איך מתחילים?

איך מתחילים?

בת 35, נשואה 9 חודשים.
מנסים להיכנס להריון, ללא הצלחה עד כה. רופא הנשים שלי המליץ לחכות שנה לפני שמתחילים בדיקות, אך אני לא רוצה לחכות כל כך הרבה זמן בגלל הגיל שלי.
החלטנו שאנחנו רוצים להתחיל תהליך של בירור ולא יודעים מאיפה מתחילים. הוא בכללית, אני במכבי. שנינו נרצה לעשות בדיקות, לאן פונה כל אחד מאיתנו?
 

איגי84

New member
תשובה

תקבעי תור לרופא פוריות טוב שעובד עם מכבי (חפשי המלצות בפורום). בעלך בינתיים יכול לבקש בדיקת זרע מהרופא משפחה שלו. תביאו אתכם את תוצאות הבדיקה לרופא הפוריות שלך. אם יש לך זמן עד התור לרופא הפוריות את גם יכולה לבקש בינתיים בדיקות של ההורמונים בדם, כדי שתגיעו מוכנים לרופא. ובינתיים תמשיכו לנסות! בהצלחה!!
 
כמה זמן ניסיתם? ממליצה לחכות

ממליצה ממש כן דוקא לתת לזה את הזמן, אולי לא שנה, אבל קרוב..
את באמת רוצה להתחיל את התהליך הזה עם הספק שאולי אם הייתם ממשיכים לנסות רגיל הייתם מצליחים בלי הסבל והכאב, בעיקר הכאב הנפשי שלא ניתן לתאר, שכרוכים ב IVF?
ואם בדיקה תחזור לא תקינה אבל היא חסרת משמעות? רוב בדיקות הזרע לא תקינות. זה לא אומר שאי אפשר להצליח רגיל.
תחשבי על זה.
 

נועה312

New member
מאיפה הנתונים האלה?

רוב בדיקות הזרע כן תקינות ואם יש בעיה לא קלה בבדיקת זרע, להמשיך לנסות טבעי יהיה לבזבז חודשים סתם. אנחנו לא חיכינו שתעבור חצי שנה ובסוף יכולנו להיכנס להריון תקין רק עם מיון זרע ואני לא ממליצה לפותחת השרשור להמשיך לחכות.
 

איגי84

New member
מסכימה שחבל לחכות

בסה״כ מדובר על להתחיל בירור עם רופא, לא מדובר עדיין על להתחיל טיפול ואם כבר טיפול יתחילו בטח בהזרעות ולא ב-ivf. אנחנו פגשנו רופא רק אחרי שנה וחצי של נסיונות בבית ויצא שהתחלתי הפריות כמה חודשים לפני מעבר לחו״ל, דבר שגרם לי לעשות טיפול אחר טיפול ללא הפסקות. עדיף להתחיל בדיקות מוקדם, לא להילחץ אם הבדיקות לא מושלמות, ולעשות את הכל בנחת. וכמובן שבינתיים להיות אופטימיים ולהמשיך לנסות כי 9 חודשים זה לא הרבה.
 
לא נדיר

אני לא מדברת על בעיה כ"כ חמורה שאין בכלל תאי זרע או בכלל לא תנועתיות, או כמו אצלכם מצב כל כך חמור שמצריך מיון.
אבל בהרבה מאוד בדיקות יש פגיעה במורפולוגיה וירידה בתנועתיות והזרע עדיין מפרה מצויין.
זאת גם הסיבה שרופאים מאוד סקפטים לגבי מיון זרע כי זרע לא מושלם הוא עדיין זרע מפרה
זאת דעתי. לא צריך להתעצבן.
גם פתחתי בזה ששאלתי כמה זמן ניסו.. זה שנשואים 9 חודשים לא אומר שניסו כבר 9 חודשים
 
מציעה לא לחכות

תקבעי תור לרופא פוריות. בינתיים בקשי מרופא הנשים הפניה לבדיקות דם לפרופיל הורמונלי וסרולוגיה, ובן זוגך יכול לקבל הפניה לספירת זרע רגילה מרופא המשפחה.
רופא נשים יכול גם לשלוח אותך למעקבי זקיקים (אולטראסאונד ודם) כדי לראות מה קורה שם.
אלה הנתונים ההתחלתיים שכדאי להגיע איתם לרופא פוריות.
כמובן שזה לא סותר להמשיך ולנסות לבד בבית.
אני מאוד בעד לנסות כמה אפיקים במקביל - בלי לחץ.
 

haych

New member
מסכימה עם כל מה שאמרו לך

להתחיל בירור כבר עכשיו.
בירור זה לא בהכרח אומר טיפולים לא נעימים, אלא יכול לשפוך אור על המצבך שלכם ולעזור לכם לקבל החלטות האם להתחיל טיפולים או לא.
אני ניסיתי שנה ושלושה חודשים עד שהלכתי לבירור. הגעתי לבירור, נשלחתי לצילום רחם - והופ! 2 חצוצרות חסומות. הייתי מעדיפה לגלות את זה הרבה לפני ולא לשרוף את כל הזמן הזה. אם תראי שיש בעיה חלילה - תדעי שצריך לטפל. אם אין בעיה - תוכלי להחליט האם לתת עוד כמה חודשים צ'אנס, או להתחיל ישר בטיפולים. תמיד אפשר להתחיל ב"טיפול" של מעקב זקיקים על בסיס טבעי (שיבדקו מתי את מבייצת ויגידו לך מתי לקיים יחסי מין) ולהעלות בהדרגה.
שבעלך יבקש בדיקת זרע ואת תקבעי תור לרופא פוריות (פוריות! לא נשים). יפנו אותך לבדיקות של פרופיל הורמונלי ולבדיקות נוספות על פי הצורך, ותתקדמו משם.
בהצלחה!
 
למעלה