איך מתחילים?

העיוור

New member
איך מתחילים?

אני רוצה ללמוד להתרכז במה שאני עושה.
הרעיונות שקראתי על מדיטציה מצאו חן בעיניי...
מה הדרך להתחיל לעשות מדיטציה? איך עושים את זה?

lightflake

New member
מה שאני ממליץ למתחילים

זה פשוט להתחיל
פשוט בהתחלה מנסים להבין ובאמת שלא ניתן להבין בלי לנסות וזה בעיקר אומר פשוט לשבת בשקט באופן קבוע יומיומי ולראות מה קורה כאשר הרעיון הבסיסי הוא שבזמן הזה לא לתת חשיבות לתוכן של מה שעולה אלא רק לראות את מה שעולה ולתת לזה להיות, זה נכון גם לקלט ה"חיצוני" וגם למה שעולה "בפנים" כלומר מחשבות רגשות ותחושות, בעצם לראשונה לא לתת להם חשיבות, זה כשלעצמו מספיק קשה למתחילים כך שאני לא רואה טעם לדבר על משהו מעבר לזה ואם באמת תתמיד אז תראה בעצמך מה קורה וכמה שזה מתפתח...

רוב האנשים לא רציניים ולא מסוגלים להתמיד כי המיינד הוא כמו קופיף שמקפץ מעץ לעץ רוצה את זה ואת זה ואנחנו פשוט אחריו באש ובמים ואז הוא נהיה קופיף רוחני ומתחיל לקפוץ על עצים רוחניים ולדבר על נושאים רוחניים אבל זה לא באמת נקרא לתרגל אז אין ממש מה לדבר על מדיטציה... קודם תרגיע את הקוף...
אם לא נותנים לו חשיבות אז הוא נרגע ואז מתחילים לראות את ה"שמיים" שבין העננים, כלומר את מה שברווח שבין המחשבות... השקט...
אז תתחיל לנסות
ושיהיה בהצלחה

מתחילים לתרגל.

רצוי בסיוע הדרכה טובה.
אפשר לעשות שיעורי נסיון בכל מיני מקומות, כדי להתרשם ולצבור נסיון.
כשתמצא משהו שמושך אותך ומרגיש לך נכון ו"בשבילך", מצאת לעת עתה.

שני עקרונות מנחים בהם אפשר להשתמש:
1. תמיד יש באפשרותך לתרגל עם מה שכבר ידוע לך. עשה זאת.
2. תמיד יש באפשרותך לשפר, להשביח ולתקן את הידע הנוכחי שלך. עשה זאת.

גם אחרי שתמצא מדריך מתאים, קרוב לודאי שמומלץ להמשיך לקרוא, להתעניין ולהתנסות בשיעורים נוספים, מדי פעם, במקומות אחרים.

אתה מוזמן להציץ ב"עשר המלצות לתלמיד המתחיל" וכמובן הרגש חופשי לתאם אצלי שיעור התנסות בתל-אביב.

אין לזה שיטה

אל תתרגל טכניקה כלשהי.
אלא מצא את התנאים הנוחים שבהם אתה נכנס למדיטציה. הם משתנים מאדם לאדם ואולי גם מרגע לרגע. אם לא היית במדיטציה אף פעם באופן טבעי אז אין מה ללמד אותך כי אין בסיס משותף לדיבור על זה, ואם היית במדיטציה באופן טבעי אז אתה לא צריך שמישהו ילמד אותך את זה. כך או כך- אף אחד לא ילמד אותך משהו חשוב. מקסימום יגידו לך דברים שיסיחו את דעתך ויבלבלו אותך כמו לשבת זקוף ולנשום ולהתרכז וכל הקישקושים המיותרים האלו. סביר מאד שהדברים האלו יסיחו את דעתך ולא יתנו למדיטציה להתרחש. כל השיטות הן צורה חיצונית, קליפה ריקה ומתה. זה כמו שתבקש ללמוד מתמטיקה ויגידו לך לשבת זקוף ולהתרכז במספרים. זה טיפשי. לא חסרים טיפשים בעולם כך שיש ביקוש לכל מיני שיטות שמשטות. אל תיפול לזה. מדיטציה היא מעבר לצורה. היא מצב שמתרחש מאליו בלי שום כוונה ושום טכניקה. הוא התרחש אצלך בוודאות, כי הוא מתרחש באופן טבעי אצל כולם, אלא שלא כולם יודעים לזהות אותו. אי אפשר לזמן אותו, אלא מקסימום למצוא את התנאים שלא חוסמים את התרחשותו. שיטות מדיטציה הן בוודאות משהו שחוסם אותו מלהתרחש כי הן בתוך המחשבה, ואילו מצב המדיטציה הוא מחוץ למחשבה.

ינוקא1

New member
המהות של מדיטציה היא "להיות מודע".

כל השאר זה סיפורים.

לכן אפשר לתרגל מדיטציה בהרבה צורות.

הכי קל זה בדרך כלל להיות מודע לנשימות או למחשבות.
אז פשוט יושבים במקום שקט , ומתבוננים בנשימה או במחשבות.

יושבים בנוחות מאפשרים לעצמינו לנשום ולהשתחרר , בעוד חלק מעצמינו מודע כל הזמן למתרחש - "מה אני מרגיש ?" , "על מה אני חושב ?" וכו'.

