איך מתחילים?

vito256

New member
איך מתחילים?

שלום, אנחנו כמה חברה באמצעה שנות ה-20 לחיינו. החלטנו לנסות להקים קבוצה, הבעיה היא שעברו די הרבה שנים מאז הפעם האחרונה שמישהו מאיתנו שיחק וחשבתי שאולי יש כבר באינטרנט תסריטים מוכנים למתחילים. אם מישהו יכול להפנות אותי ללינק כזה אני אודה לו מאד. כל עיצה/ המלצה תתקבל בברכה גם כן.

DDN

New member
ברוך הבא לפורום.

אתם שחקנים מנוסים? אם כך, סבבה. מה אתם רוצים לשחק? מבוכים ודרקונים? (שכרגע קיימת ורצה גירסה 3.5 שלו), חופישטה? או אולי משהו אחר? הדבר הכי חשוב זה להתאגד כמה חבר'ה, אפילו לא צריך תסריט מוכן, רק הדמיון של המנחה שלכם הוא המגביל.

vito256

New member
לא ממש מנוסים ולא מעודכנים

רוצים לשחק בסבבה אני די קלולס לגבי מה שהולך עכשיו. לפני 13 שנה שיחקתי DND וגם RDND לא זוכר מספיק. אם יש לך המלצות ממה להתחיל ונראה לי שגם בשלב הראשון עדיף עם משהו תסריט מוכן. תודה בכל אופן

dragon zlotnik

New member
קודם כל

לדעתי האישית הרבה יותר טוב בלי תסריט מוכן למה ה-ר-ב-ה יותר כיף לשהם ולשחקנים לשחק מערכה שהשהם ממציא וזה לא כל כך קשה... אפשר לחשוב על רעיון כללי ולזרום עם השחקנים. אבל אם אתם מעדיפים תסריט מוכן, לדעתי אפשר למצוא איזה ספר פנטזיה או איזה עלילה של משחק מחשב או משהו, שכולכם מכירים ואז או לשחק בעולם של העלילה ואז קל יותר לשהם להמציא עלילה, או לשבץ אותכם בתור דמויות בעלילה ושהדברים לא יתפתחו כמו שהם התפתחו בעלילה המקורית אלא ישתנו עקב ה"אישיות החדשה" שיש לדמויות האלה.

vito256

New member
מה, אין תסריטים קיימים

פחות או יותר? תבינו, אף אחד לא רוצה להיות DM אצלנו בחבורה. המקסימום שמשהו מסכים זה רק אם יש משהו תבנית מוכנה. תודה בכל אופן

BluePrint

New member
:here's a wild idea

בזמן חיפוש אחר חוקים שונים למשחקי תפקידים משונים, נתקלתי בדף בו מישהו מספר איך הקבוצה שלו משחקת. ובקיצור הלך בערך כך: "כל שחקן יוצר דמות בהתאם לעולם המשחק עליו הוסכם מראש. כשהן נפגשות במשחק, כל דמות מספרת מה היא רוצה לעשות והעלילה פונה לכיוון עליו החליטו, בהנחייתו של השחקן בעל הדמות ה"מובילה". (הוגה הרעיון שאחריו עוקבים) ללא חוקים, המשחק מתנהל על בסיס הגיון והגינות בין השחקנים, ויכול לפנות לעלילה בהנחיתו של שחקן אחר כמעט בכל רגע." למעשה זה יותר "סיפור משותף" מאשר משחק תפקידים (אפילו יותר מ"חופשיטה"), מעין TIC "בשידור חי", אבל יכול להיות פתרון טוב לקבוצה ללא מנחה. במיוחד אם אין מערכת חוקים לפיה רוצים לשחק.

למעלה