איך מתחילים?

לידיעתך

הדחקה רק מחמירה את הסימפטומים של החרדה.
יש לי ילד עם חרדות-
ככל שמדברים על הקושי, ככל שנותנים לו כלים להתמודד עם הקושי שלו ככה נעלמים הסימפומים של קוצר הנשימה, התעוקה בחזה ורחיצת הידיים האובססיבית.
להתעלם ממה שגורם לו לחרדה- זה ממש לא הפיתרון!

פופאפ

New member
זה בדיוק מה שטענתי

למה לנסות להפוך? חרדה היא תוצאה של קושי ולא תופעה בפני עצמה
וכן יש חרדות שנובעות מטראומות ואותן כן צריך להדחיק
בדיוק כפי שהצליחו שורדי השואה שלא דיברו על עברם.
בהצלחה.

guliver182

New member
כן

עם "סירוב" כזה או אחר מאנשים ... אולי אני פירשתי את זה כ"סירוב" ובכלל לא כך המצב. כל שאר הדברים שציינתי מבוססים לגמרי.

guliver182

New member
נכון

מקווה שאוכל להיפתח בנושא בנושאים הללו ...

Anigodin75

Member
אתה טועה ומטעה גבר פחד נובע ממשהו מאוד מוגדר ולרוב מאיים פיזית (מה שנקרא fight or flight). חרדה נובעת מגורם פחות ספציפי ולאו דווקא מאיים פיזית.
לכן דווקא חרדה היא משהו יחסית ערטילאי ו/או מוכלל.
ההבדל הנוסף הוא בתגובה. חרדה היא תגובה מוגזמת יחסית לשאר האוכלוסיה לאותו גורם דחק.
כולנו מקווים שהטיסה שאנחנו עליה תגיע ליעדה בשלום. החרדים מטיסה יזיעו ירעדו ויסרבו לעלות על כל טיסה. אם תנסה לטפל בהם, אתה תראה שבשלב הראשון הם יסרבו לעלות גם על מטוס חונה שאפילו לא יכול לטוס.
כולנו נפחד כשכלב שמירה מאיים ינבח עלינו. אבל החרדים מכלבים ירעדו גם מפינצ'ר שאפילו לא נבח עליהם. הם יירתעו גם כשתראה להם רק תמונה של כלב.

חרדה היא כמו מחלה. יש לה תסמינים מאוד ברורים והיא פוגעת באיכות חיים. בלי להיות מומחה אתה תזהה אם לאדם שיושב שולחן לידך יש חרדת בחינות.
לך בתור אחד שאין לו חרדה כזאת זה נראה מאוד פשוט - "קפוץ לתוך המים ותתחיל לשחות". אבל נסה לחשוב שבכל פעם שאתה מנסה לדבר עם מישהו הדופק שלך עולה ל180 ואתה רועד ומזיע בלי שליטה.
כשיש לך חום והקאות אתה לא תבקש מחברים שלך עצות ותרופות אלא מבעל מקצוע. ולכן הוא הלך לפסיכולוגית. כדי שתיתן לו כלים שאין לו כדי להתמודד ולהתגבר על המחלה הזאת.
גם אני חושב שהמצב שלו יחסית טוב כי הוא עוד מנסה, בקטע שהוא עושה לפחות כמה צעדים לקראת ורק אז נרתע.
המנגנון שהכי משמר חרדה הוא ההמנעות. כי ברגע שאתה נמנע אז אין חרדה, אין הזעות אין רעידות ואין תחושת בושה ואשמה. בגלל שהוא לפחות עושה צעד הוא לא נמנע לגמרי.
בכל מקרה לדעתי הוא צריך להחליף את המטפלת.

פופאפ

New member
לא זה אתה שמדקלם בלי להבין או להתנסות

ראשית צא ולמד: חרדה היא פחד שאינו נורמלי או נורמטיבי לאדם הממוצע.

ככלל אצבע כל אחד יכול להגדיר חרדה או פחד לפי ההתרשמות שלו.
המונחים הללו היו קיימים לפני התאוריות הפסיכולוגיות שאתה מדקלם
פסיכולוגיה היא לא מדע אלא תורה תאורטית שרתמה מינוחי תואר לינארים ועיוותה את משמעותם.
תוארי חרדה ופחד היו קיימים כבר בתנ"ך ... התאוריות שדיקלמת ישתנו לפי הלך הרוח של השרלטנים.

החרדה שאתה מדקלם המלווה בתסמינים כמו הזעה רעידות מתאימה יותר להתקף חרדה
יש חרדה אחרת שמתבטאת במחשבות מטרידות שמסיחות את הדעת ומונעות קבלת החלטה
זה לא בדיוק פחד כי אין משהו מפחיד בעצם המושא שחרדים ממנו אלא קבעון של חשש לרוב מנומק ונכון.

פחד הוא יחסי וטבעי: לפקיר הודי למשל אין פחד מלצעוד על גחלים לרובינו יש ובצדק
אך בניגוד לפחד מוצדק לחרדה יש פחד סמוי שלעיתים לא מודעים לו או מעדיפים להדחיק אותו

מטפלת נותנים לתינוק
אדם בוגר חייב להסיק מהתבוננות בעברו תוך השוואה לזולת כדי לפתח מודעות וביקורת עצמית.
להקשיב לכל מיני עצות זה טוב, אך בעיקר לעולם לא לדקלם.

יותר מודעות אישית = פחות חרדות
התנסויות בצעדים קטנים תוך מידור ומיגור הגורמים שמפריעים
זו הצעתי וזכותי להציע גם בלי להקרא "מטפל"

יום טוב

guliver182

New member
היי

זה נכון שאני מנסה ומתנסה למרות החרדות, שבעצם די מורגשות ברגע האמת. למרות הכל אני ימשיך לנסות בשביל לא לתת "גב" לחרדות האלה, ואני חושב שהפסיכולוגית שלי מודעת לכמה המצב אצלי רגיש ... לכן היא עובדת איתי על הנושא הקוגניטיבי בקצב איטי כל כך, כדי שאוכל להשתפר עם הזמן, ושלא אחטוף "רגליים קרות" בכל התנסות והתנסות. אני הולך אליה בסך-הכל פעם בשבוע כבר ארבעה וחצי חודשים, אם לא ציינתי את זה, לכן זה לוקח די הרבה זמן, אבל אני תמיד עם האצבע על הדופק בנושא של בחירת המטפלת.

Anigodin75

Member
השאלה היא אם אתה מרגיש שזה עוזר לך ושאתה מתקדם.
בנוסף האם אתה מרגיש חיבור טוב למטפלת והאם אתה מרגיש שהיא קוראת אותך נכון?
בכל מקרה, מה שלא יהיה - מקוה שתצליח להתגבר על זה כי אני מתאר לעצמי שזה לא קל.

guliver182

New member
אהלן

האמת שאני מרגיש קידום כלשהו, וזה כבר טוב. וגם יש לי חיבור טוב למטפלת היא כאילו אומרת הרבה דברים שאני חושב או עובר אותם ... אני גם מקווה שהדברים יסתדרו - תודה!

למעלה