע אתכם מבחינת הבחירה של הגן, הרצון של ההורים לראות את הילד בגן רגיל, או שזו המסגרת המתאימה לו. יש גנים גם של העמותה לילדים בסיכון. לכל גן וגן לא משנה מהי הרשת המפעילה אותו, יש שיטת טיפות מובילה על פיה פועל הצוות. שתי שיטות המפורסמות יותר הן גרינשפן, וכן ABA. חשוב לקרוא על השיטות, על דעותיהם של הורים בגיל של בנכם והאם זה הצליח לקדם אותו משמעותית בשלב זה של חייו. מנגנון החיפוש כאן בפורום יניב תוצאות רבות ובהן גם ויכוחים שונים בין הורים התומכים באסכולה זו או אחרת. לא משנה אם הילד הולך. חשוב לבחון כל פרמטר בהתפתחות ועל פי זה לנהוג.(מקווה מאד שהוא יושב זה מקל מאד ולא להתפלא, יש ילדים שכל התפתחותם איטית באופן משמעותי ולא רק התקשורת) יש קרנות שמסייעות במימון טיפול במסגרת ביתית. לגבי הרגישות בפה, אולי תפרטי יותר ונוכל להתמקד ולתת עצות מנסיוננו (=ההורים כאן בפורום) בהצלחה ורד

קשת13

New member
לדעתי

האישית קשה לדעת מה בדיוק מתאים לו ולייעץ. אני יודעת, כי כשאני הייתי בתחילת הדרך הרבה אנשים עם כוונות מאוד טובות יעצו לי עצות שפשוט לא התאימו למצב אצלנו. מה שאני כן יכולה לומר מנסיוני ואולי יעזור לך- בגיל שנה וארבע די קשה לתת אבחנה (אותנו הסכימו לקבל רק בגיל שנה וחצי וכיום אני חושבת שהייתי פזיזה מידי, אני לא אומרת שאין זה חשוב להתחיל בטיפול כבר כעת, אני רק אומרת שצריך להזהר באבחנות, ואם כבר אז ללכת למקום שסומכים עליו). ובטח ימליצו לך כאן אם תזדקקי (את יכולה לפנות אליי במסר ואומר לך ממי אני קצת התאכזבתי). אם יש חשש תתחילי לטפל - אנחנו הלכנו לקלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק כבר בגיל שנה. יש גם שיטות טיפול שונות שאולי כבר שמעת עליהן. אם תקבלו אבחון רשמי של פ.ד.ד תיהיו זכאים לקצבת נכות מביטוח לאומי (משהו סביב ה- 2000 ש"ח לערך). חוץ מאלוטף קיימת גם אופציה של שילוב בגן רגיל עם סיוע (מה שאנחנו בחרנו לעשות בסופו של דבר), אבל כמובן חשוב שתתיעצו ותחליטו ברצינות בהתאם למצב הילד ותשקלו את המסגרת שהכי מתאימה עבורו. אם תרצי לשוחח או לשמוע מנסיוננו (לא שהוא מאוד רב...) תשלחי לי מסר ונשוחח. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה, הרבה דברים יכולים להשתנות הוא ממש קטנטן ושום דבר לא סופי.

mayarel

New member
העיצות שלי מנסיוני

להתחיל לקרוא ולהבין מה התסמונת ועל מה צריך לשים לב מעכשיו. למצוא מסגרת או סייעת בהתאם למה שנראה יותר מתאים לילד ולאופציות האפשריות כי זו שנה שכבר החלה מזמן. אם מחליטים להשאיר בבית אז ללמוד איך לטפל או לעשות תוכנית ביתית. שוב מנסיוני בלבד- יש הדרכה מצויינת להורים במרכז בייקר שבבר אילן לפי השיטה הריגשית שמותאמת במיוחד לקטנטנים. ובנתיים- המון תנועה, לרקוד לזוז לעסות לזחול להתנדנד תנועות ארוכות, להשים לב ליצירת קשר וקשר עין, ליצור הנאות משותפות כמה שיותר פחות עם חפצים ויותר איתך. לשחק משחקי קוקו, דגדוגים החבאות בתוך הבגדים, לעזור לו להכיר טוב יותר את הגוף שלו. מקווה שעזר ואשמח אם אוכל לעזור עוד באיזו צורה, מאיה

shnufi

New member
תודה לכן../images/Emo140.gif

בטח אצור קשר בקרוב.. אני במבול טלפונים ובירורים. משמח שיש כל כך הרבה אנשים שמוכנים לעזור ופתאום מסתבר שכל אחד מכיר מישהו ...

למעלה