איך מתחילים?

הירוקה

New member
איך מתחילים?

בוקר טוב, אני מעוניינת לקחת את בני לאיבחון- מאיפה להתחיל? קראתי קצת מאמרים והבנתי שעדיף להתחיל עם פסיכיאטר בעל הבנת החלק הנפשי. האם פונים לפסיכיאטר דרך קופח'? האם באופן פרטי? אגב, בני בן 5.5 ונמצא בגן חובה. אני מעוניינת גם לעבור איבחון, מה הפרוצדורה למבוגר? האם איבחון אצל פסיכיאטר אפשרי דרך קופח'? אנחנו משתייכים למכבי- שאיבחון דרך התפתחות הילד היא רק עד גיל 5. מודה מראש שתהיה שנה שקטה ורגועה

zivadina

New member
אבחון ילד בן 5.5 במכבי

שלום לך הירוקה וברוכה הבאה אלינו. אני חושבת שבגיל צעיר כזה, לא חייבים להתעקש על פסיכיאטר, אלא אם לילד יש גם בעיות התנהגות קשות ובעיות רגשיות. אם תהיה לך הצעה לנוירולוג טוב, לכי עליה. כדאי שתשאלי בקופה שלך על רופאים שמתמחים באבחון הפרעת קשב ורכוז שעובדים עם הקופה, ותקבעי תור אצלם. לי ידוע שבמכבי יש שני מכונים לאבחון. כמו כן, הם עובדים עם "מכון אניגמה". אם את הולכת לרופא חיצוני, הקופה מחזירה חלק גדול מסכום האבחון לפי סעיף "ייעוץ רופא מומחה", במידה שיש לך ביטוח משלים. במכונים הפרטיים ידעו להנחות אותך איך להגיש את החשבוניות ואיזה החזר תקבלי.

הירוקה

New member
איבחונים שונים..

תודה לתשובתך
רציתי לשאול אם יש הפרדה בין איבחונים (מבחינת זכאויות והשתתפות במחיר) של מבוגר לעומת ילד. כתבת לי לשאול על רופא שמתמחה באבחון ושעובד עם הקופה- ואז לקבוע תור. האם כשאני קובעת את התור צריך לציין למטרת איבחון, או ש"נופלים" על הרופא בבקשת איבחון? מה מחיר איבחון שכזה? כתבת שניתן לקבל החזר מהקופה- האם גם לילד וגם למבוגר?? אני שואלת כאן- כי קופח' לא נותנת מידע עודף, רק מה שמורשה להם לומר, הם לא יגלו לי את "הדלתות האחריות" שקיימות. ועוד קטנה- אם אני כמבוגרת (32) מגלה שיש לי הפרעת קשב- במה זה מועיל לי היום? קראתי כאן הרבה חומר ולאט לאט מגלה שאני מבינה את עצמי... שיכולה להגדיר את מה שאני מרגישה ושקורה לי. תודה

הירוקה

New member
אולי בכל זאת?../images/Emo160.gif

מקפיצה בכל זאת לתשובה... כי זה ממש חשוב לי

אבחונים

את באמת צריכה לבדוק דרך קופת החולים שלך. אצלנו למשל, עשינו פרטי והגשנו בשלוש קבלות כיעוץ רופא מומחה וקיבלנו החזר. פשוט, דרך בריאות הנפש התור נוראי ומיולי עד עכשיו עוד לא הזמינו אותנו, רק מתקשרים אחת לכמה זמן להתנצל...אבל הם עמוסים. יש גם מרפאות שהקופות מפנות אליהן עם השתתפות עצמית. אבחון כמבוגרת יכול לעזור מאוד. מהרבה בחינות. ADHD נמצא בכל מישור בחיינו. אני מצאתי שבימים עמוסים בעבודה, או קשים בבית, בעיקר בשבתות, הטיפול התרופתי נותן לי אורך רוח שאין ולא היה לי בלעדיו. בשאר הימים- כמו שגדלתי ורגילה, לא נוטלת ריטלין. אבל בהחלט השתפרו המון דברים מאז. פתאום הרבה דברים שחשבתי שהם גזירת אופי- הם לא. וניתנים לטיפול ושיפור. בהחלט שיפור ברמת החיים ותפיסתם.

מיכל400

New member
על מנת לאבחן מבוגר

לא צריך לעבור איבחון מקיף! אם את המכבי, תשלחי לי מסר ואתן לך שם של פסיכיאטר שעובד דרך הקופה ומבין עניין! אמנם לא עשיתי אצלו את האיבחון אבל אני מניחה שזה איבחון שמבוסס על שאלון ושיחה. מיכל.

מיכל400

New member
בקשר לילד

אפשר להתחיל עם רופא התפתחותי, למרות שהוא לא רשאי לתת רטלין. אנחנו הלכנו לד"ר טלי שגיא, וקיבלנו החזר של 80% כי היא נחשבת ליועצת. בהצלחה, מיכל.

למעלה