איך מתחילים?

RandB

New member
איך מתחילים?

שלום לכן, אני עוקבת אחרי הפורום כבר כמה זמן נהנית מאד ונראה לי שזה המקום המתאים לשאול: אני חושבת לפתוח גן קטן (כ - 12 ילדים) לגילאי שנה וחצי עד 3 (טווח מקובל?). בהשכלתי איני גננת, אולם אני בעלת תואר אקדמאי, ניסיון כאם ומסיימת כרגע בארה"ב קורס בן שנה להכשרת מטפלות לגיל הרך. מישהו יכול לתת לי כיוון איך מתחילים תהליך לפתוח גן (הכוונה היא בארץ כמובן)? האם לגן חדש יש קושי רב במציאת "לקוחות"? האם חובה תואר של גננת מוסמכת? האם מישהו מכיר ספרות שיכולה לסייע בנושא? אודה על כל עיצה או רעיון איך מתחילים פרויקט כזה.

קרני12

New member
ל- RandB

אני מצרפת לך קישור עם פירוט של איך/כמה ולמה מקימים גן. http://www.asakim.org.il/UploadFiles/Profilim/%E2%EF%20%E9%EC%E3%E9%ED%20-%20%F1%E5%F4%E9.doc זה לא כ"כ פשוט, אני נימצאת כרגע גם בתהליך הזה (ומתחילה כבר להתייאש...) גם אם מוצאים מקום מתאים צריך אישורים מהשכנים שמסביב, כי הם יכולים לעשות בעיות. ולגבי שאלותיך "האם חובה תואר של גננת מוסמכת?" אז כן!!! אם יש בגנך ילדים בני 3 והגן נימצא בפיקוח של משרד החינוך את חייבת להחזיק גננת. לגבי מציאת לקוחות, זה עיניין של ביקוש והיצע כמו בכל עסק. אם הגן יהיה במקום חדש שאין בו הרבה גנים אז יהיה לך יותר קל במציאת הלקוחות. אבל אם תתגוררי באיזור שיש בו הרבה גנים התחרות היא גדולה יותר. לגבי "ספרות שיכולה לסייע..." אני לא מכירה ספרות אבל יש את מ.ט.י שזה מרכז לטיפוח יזמות עיסקית והם נותנים יעוץ וגם השתלמויות למי שרוצה להקים עסק. רמת היעוץ היא ממש עיניינית כמו כמה כדאי להשקיע והאם ההשקעה משתלמת, הם אפילו מייעצים לך לגבי התקציב ונהול הצוות. אבל בשביל זה את צריך להיות בארץ. אשמח לשמוע איך את מתקדמת בנושא
שיהיה בהצלחה קרני

RandB

New member
קרני תודה! ועוד...

מן הסתם ההתקדמות שלי תוכל להיות רק אחרי שנחזור לארץ בעוד כמה חודשים. יחד עם זאת, יש לי הרבה שאלות שאין לי כ"כ את מי לשאול: האם רוב הגנים הפרטיים הם עד גיל 4, ולכן תהייה בעיה עם גן עד גיל 3? האם גן פרטי חייב להיות בפיקוח של משרד החינוך? איך מצליחים למצוא ילדים לגן כשהגן טרם נפתח רשמית? אשמח לשמוע עיצות נוספות מניסיון של גגנות ותיקות. (אגב, את הגן אני חושבת לפתוח באזור הדרום הרחוק, כך שרובכן לא צריכות לחשוש לתת עיצות, סביר להניח שאני לא אהפוך למתחרה של אף אחת פה...) שוב תודה!

טלגל

New member
ברוכה הבאה לפורום, וברוכה החוזרת

לארץ, (כשזה יקרה כמובן..),לגן פרטי של עד 8 ילדים ועד גיל 3, את לא זקוקה לאישור מיוחד בשביל לפתוח אותו, חשוב מאד כמובן שיהיה לך ידע, כישורים, רקע חינוכי, והבנה בהתפתחות הילד אבל לצערנו אין פיקוח מיוחד. לגן יותר גדול ומעל גיל שלוש כדאי להחזיק גננת מקצועית ולקבל פיקוח של הגנים הפרטיים דרך משרד החינוך. להיפך לא תהיה לך בעיה של עד גיל שלוש כי מגיל זה יש כבר חוק חינוך חובה ועד גיל זה חסרים בד"כ גנים, משפחתונים. למצוא ילדים לגן זה רק ע"י פירסומים והפעלת קשרים של חברים לגן או מפה לאוזן, לדעתי אי-אפשר לפתוח גן מבלי שההורים בקרו בו פעם עם הילדים וראו את הצוות. כמו-כן אנו הגננות של הגנים הפרטיים לא דואגות מתחרות יש מקום לכל מי שרוצה להשקיע בילדים ולתת את המיטב שבה. הבעיה אם אלו שלא עושות זאת מאהבה למקצוע אלא כי הן רואות בזה עסק קל ומכניס.ואז חוסכות על חשבון הילדים...... שיהיה בהצלחה

למעלה