ואם תשומת הלב זזה , פשוט מחזירים אותה בעדינות.

זה הכל !

והמהות של להיות מודע

היא לא להיות כבול בשיטה למודעות.
כל שיטה מניחה משקפיים על העיניים, כופה עליך לפרש את המציאות דרך הקטגוריות שלה.
היות מודע לא מתחיל בשיטה, למרות ששיטות יכולות להתגבש עם הזמן (וגם הן משטות). הוא מתחיל בהתבוננות. בהתבוננות יש להתייחס לשיטה, למחשבה, כמו נחש שעלול לזנק עליך ולהכישך בכל רגע או כמו קורי עכביש שעליך לסלק מעליך על מנת שלא יסתירו את הראיה.
מהות המדיטציה היא התבוננות. אין לזה שום שיטה ולא יכולה להיות לזה שיטה.

ינוקא1

New member
תוכיח -

"אין לזה שום שיטה ולא יכולה להיות לזה שיטה".

מנסיוני דווקא יש שיטה.

חשוב אומנם לא להיות כבול לשיטה , ולהיות מספיק גמיש כדי להחליף שיטה ולשחק בדברים (כמו שאני עושה כל הזמן) , אך ישנן שיטות מועילות מאוד.

אין ספק כי אם לא הייתי לומד צי גונג , או אם לא הייתי עושה מדיטציה לפי שיטות מסוימות בהתחלה , לא הייתי מסוגל להגיע למודעות ברמה אותה יש לי היום.

מה יש להוכיח פה?

מדיטציה יכולה לבוא על מי שמתבונן.
אין שיטה להתבוננות.
השיטות שתרגלת הן שיטות חשיבה או תנועה, אין להן קשר להתבוננות. אולי הן היו לך נעימות או פיתחו לך אופני חשיבה מסויימים שאתה קורא להן מודעות, אבל זה לא מדיטציה. שיטה יכולה להביא לך מידע אמיתי ככל שיהיה, וזה לא הופך אותה לשיטת התבוננות. אין שיטה להתבוננות.
השיטה מצרה את האופקים של ההתבוננות. שיטה היא ההיפך מהתבוננות. זה יכול להביא לפוקוס על דברים מסויימים שמתגלים כחשובים, וזה יכול לפספס את הדברים העיקריים. בחיים לומדים להצר את האופקים, להתמחות. אבל מדיטציה אינה התמחות במשהו.

ינוקא1

New member
אתה לא מוכיח כלום

גוזר דברים כאילו שאתה החכם באדם וניסית הכל ובחנת הכל , צר לי להודיעך שאתה טועה.

יש שיטות לפיתוח התבוננות , כל שיטה טובה לשלבים מסוימים , ואחר כך יהיה צורך בשיטה אחרת.

בלי "להצר" אי אפשר אחר כך להרחיב.
בלי מיקוד , אי אפשר להתפזר.

כל מי שעסק בהתבוננות אמיתית מבין אמיתות פשוטות אלו.

כאמור- אין מה להוכיח

כל הצרה של שדה הראיה מבוססת על הנחת יסוד. אני מקווה שזה ברור לך. הנחת היסוד הזו היא הימור.
אתה מהמר ולא מתבונן.

ינוקא1

New member
"הצרה של שדה הראיה"

אז בוא ונניח ואני מתבונן ב10 הדקות הקרובות , ולא בכל היום.

אני לכאורה "מיצר את שדה הראיה". כי אני יושב באופן מכוון ומתבונן במקום לעשות דברים אחרים , ואני גם כן עושה זאת רק 10 דקות.

אך בזכות "הצרה" זו , אני בהמשך יכול לשבת יותר מ10 דקות , ויכול להתבונן בדברים גם בזמן עיסוקים אחרים.

אין כאן שום הימור , רק הגיון פשוט ושיטה.

למה אתה מסבך?

כשאתה יושב וסתם מתבונן אתה לא מצר שום דבר.
כשאתה יושב ומתבונן באמצעות שיטה, אתה מצר, מתרכז במשהו. זה הימור ולא התבוננות. זה פניה אחר הדעה הקדומה ולא התבוננות.

וואו, איזה תשובות...

כבר בהודעה הראשונה, של lightflake, קיבלת את כל הדרוש לך בכדי להתחיל היטב!

עקרונית אתה לא צריך שום דבר בנוסף לזה.
היתרון על פני ספר הוא שאתה גם יכול לשאול את lightflake למה הוא התכוון, אם לא הבנת משהו.

ואחר כך, שלוש ההודעות הבאות, לפי סדר חשיבות ממש, עוזרות ומתחילות לפתח את העניין:
ההודעה השניה (שלי) - עידוד להתחיל מיידית עם מה שיש + כמה הכוונות כלליות מועילות.
ההודעה השלישית (רועי החושב) - הודעה טובה, שגורמת לך לפקפק, לחשוב, לבטוח בעצמך, לחסוך זמן יקר.
הודעה רביעית (ינוקא) - מדגימה אפשרות כלשהי של פישוט העניין.

מעניין מה תהיינה ההודעות הבאות.
בכל מקרה, אתה מסודר!

יאללה, בהצלחה!

למעלה