איך מתחילים?

איך מתחילים?

שלום שלום! אני ואיזה איש אחד מצאנו שיש לנו רצון משותף לנסות את העניין הזה, של ההחלקה... נו, כשהייתי קטנה היו לי סקייטים
לא הייתי הילדה הכי יציבה בשכונה- אבל מעולם לא נבהלתי מכמה מכות כחולות... בקיצור, אנחנו רוצים להתחיל. אנחנו גרים בב"ש, ואין לאף אחד מאיתנו רולרבליידס... חשבנו להתחיל עם משהו זול ופשוט, רק כדי להתאמן, ולראות לראן הרוח נושבת, ואז, אם התחביב באמת יתפוס תאוצה- לקנות משהו איכותי יותר... והשאלות: על מה לא מתפשרים בעניין בריאותי? על מה לא מתפשרים בעניין של הנאה? בכל מקרה נראה לי שעיקר האימון יעשה במיגרשי חניה וכאלו, לפחות לבינתיים! תודה על תגובותיכם

Sierion

New member
לא לא לא ועוד פעם לא ../images/Emo31.gif

לא לקנות רולר זול! רוב הרולרים שתמצאי בפחות מ- 800 ש"ח יגרמו לך רק לרצות לעזוב את הענף. חייבים להשקיע ולקנות רולר טוב ובמידה המתאימה. את יכולה בתור התחלה לנסות להשכיר רולר ולראות איך הולך לך. אבל אם את קונה רולר תתייעצי קודם, תקני רולר של חברה מוכרת ולא של איזו חברת "מדבקה". טעות כזאת עלתה לי 400 ש"ח. קניתי רולר פשוט וזול ב- 400 ואחרי 3 שבועות כבר הבנתי שאין לי מה לעשות איתו ושצריך לקנות רולר טוב. שיישב על הרגל כמו שצריך ושיהיה אפשר להנות ממנו. ואז, אחרי 3 שבועות בלבד מצאתי את עצמי מוציא עוד 800 ש"ח על רולר חדש (במקור עולה כ- 1000 ש"ח). המון בהצלחה ולא לשכוח מיגון מלא - מגיני מרפקים, מגיני ברכיים והכי חשוב - מגיני שורש כף היד.

Sierion

New member
כמעט שכחתי

בקשר למידה - לא להקשיב למוכרים שאומרים לך שאת צריכה רולר במידה הגבוהה במידה או שתיים מעל מידת הנעל. הרבה מאד מוכרים (בעיקר בחנויות ספורט שעיקר עיסוקיהן הוא לא רולרבליידס) ממליצים על מידות גדולות. זאת טעות איומה. הרולר צריך להחזיק את הרגל טוב ובד"כ הוא יהיה בין -0.5 ל- 2 מידות מתחת למידת הנעל שלך. חשוב למדוד ולראות שהוא מחזיק את הרגל חזק וטוב (שלא ילחץ מידי, אבל שלא יהיה חופש ושתהיה תמיכה טובה לקרסול).

RieM

New member
הרגל צריכה להתאים לנעל הרולר

כמו כפפה ליד ! וזה אומר - לא פחות ולא יותר. לי למשל יש רולרים במידת אחת יותר גדולה ממידת נעליי והם מתאימים בדיוק. יש לי גם רולרים ישנים של סלומון שקניתי ב"מגה ספורט" בקניון איילון ברמת גן שהם בחצי מידה או מידה יותר קטנים מהנוכחיים וזה פשוט גמר לי את הרגל !
המוכר הבטיח לי שהנעל תתרחב ותתאים עצמה לרגל, אבל בפועל סבלתי קשות וחזרתי כל פעם עם יבלות ושפשופים. (ובגלל זה קניתי את ה-K2 הנוכחיים)

../images/Emo4.gif

לא בא לי להוציא 800 ש"ח על משהו שישכב בארון כאבן שאין לה הופכין... וזה כבר קרה לי בחיים... להשכיר? זה בטח עולה יותר מלקנות, בסופו של יום
אני אשכיר לשבוע- וזה בטח יעלה לי כמו לקנות זוג איכותי...איפה בכלל אפשר לשכור כאלו בב"ש? כשהתחלתי לרכב קניתי בהתחלה אופניים מעאפנות בעליל, משהו שאפשר בכיף להניח ליד הפח זבל בלי להתרגש, רכבתי עליהם חצי שנה, ראיתי שאני מתמידה, שאני בעניין, ושמתאים לי- קניתי זוג איכותי, שעד היום אני רוכבת עליהם ומנצלת את הנוכחות שלהם בחיים שלי לפחות פעם ביום... אני בהחלט מבינה איך סבל מרולר דפוק יכול להיות הרבה יותר גרוע מסבל מאופניים דפוקים, אבל עדיין.... להשקיע 800 ש"ח במשהו שאני אתחרט שקניתי אח"כ? לא בא לי, האמת.... ואני גם לא כזאת עשירה
תרבות הצריכה... מחנכת אותנו לנסות הכל ובגדול. לזרוק כסף בלי להתרגש ולנחם את עצמנו אח"כ באמירות מרמות, כמו: "נו, אם לא קונים לא טועים..." אז זהו, שכל כך הרבה זמן לא גלשתי, שאני ממש לא בטוחה שאני ארצה יותר מפעמיים (למרות שנסיוני מראה שאני חובבת כל פעילות שאפשר לבצע...)

Sierion

New member
לדעתי ברולר זה הרבה יותר קריטי

בגלל שקניה של רולר מעפן באמת יגרום לך לעזוב אותו בארון ולא להתקרב יותר לתחום. שלפוחיות ברגליים, חופש באזור אחד בעוד שלוחץ במקום אחר, קשה לזוז וכלום לא הולך טוב. בהרבה תחומים אחרים הייתי מסכים איתך שאפשר קודם לקנות משהו פשוט ואח"כ להתקדם, אבל לא כדאי לעשות את זה ברולר. הפשוטים מוציאים את החשק
אם לא הייתי מחליק כשהייתי קטן ולא הייתי יודע כמה כיף זה להחליק ברולר, אחרי שלושה שבועות הייתי זורק את הרולר לפח ולא חוזר לזה. בגלל שידעתי כמה זה מהנה, הרשתי לעצמי להעיף את הרולר הפשוטים לקיבינימאט ולקנות זוג מצוין בסכום זעום של 800 ש"ח בלבד.

yoman321

New member
לא מכיר את ב"ש

אבל בת"א בספורטק אפשר להשכיר ב25 שקל לשעה, זה הרבה אבל נראה לי שזה טוב בשביל להחליט אם אוהבים את זה או לא

Scept

New member
תקני זולים.

אני לא מבין עצום בתחום, אבל מי שזה מתאים לו, לא יעזוב את התחום בגלל זוג רולר סבירים מינוס. אני משחק הוקי כבר כמה שנים על רולר פיטנס מעפאנים חצי שבורים ב-400 שקל, ולרגע לא מצטער שקניתי דוקא אותם. תתחילי בקטן.

למעלה